5 Beste Broodroosters Test van 2024

 

Broodroosters – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Bepaalde toestellen zijn nu eenmaal wel handig om in huis te hebben. Denk maar aan een eenvoudige broodrooster. In onze koopgids proberen wij jou dan ook enkele tips mee te geven zodat je zeker en vast met de beste broodrooster naar huis kunt gaan. Indien je echt heel dringend op zoek bent naar een nieuw model dan kun je ook gewoon de top 3 hieronder raadplegen. Zo mag je er zeker van zijn dat je met de Smeg TSF01PKEU broodrooster volgens verschillende klanten een topproduct in huis haalt. Bovendien heeft dit model ook een mooie roze kleur waardoor het echt een toestel is voor de echte durvers. Met de Kenwood kMix Boutique TTM021 broodrooster haal je zeker en vast een waardig alternatief in huis. Bovendien is het toestel niet alleen stevig en duurzaam maar ook een echte blikvanger vanwege de felle rode kleur.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Broodroosters (Reviews) van 2024

 

Geniet elke dag van heerlijke en verse tosti bij het ontbijt door zelf jouw brood te roosteren in een broodrooster. Met dit product in huis kun je dus op elk moment van de dag brood roosteren en eten. Op zo een manier hoef je nooit meer brood weg te gooien na 1 of 2 dagen. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste broodrooster.

 

1. Smeg TSF01PKEU Broodrooster

 

De Smeg TSF01PKEU is een mooie en elegant uitziende broodrooster. Het is gemaakt van staal en kunststof en heeft een apart glanzende behuizing.

Dit apparaat is goed om 2 sneetjes brood per keer te roosteren. Je hebt de keuze uit 6 niveaus voor het roosteren. Het heeft een handige kruimellade die uitneembaar is en die je kunt wassen met de hand. Dit product is voorzien van antislip voetjes zodat het niet verschuift bij het gebruiken en op 1 plek blijft.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope broodroosters. Ondanks de hoge prijs van dit product, zijn er toch alleen positieve beoordelingen geschreven hiervoor.

Dit product is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Het past perfect en de prijs is ook goed. Verder heeft dit apparaat een mooi en luxueus design. Een koper geeft aan dat de prijs van dit product te hoog is.

Met deze handige broodrooster van het merk Smeg hoef je nooit nog oud brood weg te smijten. Je kunt het vanaf nu gewoon gezellig roosteren en genieten van een heerlijke tosti. We merken dat er heel wat positieve reacties bij dit product staan waardoor het misschien wel eens de populairste broodrooster uit onze lijst zou kunnen zijn.

 

Voordelen:

Materiaal: dit model is vervaardigd uit een combinatie van kunststof met staal. Het is dus stevig en ziet er ook nog eens mooi glanzend uit.

Handig in gebruik: met deze broodrooster kun je tot wel 2 sneetjes brood per keer maken. De antislip voetjes zorgen er bovendien voor dat het toestel mooi stabiel blijft staan. Verder heb je de keuze uit maar liefst 6 verschillende niveaus om het brood te roosteren.

Onderhoud: je kunt de kruimellade gemakkelijk uit de broodrooster verwijderen en eenvoudig en snel schoonmaken.

 

Nadelen:

Prijskaartje: het is niet meteen de meest goedkope broodrooster. De hoge prijs zou dus zeker wel eens als een struikelblok ervaren kunnen worden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Kenwood kMix Toaster TTM021A

 

De Kenwood kMix Boutique TTM021 broodrooster is stijlvol en praktisch. Door zijn mooi design en felrode kleur is dit product zeker een blikvanger in elke keuken.

Het heeft een handige functie waarbij je de broden uit de rooster kunt halen om het roosterproces in de gaten te houden, zonder dat je het gekozen programma onderbreekt. Met dit apparaat kun je per keer twee sneetjes brood roosteren. Het komt met een handig RvS broodjesrek en kruimellade.

Voor het grootste deel staan er positieve reviews geschreven voor dit product. De kopers zijn tevreden met de kwaliteit van dit apparaat en vinden dat het eenvoudig in gebruik is. Het is gemakkelijk om schoon te maken en het is ook niet te groot.

Dit apparaat heeft ook een redelijke prijs. Voor deze kopers is het een top product. Een gebruiker vindt de prijs van dit product te hoog.

Volgens de meeste kopers mag je er zeker van zijn dat je met deze broodrooster een zeer degelijk apparaat in huis haalt. De broodrooster is afkomstig van het bekende en gewaardeerde merk Kenwood en wordt door velen ook omschreven als veruit het beste merk. Laten we daarom even kijken naar de voor- en nadelen van dit toestel.

 

Voordelen:

Design: indien je op zoek bent naar een broodrooster die niet alleen degelijk is maar ook een echte blikvanger is dan hoef je dit model eens te bekijken. De felrode kleur in combinatie met het strakke design laat het er heel modern en elegant uitzien.

Gebruiksgemak: het is mogelijk om het roosterproces te volgen zonder dat je hierbij het ingestelde programma hoeft te onderbreken.

Accessoires: deze broodrooster wordt geleverd met een handige kruimellade en een leuk en efficiënt broodrekje uit RVS.

 

Nadelen:

Budget: ondanks de vele positieve reacties, vindt één enkele gebruiker het prijskaartje toch nog steeds te hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tefal Express TT3650 Broodrooster

 

Met de Tefal Express TT3650 broodrooster kun je elke dag heerlijke tosti’s of sandwiches maken. Het is niet alleen een handig en praktisch product, maar het heeft ook nog een luxe uitstraling.

Dit product heeft een mooi design en is gemaakt met geborsteld rvs en zwart aan de buitenkant. Dit apparaat is voorzien van een regelbare thermostaat waarbij je de keuze hebt uit 7 standen. Het heeft een opwarm-, ontdooi- en stop/eject functie en met de Hi-lift kun je de broden gemakkelijk uit de toaster halen. Het is verder voorzien van een uitneembare kruimellade.

Voor dit product staan er niet alleen positieve beoordelingen geschreven. Dit product heeft een goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Het heeft ook een goede prijs en is compact van design. Sommige kopers geven aan dat de openingen van de broodrooster te klein zijn en voor kleine boterhammen bestemd zijn.

Ook Tefal behoort tot de vaste waarden op het gebied van elektrische huishoudapparaten. Deze broodrooster krijgt dan ook heel wat positieve reacties. Bovendien valt de lage prijs van het toestel meteen op. Het is dus ideaal voor mensen die liever niet zoveel geld wensen te spenderen aan een degelijke broodrooster.

 

Voordelen:

Budget: in vergelijking met de andere 4 broodroosters uit onze lijst, beschikt dit apparaat wel degelijk over de laagste prijs.

Comfort: je kunt de kruimellade van het apparaat er eenvoudig en snel uithalen en deze dan zo reinigen.

Handig in gebruik: het toestel is voorzien van een regelbare thermostaat en 7 verschillende roosterstanden. Verder is er naast een opwarmfunctie ook een ontdooifunctie, een stop- en eject functie.

 

Nadelen:

Formaat: een kleine minderheid van de kopers vindt dat de broodrooster net iets te compact is en best wat groter had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Philips Daily HD2598/90 Broodrooster

 

Met de Philips Daily HD2598/90 broodrooster kun je elke dag genieten van heerlijk geroosterd brood, die je op zoveel manieren kunt beleggen. Het heeft een sleuf voor grote broden, waardoor dit apparaat geschikt is voor verschillende broodsoorten.

Dit apparaat is eenvoudig en snel om schoon te maken, want het heeft een uitneembare kruimellade. Met dit apparaat heb je de keuze uit 7 verschillende niveaus voor het roosteren en een ontdooifunctie. Het heeft een eenvoudige bediening, dus het is gemakkelijk in gebruik.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een broodrooster aanbieding en dat kun je ook merken aan de reviews als je die leest.

De kopers zijn tevreden met dit product, want het is een voordelige koop en het is van goede kwaliteit. Dit product is eenvoudig in gebruik en het heeft een mooi design. Deze kopers geven positief advies over dit product.

Deze broodrooster is afkomstig van een ander bekend merk Philips en behoort tot de krachtige broodroosters. De zwarte kleur geeft de broodrooster een strakke en tegelijk moderne en elegante uitstraling. Alvorens je het toestel besluit aan te kopen, kun je misschien eerst even de sterke en eventueel minder sterke eigenschappen van het apparaat raadplegen.

 

Voordelen:

Formaat: in vergelijking met de andere toestellen is deze broodrooster iets groter. Zo is de gleuf ook voldoende groot om er grotere broodsoorten in te roosteren.

Kruimellade: het apparaat is voorzien van een uitneembare kruimellade. Dit maakt het onderhoud ook net een tikkeltje eenvoudiger.

Handig in gebruik: de broodrooster is voorzien van meerdere rooster niveaus en bezit zelfs een ontdooifunctie.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: één enkele koper laat weten dat het product vrij kwetsbaar is en dus vrij snel kapot zou gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Dualit DU26225 2 Lite Peek&Pop/Bagel&Defrost

 

De Dualit Broodrooster Lite 2S broodrooster is in 1 woord een geweldig product. Het heeft een vermogen van 1200 watt en is goed om twee sneetjes te roosteren. Dit is het ideale product voor het maken van tosti en voor het verwarmen van bagels.

Een voordeel is dat dit product er ook mooi uitziet. Je hoeft het dus niet op te bergen en kunt het gewoon op je aanrecht laten staan. Dit apparaat heeft ook een ontdooifunctie en een handmatig bedienbare lift, zodat je het proces van roosteren kunt volgen. Het heeft een variabele temperatuurregeling.

Er zijn tot nu toe maar twee reviews gegeven voor dit product. Beide kopers zijn tevreden met de kwaliteit van dit product.

Het is eenvoudig in gebruik en past precies. Voor 1 van de kopers heeft dit product een te hoge prijs en voor de andere moet je nog klemmen hebben om tosti te kunnen maken.

Dankzij de Dualit broodrooster kun jij vanaf nu elke ochtend genieten van een heerlijke zelfgemaakte tosti. Bovendien hoef je het brood dan niet meteen weg te smijten want je kunt het na 2 dagen nog altijd gewoon gaan roosteren. Verder zul je merken dat het niet meteen één van de goedkoopste toestellen is noch één van de duurste apparaten.

 

Voordelen:

Vermogen: het toestel is uitgerust met een krachtig vermogen van 1200 watt. Je kunt er niet alleen tosti’s mee maken maar ook bagels mee opwarmen.

Handig in gebruik: de broodrooster is voorzien van een handige ontdooifunctie en een lift die je handmatige kunt bedienen. Op die manier is het mogelijk om het roosterproces te volgen. Verder kun je de temperatuur zelf regelen.

 

Nadelen:

Prijskaartje: één enkele koper laat weten dat de prijs van het toestel best wel aan de hoge kant is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Broodroosters koopgids

 

Als je graag ‘s morgens een geroosterd stukje brood of toast eet dan heb je zeker een broodrooster nodig. Het werkt veel vlugger dan brood in de pan roosteren en verbruikt ook minder energie. Natuurlijk bestaan er verschillende broodroosters en niet elk model zal aan al jouw wensen voldoen. Let daarom bij de aankoop van een broodrooster op de volgende factoren: hoeveel boterhammen wil je roosteren, soorten brood, functies en prijs.

Hoeveel toast wil je maken?

Sommige personen eten ‘s morgens slechts twee boterhammen terwijl andere mensen liever 4 stukjes geroosterd brood eten. Als je op zoek bent naar een nieuwe broodrooster kun je daarom beter letter op het aantal gleuven die zich op het toestel bevinden en over de grootte van die gleuven.

Je kunt broodroosters kopen waar je tegelijk 4 sneetjes brood kunt in roosteren, dit kan gebeuren in 4 aparte gleuven of twee gleuven die dubbel zo groot zijn zodat je twee boterhammen in elke gleuf kunt plaatsen. Sommige modellen hebben de mogelijkheid om de gleuven apart te bedienen. Zo kun je tegelijk twee boterhammen of vier boterhammen roosteren, afhankelijk van de situatie.

Je kunt natuurlijk ook een apparaat kopen waarmee je maximaal 2 boterhammen kunt opwarmen. Er bestaan zelfs modellen waar je maar 1 sneetje brood in kunt plaatsen, hoewel dit niet erg handig is. Hoeveel mensen eten slechts één sneetje brood?

 

Soorten brood

Soms wil je wel eens andere soorten brood roosteren die een andere vorm hebben of dikker zijn. In een gewone broodrooster is dat meestal moeilijk want de gleuven zijn dan te smal om een ander soort brood in te plaatsen. Denk maar aan hamburgerbroodjes of pita-broodjes. Als je deze producten ook in de broodrooster wilt plaatsen dan moet je zoeken naar een model die beschikt over een grotere of een flexibele opening.

Er zijn ook apparaten die beschikken over accessoires die kunnen helpen om andere soorten brood op te warmen. Zo hebben vele broodroosters een rekje om op de bovenkant te plaatsen. Daar kun je dan broodjes of sandwiches op plaatsen die opgewarmd worden door de warmte van de broodrooster.

Sommige modellen beschikken ook over een ontdooifunctie. Dit is vooral handig voor mensen die geregeld brood invriezen en die niet willen wachten tot het brood op natuurlijke wijze ontdooid is. Of de mogelijkheid om het brood slechts aan één kant te roosteren, zo blijft het zacht aan de andere kant. Deze functies hangen van je eigen voorkeur af.

 

Functies en kenmerken van een broodrooster

Zoals we in het vorige punt besproken hebben kan een broodrooster over extra functies beschikken zoals een ontdooifunctie of de mogelijkheid om brood slechts aan één kant te roosteren. Je kunt ook kiezen voor een apparaat met een tostifunctie. Je kunt zo lekkere tosti’s bereiden met behulp van een speciale klem. Op die manier hoef je geen extra toestel te kopen om tosti’s klaar te maken.

Alle apparaten beschikken over de automatische stopfunctie. Dit wil zeggen dat het toestel automatisch afslaat wanneer de gekozen tijd verlopen is. Je kunt zelf kiezen hoe lang je het brood wilt roosteren en bij vele broodroosters kun je zelfs de temperatuur kiezen. De meeste modellen worden ingeschakeld door een hefboompje naar beneden te duwen zodat de boterhammen geroosterd worden en wanneer de gekozen tijd voorbij is springt het brood terug naar boven. Zo kun je de toast makkelijk uit het apparaat halen.

Verder is het nog belangrijk dat je toestel over een koele wand beschikt, zo kun je jezelf niet verbranden door het toestel aan te raken en is het ook veel veiliger voor kinderen. Let er tenslotte op of het apparaat over een kruimellade beschikt, zo kun je makkelijk de kruimels verwijderen zodat deze niet aanbranden wanneer je de broodrooster opnieuw verbruikt. Het gevolg is dat je geen last meer hebt van die aangebrande geur.

Hoeveel kost een broodrooster?

Je kunt al een broodrooster kopen voor slechts 20 euro maar je moet dan ook niet teveel van de kwaliteit verwachten. Als je echte een goed apparaat wilt aanschaffen dan zul je al gauw meer dan 50 euro moeten uitgeven. Dit hangt vooral af van de functies waarover het apparaat beschikt en hoeveel sneetjes je ermee kunt roosteren.

Je kunt best eerst je eigen eisen op papier zetten voordat je een budget opstelt. Daarna kun je verschillende producten met elkaar vergelijken om meer informatie te vergaren over prijzen en kwaliteit. Elke model heeft z’n voor- en nadelen en je kunt kennissen of de online gemeenschap om aanbevelingen vragen.

Meestal kun je een product online goedkoper verkrijgen maar houd dan ook nog rekening met de verzendkosten.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES