5 Beste Afzuigkappen Test van 2024

 

Afzuigkappen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

We begrijpen dat het niet altijd makkelijk is om te weten te komen wat nu precies de beste afzuigkap is. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende toestellen op de markt wat de keuze alleen maar moeilijker maakt. In onze koopgids over afzuigkappen proberen we daarom zoveel mogelijk adviezen en tips te geven die je eventueel zouden kunnen helpen. Daarnaast is het ook een goed idee om alvast even naar onze top 3 te kijken. Zo blijkt de Cendo KR71EPDZ afzuigkap alvast een schot in de roos. Het betreft een schuine afzuigkap met een breedte van maar liefst 90 cm. Daarnaastlijk ook de Bosch DHL755B een goede aanbeveling. Een krachtige doch geluidsstille afzuigkap die precies doet wat hij moet doen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 Beste Afzuigkappen (Reviews) van 2024

 

Als je weinig ventilatie in huis en vooral in je keuken hebt, dan is een goede afzuigkap zeker wel aangeraden. Met dit apparaat kun je alle sterke geuren die uit de keuken komen afvoeren naar buiten. Afhankelijk van hoe je keuken is ingedeeld kun je bepalen welk soort afzuigkap je nodig hebt, want er zijn verschillende modellen te verkrijgen. Het is zeker dat je alleen maar voor de beste afzuigkap zult kiezen.

 

1. Cendo KR71EPDZ Schuine Afzuigkap Gekleurd Glas 850 m3/h

 

Deze schuin afzuigkap is misschien niet meteen voorzien van de laagste prijs maar garandeert echter wel een uitstekende kwaliteit en relatief laag energieverbruik. Hij wordt jou aangeboden door het, al dan niet bekende merk Cendo en wordt gekenmerkt door een standaard breedte van 90 cm. Echter kun je hem ook in een compact formaat van 60 cm breed aanschaffen, indien gewenst.

Je zult zien dat de afzuigkap is uitgerust met een bijzonder krachtige Eco PowerDrive motor die hoge prestaties, van maximaal 850 m3/h, combineert met een laag energieverbruik. Dat is meteen de reden dat hij gekenmerkt wordt door het energielabel A+. De randafzuiging zorgt tevens voor een perfecte luchtstroom en daarnaast werkt het apparaat zo goed als fluisterstil. Mocht je nog twijfelen, dan kunnen we er ook aan toevoegen dat de afzuigkap een touch bediening aanbiedt inclusief een nalooptimer én voorzien is van duurzame ledverlichting.

Deze afzuigkap die niet alleen geschikt is voor luchtafvoer maar ook recirculatie, blijkt over een vaatwasbestendige filter te beschikken alsook 5 schakelstanden en een snoer van 2 meter lang. Klanten zijn duidelijk tevreden alhoewel er toch één iemand is die de bedenking maakt dat het vervangen van de koolstoffilters behoorlijk duur is.

 

Voordelen: 

Verpakking: de verpakking telt niet alleen de wandschouw afzuigkap maar uiteraard ook de bevestigingsmaterialen om hem aan de muur te bevestigen, de glazen behuizing, enkele uitwasbare vetfilters en de gebruiksaanwijzing.

Motor: de afzuigkap maakt gebruik van 1 krachtige Eco PowerDrive motor die niet alleen in staat is om een ruim vermogen te leveren, maar tevens ook bijzonder stil werkt.

Materiaal: de behuizing van deze afzuigkap is voornamelijk uit zwart gehard glas vervaardigd terwijl de filters uit aluminium werden gemaakt.

 

Nadelen:

Prijskaartje: ben je op zoek naar een aanbieding tussen de vele afzuigkappen? Dan is dit product misschien niet de beste aanbeveling.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bosch DHL755B Serie 4 Afzuigkap Inbouw 

 

De Bosch DHL755B afzuigkap is het ideale product waarmee jij jouw keuken compleet kunt maken.

Dan maakt het niet uit hoe je keuken is ingedeeld, want je kunt dit product aan de muur bevestigen of je kunt het ook boven een kookeiland hangen. Dit apparaat werkt bijzonder stil, dus je zult geen last ervan hebben als je in de keuken bezig bent. Het verwijdert alle geurtjes van de keuken.

Dit product hoort misschien niet bij de goedkope afzuigkappen, maar het is wel van een bekend merk. Als je de reviews leest, dan merk je dat de gebruikers ook tevreden zijn met dit product. Voor hen is het gemakkelijk om te gebruiken en het heeft een goede kwaliteit. Het is een mooie inbouw afzuigkap waarbij je uit verschillende standen kunt kiezen. Je hebt geen last meer van verschillende geurtjes in huis als je kookt.

Je zult er vast en zeker niet van schrikken dat er ook een afzuigkap van het merk Bosch in de lijst zit. Bosch is een bekend merk dat door diverse kopers sterk aangeraden wordt. Laten we toch even een kijkje nemen naar de verschillende mogelijkheden die deze afzuigkap te bieden heeft.

 

Voordelen: 

Installatie: je kunt deze afzuigkap zonder problemen aan de wand bevestigen. Maar je kunt dit product ook gewoon boven het kookeiland in de keuken hangen.

Gebruiksgemak: het toestel verwijdert snel alle vervelende luchtjes en geurtjes uit je keuken en werkt trouwens zo goed als geluidloos.

Uitstekende kwaliteit: we merken dat deze afzuigkap veel positieve reacties van klanten krijgt over de kwaliteit ervan. Bosch is niet alleen een bekend merk maar voor velen ook één van de populairste.

 

Nadelen:

Budget: jammer genoeg zul je er rekening mee moeten houden dat je deze afzuigkap niet meteen tussen de goedkope producten zult zien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Novy D 661 Vlakscherm afzuigkap Itho Afzuigcapaciteit: 350m3

 

De Itho afzuigkap blijkt iets compacter in vergelijking met sommige andere apparaten uit deze lijst, en is ongeveer 60 cm breed. Hij is overigens niet alleen geschikt om de lucht af te voeren maar is ook in staat om aan recirculatie te doen. Dit maakt deze vlakscherm afzuigkap een goede aanwinst in eender welke keuken.

De krachtige motor zorgt ervoor dat een maximale afzuigcapaciteit van maar liefst 350 m3 /h kan worden bereikt. Dankzij de bijbehorende draaischakelaar is het trouwens mogelijk om de capaciteit aan te passen, rekening houdend met de 3 beschikbare standen. Daarnaast zul je zien dat het apparaat voorzien is van een krachtige uitneembare aluminium vetfilter die je makkelijk in de vaatwasmachine kunt reinigen.

Daar het gebruik van een degelijke afzuigkap vaak heel wat licht van de kookplaat wegneemt, heeft men eraan gedacht om 2 halogeen lampjes in de afzuigkap in te bouwen. Op die manier ben je toch voorzien van voldoende verlichting. We merken dan ook dat heel wat klanten dit duidelijk kunnen waarderen en het hoge prijskaartje er dan ook gewoon bijnemen.

 

Voordelen: 

Verlichting: dankzij de 2 afzonderlijk ingebouwde halogeenlampen biedt de afzuigkap voldoende verlichting over de kookplaat.

Vermogen: de afzuigkap maakt gebruik van 1 krachtige motor die een afzuigcapaciteit van maximaal 350 m3/ h kan regelen. Uiteraard is de capaciteit regelbaar dankzij de beschikbare draaischakelaar.

Handig in gebruik: het is een krachtige en vrijwel geluidsstille afzuigkap die de lucht niet alleen zal afvoeren maar ook zal recirculeren.

 

Nadelen:

Kostenplaatje: de hoge prijs verraadt alvast dat het hier niet om een afzuigkap aanbieding kan gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Etna AO460RVS Afzuigkap onderbouw Geschikt voor afvoer naar buiten en recirculatie

 

Als opvolger van de AO360RVS afzuigkap kun je tegenwoordig opteren voor deze A0460RVS afzuigkap van Etna. Bovendien is hij niet alleen geschikt voor de afvoer van lucht naar buiten toe maar kan hij ook gebruikt worden voor recirculatie. De 60 cm brede afzuigkap, die bedoeld is om als onderbouw te installeren, blijkt te bestellen in 3 verschillende neutrale kleuren en wordt gekenmerkt door een budgetvriendelijk prijskaartje.

De krachtige, bijna geluidsstille motor, zorgt voor een bijzonder krachtige afzuigcapaciteit van maximaal 285 m3/ h. Hierbij heb je bovendien de mogelijkheid om de capaciteit te bepalen door te schakelen tussen de 3 beschikbare standen. Verder blijkt de afzuigkap eveneens voorzien van een krachtige aluminium vetfilter die je makkelijk kunt verwijderen om vervolgens in de vaatwasmachine te stoppen.

Aangezien een afzuigkap heel wat licht van de kookplaten wegneemt, is de aanwezigheid van ledlampjes alvast een welkome aanwinst. We zien dan ook dat klanten over het algemeen bijzonder tevreden zijn alhoewel één koper melding maakt van een matige kwaliteit. Bij een andere gebruiker zat de handleiding er jammer genoeg niet bij.

 

Voordelen: 

Geluidsniveau: met een maximaal geluidsniveau van amper 56 dB, blijkt dit één van de stille afzuigkappen uit het lijstje te zijn.

Materiaal: voor de behuizing van deze afzuigkap heeft men gekozen om te werken met metaal terwijl de filter uit aluminium bestaat.

Koolstoffilter: de aluminium koolstoffilter blijkt uitneembaar zodanig dat je hem makkelijk kunt legen en vervolgens door de vaatwasmachine kunt laten reinigen.

 

Nadelen:

Geen handleiding: volgens één klant waren ze vergeten om er de gebruiksaanwijzingen bij te stoppen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Inventum AKO6012WIT Onderbouw afzuigkap 60 cm breed

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor de compacte afzuigkap van Inventum, die bekend staat omwille van z’n betaalbare prijskaartje. Het apparaat blijkt ongeveer 60 cm breed en vooral geschikt voor onderbouw. Naast de mogelijkheid om de lucht af te voeren kan er ook gesproken worden over recirculatie wat hem tot een veelzijdige afzuigkap maakt.

Dankzij de krachtige motor kan een totale afzuigcapaciteit van maar liefst 326,4 m3/ h worden bereikt. Hierbij heb je de mogelijkheid om te schakelen tussen 3 verschillende standen, door middel van de daarvoor voorziene draaischakelaar. De Inventum afzuigkap die vervaardigd is uit makkelijk te onderhouden RVS maakt gebruik van een aluminium vetfilter die je in de vaatwasmachine kunt stoppen. Tot slot zorgt de ledverlichting ervoor dat je een goed zicht krijgt op de kookplaten.

Ondanks het feit dat de overgrote meerderheid van de kopers duidelijk positief reageert, maakt het apparaat op de hoogste stand net iets teveel lawaai voor 1 klant. Laat je hierdoor niet gelijk afschrikken maar bekijk het even alvorens te oordelen.

 

Voordelen: 

Toebehoren: naast de onderbouw afzuigkap wordt er ook verlichting, een handleiding en alle nodige bevestigingsmateriaal meegeleverd.

Materiaal: de behuizing van de afzuigkap bestaat voornamelijk uit RVS terwijl men voor de filters gekozen heeft om te werken met duurzaam aluminium.

Afzuigcapaciteit: je kunt de afzuigcapaciteit makkelijk zelf regelen door te kiezen tussen 3 verschillende standen.

 

Nadelen:

Te luid: met een maximaal geluidsniveau van 71 dB op de hoogste stand, zou dit apparaat veel te veel lawaai maken volgens 1 koper.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Afzuigkappen koopgids

 

Wil jij ook graag verlost zijn van die nare geurtjes als je gekookt hebt? Dan is een afzuigkap de ideale oplossing voor jouw probleem. Opdat je meteen voor het beste toestel kiest, helpen wij je hier graag bij. Zo houd je best rekening met het type, het gebruik, de opties en de prijs wanneer je de beste afzuigkappen gaat vergelijken.

Type

Een eerste grote onderscheid uit zich in het feit dat er zichtbare afzuigkappen zijn en discrete afzuigkappen. Per groep zijn er dan weer verschillende modellen mogelijk. Zo heb je bijvoorbeeld de wandschouw afzuigkappen. Dit zijn de modellen in de vorm van een schoorsteen die aan de muur opgehangen worden. Hierdoor is de afvoer ook veel eenvoudiger te bevestigen en wordt de lucht gemakkelijk afgevoerd.

De eiland afzuigkappen zijn de modellen die je boven een kookeiland kunt hangen. In tegenstelling tot de wandschouw modellen kunnen deze modellen minder gemakkelijk lucht gaan afvoeren. Dit komt omdat ze niet aan een muur of wand bevestigd zijn en dus iets minder efficiënt zijn.

Bij de discretere afzuigkappen hebben we bijvoorbeeld de normale onderbouw afzuigkap. Dit is een zeer compact model dat weinig ruimte inneemt en die je gemakkelijk onder een keukenkastje kunt monteren. De vlakscherm afzuigkap is dan weer een model dat gedeeltelijk is ingebouwd en waarbij je de afzuigkap kunt uitschuiven wanneer je aan het koken bent.

Dit heeft als voordeel dat het iets meer plaats gaat besparen in de keuken en er ook wel eleganter uitziet. Houd er wel rekening mee dat dit model misschien niet tot de goedkope afzuigkappen zal behoren.

 

Gebruiksgemak

Een afzuigkap is een apparaat dat je dagelijks kunt gaan gebruiken. Elke keer je kookt en eten bereidt, kun je er gebruik van gaan maken. Daarom is het belangrijk dat je meteen gaat voor een degelijk toestel. Met een afzuigkap ga je eigenlijk voor ventilatie gaan zorgen in je huis, meer bepaald in je keuken. Op die manier kun je er dus voor zorgen dat sterke geuren afgevoerd worden naar buiten. Zo blijven nare geurtjes niet langer in je huis rondhangen.

Afhankelijk van het model heb je de keuze om lucht naar buiten af te voeren of je kunt ook kiezen voor recirculatie door middel van een koolstoffilter. Wanneer je kiest voor recirculatie dan heb je het voordeel dat je meer energie zult besparen. Kortom dit is dan ook een goede aanbeveling. Echter bieden de meeste toestellen je beide opties aan.

Houd er wel rekening mee dat recirculeren meer onderhoud vraagt en dus duurder is dan een gewoon afzuigsysteem. De filters moeten dus veel sneller worden schoongemaakt of vervangen. Op lange termijn is een gewone luchtafvoer dus misschien beter.

 

Opties

De meeste toestellen zullen ook beschikken over twee of meerdere halogeenlampen. Die zorgen voor een goede verlichting op de kookplaat waardoor je ook ’s avonds je eten kunt klaarmaken zonder problemen. De cassettefilters of aluminium vetfilters maken dan weer dat de meeste toestellen heel gemakkelijk te reinigen zijn.

De meeste toestellen beschikken standaard over drie snelheden. Er zijn ook toestellen met meer dan drie verschillende snelheden en die bovendien ook nog eens stil werken. Op die manier heb je geen last van vervelend lawaai. Sommige toestellen zijn er ook op voorzien dat je de diepte kunt gaan verstellen en dus de positie kunt veranderen.

Heel veel recente afzuigkappen beschikken over een elektrische bediening die ervoor zorgt dat het niet alleen gemakkelijk werken is maar ook veel nauwkeuriger. Kortom de ideale afzuigkap aanbieding voor wie naast koken ook van technologische snufjes houdt.

Prijs

Uit de vorige puntjes in dus gebleken dat er heel veel verschillende mogelijkheden bestaan als je op zoek gaat naar een nieuwe afzuigkap. Net zoals er verschillende modellen en mogelijkheden bestaan, bestaan er uiteraard ook verschillende prijsklassen. Het is natuurlijk zo dat een toestel met meer opties veel duurder zal uitkomen dan een basis toestel.

Uiteraard moet je voor jezelf uitmaken hoeveel je wilt en kunt spenderen aan dit apparaat. Houd er wel rekening mee dat het aan te raden is om meteen voor een zeer degelijk apparaat te gaan. Aangezien het een enorme uitgave is, is het handig als het meteen een degelijk product is zodat je niet elk jaar in de kosten valt.

Probeer ook zeker zoveel mogelijk reviews van kopers te lezen die het product al hebben aangekocht. Op die manier is het gemakkelijker om verschillende aanbiedingen met elkaar te vergelijken. En zo zul jij ook beslist jouw ideale toestel gaan vinden die aan jouw verwachtingen voldoet.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES