Beste chocoladefontein

 

Chocoladefonteinen test van 2024

 

Ben je ook zo dol op chocolade? En wil je binnenkort een leuk feestje organiseren? Dan is een degelijke chocoladefontein misschien wel precies waar jij naar op zoek moet. In onze koopgids proberen wij jou dan ook graag enkele tips mee te geven zodat je precies weet waar je zoal kunt op letten. We zijn verder ook op zoek gegaan naar de 3 beste hedendaagse chocoladefonteinen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Princess 292994 chocoladefontein. Dit apparaat is niet alleen makkelijk om te bedienen maar bovenal ook eenvoudig om schoon te maken. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de Bestron DUE4007 chocoladefontein. Dit product beschikt bovendien over een handige elektrische thermostaat.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Chocoladefontein reviews – top 5

 

 

Voor de mensen die van zoetigheid, toetjes en desserts houden, is een chocoladefontein bijna onmisbaar in huis. Met dit apparaat kun je op een eenvoudige en snelle manier chocolade smelten. Hierna kun je de warme en gesmolten chocolade op verschillende manieren gebruiken. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste chocoladefontein.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

1. Princess 292994

 

Met de Princess 292994 chocoladefontein is elk feestje of familiebijeenkomst verzekerd van een heerlijk toetje.

Dit is het ideale product dat je kunt gebruiken om je familie of vrienden te verwennen als zij op bezoek komen. Het is ook een handig product om te gebruiken op feestjes. Dit apparaat is gemakkelijk om te gebruiken, want het verwarmt en pompt de chocolade omhoog. De fontein zelf kun je weghalen en met gemak schoonmaken.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een chocoladefontein aanbieding. Voor dit product staan er niet alleen positieve beoordelingen geschreven. Een groot deel van de kopers is er blij mee, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Dit product is zeker een voordelige koop.

Voor een ander deel van de gebruikers is het te klein en niet duurzaam. Het is kwetsbaar en lastig in gebruik.

Met een chocoladefontein kun jij zorgen voor de meest lekkere nagerechten en desserten. Deze chocoladefontein is afkomstig van het bekende merk Princess. Vele kopers zijn trouwens ook van mening dat dit zeker wel eens het beste merk zou kunnen zijn. Bekijk alvast even de voor- en nadelen van het apparaat hieronder.

 

Voordelen: 

Prijskaartje: zodra we het vergelijken met de andere 4 toestellen uit deze lijst, dan valt meteen op dat deze chocoladefontein over de laagste prijs beschikt.

Onderhoud: je zult merken dat je de fontein gemakkelijk kunt verwijderen. Op die manier kun je het toestel ook iets eenvoudiger en efficiënter gaan schoonmaken.

Handig in gebruik: met deze chocoladefontein haal je een degelijk apparaat in huis. Het zal de chocolade namelijk niet alleen gaan verwarmen maar bovendien ook naar omhoog pompen.

 

Nadelen: 

Te klein: een aantal kopers is van mening dat deze chocoladefontein toch net iets te klein is.

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de gebruikers vindt dat bepaalde onderdelen van dit toestel vrij kwetsbaar zijn en dan ook snel stuk gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bestron DUE4007

 

De Bestron DUE4007 chocoladefontein is een geweldig product dat je kunt gebruiken om van elke gelegenheid een feest te maken.

Het is voorzien van een elektrische thermostaat die ervoor zorgt dat de temperatuur optimaal blijft en dat de chocolade niet aanbrandt. Het is gemakkelijk in gebruik, want de fonteinbuis kun je demonteren en in de vaatwasmachine plaatsen. Het heeft 4 antislip voeten, waardoor dit product op 1 plek zal blijven en niet verschuiven. Dit product komt samen met een set van 4 bonbonvormpjes, fonduevorken en een reinigingsset.

Als je de reviews leest, dan merk je dat bijna alle kopers blij zijn met dit product. Dit product is voor hen van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik.

Het heeft een goede prijs en is dus een voordelige koop. Voor deze gebruikers is dit een topproduct. Een gebruiker vindt dit apparaat lastig in gebruik.

Ook Bestron is een bekend merk en vaste waarde op het gebied van elektronische apparaten. Bovendien is het best wel een tikkeltje groter in vergelijking met de voorgaande chocoladefontein. Daardoor kan het echt wel handig zijn om even op voorhand op zoek te gaan naar de voor- en nadelen van deze chocoladefontein.

 

Voordelen: 

Thermostaat: dit toestel is uitgerust met een elektrische thermostaat. Daardoor zal de temperatuur steeds optimaal blijven en is er minder kans dat de chocolade aanbrandt.

Onderhoud: je kunt de fonteinbuis er bijzonder eenvoudig afhalen en gewoon in de vaatwasmachine stoppen. Verder krijg je er ook een reinigingsset bij.

Handig in gebruik: het toestel is aan de onderkant ook voorzien van antislip voetjes. Daardoor blijft het apparaat steeds stevig en stabiel staan.

Toebehoren: verder krijg je er ook nog heel wat leuke accessoires bij waardoor het toestel zeker tot de populairste chocoladefonteinen zal behoren. Je krijgt er enkele fonduevorkjes bij en een leuke set bonbonvormpjes.

 

Nadelen: 

Niet gebruiksvriendelijk: slechts één koper is van mening dat het apparaat niet zo handig in gebruik is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tristar Mini CF-1603

 

Met de Tristar Mini CF-1603 chocoladefontein kun je elke bijeenkomst of feestje nog feestelijk maken. Je kunt dit apparaat gebruiken om gesmolten chocolade te maken voor fruit, koek, ijs of pannenkoeken. Ook kun je de gesmolten chocolade gebruiken om taarten of cakes te decoreren.

Als je dit apparaat gebruikt hebt, dan is het gemakkelijk om schoon te maken en het op te bergen, want het heeft een compact design. Het is voorzien van een warmhoudfunctie, zodat je nog langer kun geniet van de chocoladefontein.

Voor de meeste kopers is dit product een voordelige koop. Het is eenvoudig in gebruik en het is van goede kwaliteit. dit apparaat is een fijn en handig product dat niet veel ruimte in beslag neemt.

Volgens enkele gebruikers is dit product lastig in gebruik en het is kwetsbaar. Het is niet zo gemakkelijk schoon te maken.

Ook de Tristar chocoladefontein is zeker en vast een optie. In tegenstelling tot sommige andere toestellen gaat het hier om een vrij compacte chocoladefontein. Dit maakt het dan weer bijzonder eenvoudig om het toestel overal mee naartoe te nemen en te verplaatsen.

 

Voordelen: 

Warmhoudfunctie: deze chocoladefontein is voorzien van een handige warmhoudfunctie. Daardoor blijft de fontein de warmte nog een tijdje lang vasthouden.

Vraagprijs: het is niet meteen het toestel met de laagste prijs maar toch heb je veel kans om het tussen de goedkope chocoladefonteinen te spotten.

Onderhoud: je hoeft helemaal geen schrik te hebben want je kunt deze chocoladefontein behoorlijk gemakkelijk en snel schoonmaken.

 

Nadelen: 

Kwetsbaar: een kleine minderheid van de gebruikers is echter van mening dat bepaalde onderdelen aan deze chocoladefontein best wel bijzonder kwetsbaar zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Domo DO916CH

 

De Domo DO916CH chocoladefontein is een leuke extra die je kunt gebruiken bij elk feest of bijeenkomst. Je kunt het ook gewoon voor jezelf gebruiken als je fruit, koekjes en andere etenswaren in heerlijke en warme gesmolten chocolade wilt dippen.

Dit product is gemaakt van volledig roestvrij staal en het zorgt ervoor dat de chocolade een constante temperatuur heeft. Het heeft een elektrische wormschroef aandrijving en geen pomp. Het heeft verder een eenvoudige bediening met een aan/uitschakelaar.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope chocoladefonteinen. Er staan niet alleen positieve beoordelingen geschreven voor dit product.

Het is wel van goede kwaliteit en het is een voordelige koop voor enkele gebruikers. Sommige gebruikers vinden dit product lastig in gebruik en het heeft een te hoge prijs. Daarnaast heeft het ook een matige kwaliteit.

Indien je binnenkort een groot feest geeft voor vrienden en familie dan kun je dit nog specialer maken dankzij deze chocoladefontein. Dit model is afkomstig van het bekende merk Domo en is duidelijk iets groter in vergelijking met de voorgaande chocoladefonteinen. Hieronder kun je alvast even de voor- en nadelen aandachtig bestuderen.

 

Voordelen: 

Bediening: het apparaat is niet voorzien van een pompsysteem maar van een krachtige elektrische wormschroef aandrijving. Dit zorgt ervoor dat het toestel bijzonder krachtig is. Verder is het toestel uitgerust met een handige aan- en uitschakelaar.

Materiaal: dit toestel is helemaal vervaardigd uit duurzaam en stevig roestvrij staal. Daardoor is het niet alleen eenvoudig te onderhouden maar houdt het de warmte ook langer vast.

 

Nadelen: 

Prijskaartje: jammer genoeg zul je dit apparaat niet meteen tussen de goedkope chocoladefonteinen kunnen spotten. Dit zou voor sommigen een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Sweet and Pop Times

 

De Sweet and Pop Times chocoladefontein is het ideale product om in huis te hebben als je van lekkere toetjes houdt.

Je kunt dit apparaat gebruiken om chocolade te smelten, waarna je diverse etenswaren in warme gesmolten chocolade kunt dippen. Je kunt het ook gebruiken om diverse desserts mee te bedekken of af te werken. Dit product is compact en neemt niet veel ruimte in beslag. Het is gemakkelijk te gebruiken en eenvoudig om schoon te maken. Het heeft roestvrijstalen schijven en heeft een stille motor.

Er staan tot nu toe nog geen reviews geschreven voor deze chocoladefontein. Het is mogelijk dat personen dit product hebben aangeschaft, maar dat zij nog geen kans hebben gehad om een beoordeling te geven hiervoor.

Omdat er geen ervaring van een gebruiker staat geschreven, is het moeilijk om een advies te geven voor dit product.

Tot slot is er dan ook nog deze duurzame en degelijke Sweet and Pop Times chocoladefontein. Het lijkt ons een goed idee mocht je op voorhand even de positieve en negatieve eigenschappen van het toestel bekijken. Op die manier krijg je al een iets beter beeld van wat deze chocoladefontein te bieden heeft.

 

Voordelen: 

Geluid: het apparaat is voorzien van een bijzonder krachtige motor die zo goed als geluidloos werkt.

Formaat: het gaat hier om een vrij compacte chocoladefontein. Daardoor is het niet alleen handig om mee te nemen maar ook veel gemakkelijker om op te bergen.

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van een aantal degelijke schijven uit roestvrij staal. daarnaast is het apparaat bijzonder eenvoudig schoon te maken.

 

Nadelen: 

Geen gebruikerservaring: doordat er momenteel nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is het ook niet eenvoudig om nadelige effecten tijdig te bespreken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Chocoladefonteinen koopgids

 

Als je graag aan funcooking doet dan is het kopen van een chocoladefontein zeker een leuke optie. Zo kun je stukjes fruit of noten onder de fontein houden om ze te bedekken met lekkere gesmolten chocolade. Je moet weten voor hoeveel personen het apparaat geschikt is en rekening houden met het onderhoud, de thermostaat, de veiligheid en de accessoires. We geven je wat meer informatie over elk punt zodat je zeker een verstandige keuze maakt wanneer je een chocoladefontein koopt.

Hoeveel personen

Er bestaan verschillende formaten chocoladefonteinen en hoe groter ze zijn, hoe meer personen er gebruik van kunnen maken. Als je een groot gezin hebt dan kies je beter voor een grote fontein zodat je veel chocolade tegelijk kunt laten vloeien.

Er zijn ook kleine modellen beschikbaar die ideaal zijn voor koppels of zelfs voor één persoon. Een chocoladefontein is een leuke afsluiter voor een diner voor vrienden, als dessert kun je de chocoladefontein tevoorschijn halen. Voeg daar nog een bord bij gevuld met stukjes fruit en je hebt meteen een origineel en lekker dessert voor je gasten.

Houd er ook rekening mee dat je niet alle soorten chocolade kunt gebruiken voor een chocoladefontein. Het is een aanbeveling om chocolade te kopen die speciaal gemaakt is voor gebruik in een fontein. Je kunt ook gewone chocolade gebruiken door per 300 gram een eetlepel cacaoboter toe te voegen.

Zo wordt de chocolade vloeibaarder en kan het gebruikt worden in een chocoladefontein. De meeste gewone chocolade is te dik wanneer het gesmolten is waardoor het niet makkelijk vloeit.

 

Is het makkelijk te onderhouden

Een chocoladefontein wordt natuurlijk makkelijk vuil en wanneer de chocolade opdroogt kan het ook lastiger zijn om dit apparaat schoon te maken. Om dit op te lossen kun je een model kopen met verwijderbare onderdelen zodat je elk onderdeel eenvoudig kunt reinigen om de levensduur van het toestel te verlengen.

Bij vele toestellen is het zelfs mogelijk dat je de losse onderdelen in de vaatwasmachine kunt plaatsen. Zo hoef je het apparaat zelf niet handmatig schoon te maken. Meestal is een chocoladefontein gemaakt van roestvrij staal en beschikt het niet over een antiaanbaklaag. Dit is ook niet nodig want de temperatuur van een chocoladefontein bereikt normaal geen hoge pieken zodat de chocolade begint aan te branden.

Reinig je apparaat na elk gebruik zodat je er de volgende keer ook terug veel plezier aan kunt beleven. Indien mogelijk kies dan voor een apparaat die je volledig of gedeeltelijk in de vaatwasmachine kunt reinigen.

 

Thermostaat

Zorg voor een apparaat met een regelbare thermostaat. Veel verschillende mogelijkheden heb je niet nodig, met 2 verschillende standen is het meestal genoeg. Het is handig om te beschikken over een stand die ervoor zorgt dat de chocolade smelt en begint te vloeien. Daarna kun je overschakelen naar een warmhoudstand die ervoor zorgt dat de vloeibare chocolade op temperatuur blijft maar niet aanbrandt.

Als je een apparaat koopt met slechts één stand dan kun je beter van vooraf de chocolade smelten voordat je het in het reservoir van het apparaat giet. Deze functie is dan meestal enkel bedoeld om de temperatuur van de vloeibare chocolade constant te houden.

 

Veiligheid tijdens gebruik

Vanwege de hete en vloeibare chocolade is er een bepaald risico verbonden aan het gebruik van een chocoladefontein. Het apparaat kan omvallen en je kunt de hete chocolade over je handen of armen krijgen en je zo verbranden.

Om het gebruik van zo’n fontein veiliger te maken zijn er enkele factoren waar je kunt op letten. Als het toestel beschikt over antislipvoetjes aan de onderkant dan is het weinig waarschijnlijk dat de fontein zal verschuiven tijdens gebruik. Je kunt ook zoeken naar een model met zuignappen die je op de tafel vast kunt zetten zodat het zeker niet omvalt.

Sommige apparaten kunnen veel geluid maken en voor enkele kopers is dit storend. Je kunt gelukkig ook fonteinen kopen waarvan de motor weinig geluid maakt zodat je rust kunt genieten van je dessert.

Accessoires

Het is mogelijk dat je bij de aankoop van een chocoladefontein verschillende accessoires ontvangt. Je kunt verschillende aanbiedingen met elkaar vergelijken om te controleren welk product voordeliger is en hoeveel accessoires je bij elk model ontvangt.

Zo kun je bijvoorbeeld fonduevorken of metalen prikkers krijgen bij de fontein om stukjes fruit of ander voedsel op te prikken en zo onder de chocolade te houden. Sommige andere apparaten worden geleverd met vormpjes om pralines of bonbons te kunnen maken met de vloeibare chocolade.

Om het toestel te onderhouden kun je een fontein kopen die een reinigingsset bevat, zo hoef je zelf niet op zoek naar de beste manier om je chocoladefontein proper te houden.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES