8 beste Vacumeermachines Test van 2024

 

Beste vacumeermachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een handige vacumeermachine kun je een volledige voorraad voedsel vacuüm trekken. Op die manier kun je het voedsel langer vers houden en bewaren dan in normale omstandigheden. Uiteraard willen wij dat je met de 3 beste vacumeermachines huiswaarts keert en daarom zijn we op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten. We hebben hierbij rekening gehouden met een heleboel factoren zoals de online reviews en het advies van klanten. Zo is gebleken dat je met de Foodsaver V2860 echt een topproduct in huis haalt. Je kunt hem zelfs in combinatie met vacumeerbussen gebruiken. Verder blijkt ook de Solis Vac Pro 569 een echte aanrader te zijn. Het betreft hier een volautomatische vacuümmachine waarmee je naast vacumeren ook kunt sealen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

8 beste vacumeermachines (Reviews) van 2024

 

Heb je graag een grote voorraad voedsel in reserve zodat je niet elke dag naar de supermarkt moet? Maar hoe kan je dat voedsel dan vers blijven bewaren? Gebruik een vacumeermachine, zo kun je vlees en vis en veel verschillende ander voedsel vacuüm trekken om het tot wel 5 maal langer te bewaren. Wij hebben 5 verschillende machines vergeleken gebaseerd op online reviews. Lees gerust verder en maak voor jezelf uit welke jij de beste vacumeermachine vindt!

 

1. Foodsaver Vacumeermachine V2860

 

Dit volautomatische vacuumsysteem weegt 3,6 kilo en kan voedsel op een eenvoudige wijze langer bewaren door lucht aan het voedsel te onttrekken.

Je kunt er vacumeerzakken, rollen en voorraadbussen bij gebruiken en hij beschikt over een aansluiting voor vacumeerbussen.

Hij werkt met een touchscreen bedieningspaneel en je kan kiezen om droog of vochtig voedsel te bewaren.

Hij heeft 3 snelheidsinstellingen en een compact formaat om niet te veel plaats in te nemen. Verder heeft hij nog een snelle vergrendeling en maakt hij weinig geluid.

De meeste kopers zijn tevreden over dit product. Hij is eenvoudig in gebruik en heeft een goede kwaliteit. Hij werkt snel en verzegelt goed en stevig het voedsel. Je kan hem makkelijk verticaal opbergen en alle voorraadzakken passen in de machine. De vacumeerzakken van foodsaver zijn wel nogal duur.

Uit de reacties te zien blijkt deze vacumeermachine van Foodsaver niet alleen één van de populairste te zijn maar ook één van degelijke kwaliteit. Je kunt er op een snelle en vooral eenvoudige manier je eten langer mee bewaren.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: het principe van dit apparaat is vrij eenvoudig. De vacumeermachine onttrekt lucht aan het voedsel. Op die manier blijft de smaak langer behouden en kun je het voedsel ook langer bewaren.

Gebruiksvriendelijk: dit apparaat is voorzien van een bedieningspaneel dat via touchscreen werkt. Daarnaast heb je ook de optie om nat of droog voedsel vacuüm te trekken en je kunt kiezen uit drie snelheden.

Formaat: het is een eerder compact product waardoor je niet veel extra ruimte hoeft te voorzien.

 

Nadelen:

Vacumeerzakken: het product zelf heeft meer voordelen dan nadelen. Toch vinden enkele kopers dat de vacuümzakken redelijk prijzig zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Solis Vac Pro 569 Vacumeermachine Metal 

 

Ben je op zoek naar een volautomatische vacumeermachine waarmee je niet alleen kunt vacumeren maar ook kunt sealen? Dan heeft Solis misschien wel het geschikte apparaat voor jou klaar staan. Deze unieke machine is voorzien van een bijzonder krachtige vacuümpomp die tot maar liefst -0,8 bar probleemloos kan vacumeren. Dit komt ongeveer overeen met een totale afzuigcapaciteit van 9 liter per minuut.

Je kunt dit apparaat gebruiken om zowel droge als vochtige levensmiddelen te vacumeren waardoor ze langer vers en behouden blijven. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen uit 2 verschillende snelheden en beschik je daarnaast over een bijbehorend opbergvak voor het 1,8 meter lange snoer. Hij is ongeveer 37 x 7,4 x 14,4 cm groot en weegt amper 2,3 kg, wat hem makkelijk en handzaam in gebruik maakt.

Hij is in staat om een totaal vermogen van 120 Watt te leveren en wordt verder aangevuld met een antislipbodem, een automatische uitschakelingsfunctie, een oververhittingsbeveiliging én 2 jaar garantie. Ondanks het feit dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn, vindt een kleine minderheid de kwaliteit niet wat ze ervan verwacht hadden.

 

Voordelen:

Volautomatisch: het betreft hier een degelijke volautomatische vacumeermachine waarmee je niet alleen de mogelijkheid hebt tot vacumeren maar evenzeer sealen.

Vermogen: hij wordt gekenmerkt door een ruim vermogen van maximaal 120 Watt, dat ervoor zorgt dat het apparaat snel gebruiksklaar staat.

Handig in gebruik: je geniet eveneens een oververhittingsbeveiliging, een automatische uitschakelingsfunctie en zelfs een duurzame en degelijke antislipbodem.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: we moeten jammer genoeg vaststellen dat sommige klanten misschien toch iets meer kwaliteit hadden verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. UpLiving Vacumeermachine / Vacuüm Sealer / Foodsaver / Keuken Apparaat / Met Slangaansluiting

 

Ben je op zoek naar een (nieuwe) vacumeermachine die zowel op het gebied van kwaliteit alsook gebruiksvriendelijkheid uitstekende scoort? Dan loont het alvast de moeite om dit apparaat van UpLiving eens even onder de loep te nemen. Afgaande op de vele positieve reviews en het bijbehorende klantenadvies, kunnen we stellen dat je met deze vacumeer machine wel degelijk voor een toppertje kiest dat bovendien ook nog eens in prijs verlaagd staat. 

Het vacumeerapparaat kent daarbij een relatief compacte afmeting van 37 x 15 x 7,4 cm en wordt aangevuld met een gewicht van amper 1,3 kg. Door hem aan te sluiten op het stroomnet, weliswaar rekening houdend met een invoerspanning van 220 – 240V, en vervolgens in te schakelen, kan een ruim vermogen tot maximaal 110 watt worden gegenereerd. Dit alles resulteert in een degelijke vacuüm zuigcapaciteit van 12 liter per minuut en een bijbehorende druk van 70 kPa.

Bij aankoop van deze vacumeermachine worden overigens een slangaansluiting aangeboden alsook 10 degelijke vacuümzakjes van 22 x 30 én 28 x 40 cm wat de maximale sealbreedte op 30 cm afrondt. Kortom, een toppertje en misschien binnenkort tussen de Lidl vacumeermachines voorhanden?

 

Voordelen:

Formaat: de vacumeermachine kent een totale afmeting van 37 x 15 x 7,4 cm en wordt aangevuld met een gewicht van amper 1,3 kg.

Voeding: je kunt het apparaat makkelijk en snel op het stroomnet aansluiten waarna een ruim vermogen tot maximaal 110 watt kan worden gegenereerd.

Druk: de vacuümdruk van 70 kPa wordt aangevuld met een bijbehorende vacuüm zuigcapaciteit van maar liefst 12 liter per minuut.

 

Nadelen:

Prijskaartje: hoewel dit apparaat tijdelijk aan een verlaagde prijs wordt aangeboden, kan het prijskaartje alsnog een domper op de feestvreugde betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Clatronic Folielasapparaat FS 3261

 

De Clatronic FS 3261 is het ideale product voor mensen die weinig geld willen uitgeven maar toch nog een leuke vacumeermachine willen. Hij behoort zeker tot de goedkope vacumeermachines, hij is zelfs de goedkoopste uit ons lijstje.

Hij heeft een vermogen van 100 Watt en een voltage van 220-240 Volt. Hij beschikt over twee controlelampjes namelijk één voor het vacuüm trekken en een ander voor het verzegelen.

De gebruikershandleiding is wel nogal beknopt dus je zal zelf moeten uitzoeken hoe deze machine werkt.

De reviews zijn positief over dit product. Kopers vinden dat ze kwaliteit krijgen voor de lage prijs, alhoewel er toch één gebruiker is die de kwaliteit maar matig vindt.

Hij is eenvoudig in gebruik maar de pomp mocht toch wel iets krachtiger zijn.

In vergelijking met alle andere producten beschikt deze vacumeermachine van Clatronic werkelijk over de laagste prijs. Kortom als je op zoek bent naar een product dat niet zo duur is maar toch doet wat het moet doen, dan ben je met deze machine aan het juiste adres.

 

Voordelen:

Prijs: de aankoopprijs van dit toestel is lager in vergelijking met veel andere vacumeermachines. Dit kan voor heel wat gebruikers echt een pluspunt zijn.

Indicatorlampjes: het toestel beschikt over twee indicatielampjes. Deze geven duidelijk aan wanneer het voedsel vacuüm getrokken wordt en wanneer het verzegeld wordt.

Capaciteit: de vacumeermachine beschikt over een vermogen van 100 Watt en een voltage dat ligt rond de 220 tot 240 Volt.

 

Nadelen:

Handleiding: ondanks dat het apparaat toch vrij eenvoudig te gebruiken is, vinden enkele kopers de handleiding niet duidelijk genoeg.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Caso Vacumeermachine VC10

 

De CASO Vacumeermachine is niet te duur maar ook niet te goedkoop, de prijs ligt in het midden vergeleken met de rest van de apparaten van ons lijstje.

Hij kan vlees, vis, groenten en fruit vacuüm trekken voor het optimale behoud van de versheid van dit voedsel.

De online reviews geven een positief advies voor dit product. Kopers vinden hem top. Ze zijn vooral tevreden over de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

Het apparaat is niet te groot dus je kan hem makkelijk opbergen en hij is simpel in gebruik. Hij sluit de zak ook goed af dus je voedsel is goed bewaard. Het enige minpuntje is dat hij nogal veel lawaai maakt.

Als je al lang op zoek bent naar een toestel om je vis, vlees of andere etenswaren vacuüm te trekken, dan kan dit product misschien wel een aanrader zijn. Met deze vacumeermachine van CASO kun jij je voedsel langer vers bewaren. Bovendien is het apparaat ook redelijk compact van formaat.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: het product trekt op een snelle en eenvoudige manier je etenswaren vacuüm. Zo kun jij allerlei soorten voedsel zoals vlees, groenten en fruit probleemloos vers houden.

Gebruiksvriendelijk: het apparaat beschikt over een elektronische temperatuurregelaar en heeft een vermogen van 110 Watt. Je krijgt bovendien ook 10 vacuümzakken meegeleverd.

 

Nadelen:

Geluid: enkele kopers ergeren zich hoofdzakelijk aan het lawaai van het toestel.

Prijs: de aankoopprijs van het toestel is voor veel kopers goed. Toch vinden enkele gebruikers dat de zakken behoorlijk duur zijn in aankoop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Solis Vac Prestige 575 Vacumeermachine Marineerfunctie Met Slangaansluiting

 

Ben je op zoek naar de vacumeermachine met de laagste prijs? Dan is dit apparaat van Solis misschien niet meteen de beste aanbeveling uit het rijtje. Toch lijken de meeste klanten zich daar niet meteen aan te storen en belonen ze deze prachtige Solis vacumeermachine met een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren waarbij een uitstekende kwaliteit en optimaal gebruiksgemak centraal staan.

Net zoals het vorige product is ook deze compacte vacumeerder, met een afmeting van 40 x 11 x 19 cm, makkelijk met het stroomnet te verbinden. Houd echter wel rekening met een maximale aansluitingsspanning van 220-230 Volt. Eenmaal vervolgens correct ingeschakeld, kan hij makkelijk 130 Watt aan vermogen leveren waardoor hij snel opwarmt en bijgevolg in enkele seconden helemaal klaar is voor gebruik.

Verder staat de Solis Vac Prestige eveneens gekend vanwege de beschikbare marineerfunctie, zijn handige Pulse functie, een verwijderbare en makkelijk schoon te maken lekbak, 2 vacuümsnelheden en een handige snoeropbergruimte. Besef wel dat hij geen geheugenfunctie aanbiedt.

 

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: de verpakking telt niet alleen de Solis Vac Prestige 575 vacumeermachine maar eveneens een duidelijke informatieve handleiding en een vacumeerslang.

Snoer: hij is uitgerust met een 1,8 meter lang snoer dat je makkelijk in het stopcontact kunt pluggen en na gebruik kunt opbergen in de daarvoor voorziene snoeropbergruimte.

Handig in gebruik: je bent verzekerd van een automatische uitschakelingsfunctie, een antislipbodem en een degelijke oververhittingsbeveiliging.

Materiaal: de behuizing van deze vacumeermachine is voornamelijk vervaardigd uit makkelijk te onderhouden staal en kan best wel tegen een stootje.

 

Nadelen:

Prijzig: in vergelijking met de andere vacumeermachines zul je gelijk kunnen vaststellen dat dit exemplaar niet meteen in de goedkope rayon terug te vinden zal zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Caso VC300 Pro Vacumeermachine 120 Watt Spanning: 230 Volt

 

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor de VC300 Pro van Caso als vacumeermachine voor thuis. Hij wordt gekenmerkt door een vrij compact formaat van 38 x 9 x 26 cm aangevuld met een beperkt gewicht wat hem makkelijk te verplaatsen maakt en eenvoudig om na gebruik weer op te bergen.

Hij is voorzien van een 1,5 meter lang snoer waarmee je de vacumeermachine op het stroomnet kunt aansluiten, rekening houdend met een aansluitspanning van 230 Volt. In tegenstelling tot de vorige apparaten kent deze Caso vacumeermachine jammer genoeg geen aparte snoeropbergruimte. Hij wordt jou aangeboden inclusief een uitklapbaar mes, 2 stevige professionele vacuümrollen en een informatieve handleiding.

Verder blijkt deze vacumeermachine afgewerkt met een automatische uitschakelingsfunctie, een antislipbodem en een oververhittingsbeveiliging wat allemaal bijdraagt aan het comfort en het gebruiksgemak. En gelukkig denken de klanten daar ook zo over wat resulteert in een mooie eindscore van 4,5 sterren.

 

Voordelen:

Materiaal: het is een stevige vacumeermachine waarvan de behuizing voornamelijk uit kunststof is vervaardigd.

Vermogen: eenmaal het apparaat met het lichtnet verbonden is en vervolgens correct wordt ingeschakeld, kan hij makkelijk een ruim vermogen van 120 Watt bereiken.

Aansluitspanning: hij kent een aansluitspanning van maximaal 230 Volt en kan bijgevolg vrijwel in eender welk stopcontact worden geplugd.

 

Nadelen:

Geen snoeropbergruimte: houd er wel rekening mee dat er geen snoeropbergruimte voorzien is om het snoer van 1,5 meter in op te bergen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Foodsaver Vacuummeerapparaat Top Line Fresh RVS Geïntegreerde rol opslag en foliesnijder

 

We eindigen het rijtje topproducten met, opnieuw, een apparaat van Foodsaver wat meteen aantoont dat dit wel eens het beste merk zou kunnen zijn. Ondanks het feit dat het niet meteen een aanbieding betreft, ben je wel verzekerd van een compacte kwalitatieve Top Line Fresh vacumeermachine.

De FSV017 vacuümsealer is voorzien van een 2 meter lang snoer dat je eenvoudig in het stopcontact kunt pluggen om vervolgens een vermogen van 105 Watt te activeren. Vervolgens kun je met slechts 1 druk op de knop de zakken gelijk vacuüm trekken én hermetisch afsluiten waardoor het voedsel en/ of bereide gerechten langer vers kunnen bewaard worden. Verder blijkt hij uitgerust met een geïntegreerde rol inleg én snijinrichting, een nat- en droogfunctie en een uitneembaar en makkelijk te onderhouden lekbakje.

Deze unieke vacumeermachine biedt eveneens een automatische uitschakelingsfunctie aan alsook een antislipbodem en oververhittingsbeveiliging. Kortom, ondanks zijn hoge prijskaartje vinden vele klanten hem toch echt wel de moeite waard.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: de RVS vacumeermachine biedt een oververhittingsbeveiliging, een automatische uitschakelingsfunctie en een praktische antislipbodem.

Verpakkingsinhoud: de FSV015 vacuümsealer wordt geleverd inclusief een informatieve handleiding en afzuigelement voor fresh saver dozen.

Handig in gebruik: sluit hem eenvoudig op het lichtnet aan, schakel vervolgens de startknop in en maak gebruik van het ruime vermogen van 105 Watt.

 

Nadelen:

Prijzig: mocht je interesse hebben in deze unieke vacumeermachine dan zul je echter wel rekening moeten houden met zijn hogere prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Vacumeermachines Koopgids

 

Enkele belangrijke punten om op te letten bij het kopen van een vacumeermachine zijn de prijs, het type vacumeermachine en welk soort folie of zakken heb je nodig. Er zijn natuurlijk nog andere punten waar je rekening mee kunt houden maar dit zijn toch enkele hele belangrijke. Het design en het merk zal voor sommige mensen ook nog belangrijk kunnen zijn.

Prijsklasse

Er zijn verschillende soorten machines te koop aan verschillende prijzen. Afhankelijk van je persoonlijk budget en de voorwaarden die je hebt voor een aankoop zal je natuurlijk een beslissing moeten nemen. Zoals met vele andere apparaten kan een goedkoop toestel bepaalde beperkingen hebben en misschien niet zo lang meegaan als een duurder toestel.

Natuurlijk is dit niet altijd het geval, er bestaan ook apparaten tussenin van goede kwaliteit voor een redelijke prijs. Het grootste probleem lijkt de levensduur van een vacumeermachine te zijn, vele goedkopere apparaten raken al defect na een paar jaar tot groot ongenoegen van de gebruikers. Vele beperkingen zie je ook niet totdat je de handleiding opent en leest.

Denk ook aan de prijs van de vacumeerzakken voor elk toestel. Sommige toestellen kunnen alle soorten zakken gebruiken waardoor je dus goedkope zakken of folie kunt kopen, maar andere machines gebruiken dan speciale zakken die wel duur kunnen uitvallen. Denk er goed over na waarvoor je de machine zult gebruiken, neem maar even een kijkje naar de verschillende soorten vacumeermachines.

 

Type vacumeermachine

Het grootste verschil tussen de machines ligt in het sluitingsmechanisme. Onder het sluitingsmechanisme bevindt zich de vacuümkamer die gebruikt wordt om de zakken vacuüm te trekken. Deze kamer wordt dan afgesloten door een rubberen afsluiting die goed samengedrukt moet worden zodat er geen omgevingslucht binnen in de zak komt.

Er zijn verschillende vormen om deze afsluiting aan te drukken, we sommen even enkele op. De eerste manier is het meest voorkomend bij goedkope machines. Deze beschikken over een deksel die je zelf moet aandrukken totdat het vastklikt aan beide kanten. Na het vacuüm trekken kun je het deksel terug losklikken door aan een hendel te trekken die lucht in de vacuümkamer binnenlaat. Andere toestellen werken met knopjes of met een combinatie van beide.

Andere deksels werken met magneten of sommige moet je zelfs blijven aandrukken totdat ze door de eigen vacumeerkracht blijven vastzitten. Natuurlijk heb je ook de automatische manier waarbij de machine zelf het deksel sluit en terug loslaat wanneer het vacumeren voorbij is. De automatische vergrendeling en de vergrendeling met magneten zijn natuurlijk het makkelijkst maar ze zijn meestal enkel aanwezig op duurdere modellen.

 

Welke zakken gebruik je op je machine

We willen eerst even duidelijk maken dat zakken niet de enige manier zijn om voedsel vacuüm te trekken. Bij sommige vacumeermachines kun je ook dozen en bussen vacuüm trekken als die beschikken over een aansluiting voor een slangetje. Een minpunt daarvan is dat je meestal wel de dozen of bussen van dezelfde fabrikant als je vacumeermachine moet kopen want andere aansluitingen zijn niet compatibel.

De twee belangrijkste soorten zakken, rollen of folie zijn gladde zakken en zakken met reliëf. De zakken met reliëf zijn bedoeld voor vacumeermachines waarvan het grootste deel van de zak buiten het apparaat hangt. Deze machines worden meestal thuis door particulieren gebruikt.

De gladde zakken worden gebruikt door bedrijven die meestal beschikken over machines waar je de zak volledig in het apparaat kunt plaatsen. Deze zakken zijn niet geschikt voor de vacumeermachines waar de zak voor het grootste deel buiten de machine hangt. Voor je eigen vacumeermachine thuis kun je dus enkel maar zakken met reliëf gebruiken. De zakjes zijn natuurlijk in verschillende formaten verkrijgbaar.

Merk en design

Er bestaan vele merken die bij consumenten zeker bekend in de oren zullen klinken. Foodsaver is één van de populairste merken uit de Verenigde Staten maar ook Princess en Allpax maken goede vacumeermachines. Als een merknaam voor jou belangrijk is dan zul je zeker wel iets naar wens vinden.

Het design kan bij sommige mensen van belang zijn. Denk maar aan de kleur van de vacumeermachine. De grootte is natuurlijk ook belangrijk want sommige mensen beschikken misschien niet over genoeg ruimte om een groot toestel te plaatsen. Er bestaan daardoor ook verticale vacumeermachines voor als je minder ruimte hebt in de breedte.

Er bestaan ook machines waarvan je de vacuümdruk kunt instellen. Een duurder merk zal waarschijnlijk ook dieper vacumeren. Goedkope machines trekken meestal tot 70% vacuüm terwijl een dure machine van een bekend merk tot wel 95% vacuüm kan trekken.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES