5 beste Sous-vide sticks Test van 2024

 

Beste sous-vide sticks – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als fervente hobbykok wil je graag van de nieuwste bereidingsmethoden gebruik maken. Door te kiezen voor een sous-vide stick zullen je gerechten met een nauwkeurige temperatuur worden gegaard zodat je steeds een perfecte maaltijd op tafel kunt zetten. Doordat er een heel ruim aanbod aan diverse toestellen is, hebben wij alvast 3 exemplaren voor jou uitgezocht. Je zou kunnen kiezen voor de Anova Precision Cooker, voorzien van Wifi en Bluetooth, om zelfs van op je werk de bereiding te laten starten. Of misschien gaat je voorkeur uit naar de Espressions Duo Sous-Vide met slow cooker functie zodat je je gerechten op verschillende manieren kunt bereiden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

5 beste sous-vide sticks (Reviews) van 2024

 

Als je in de keuken een andere manier van koken wilt uitproberen, willen we je graag het advies geven om te investeren in een degelijke sous-vide stick. Ben je op zoek naar een Anova sous-vide stick met wifi? Of heb je liever een sous-vide apparaat van Princess? Omdat er heel wat verschillende mogelijkheden zijn, is het een goed idee om onze lijst met topproducten eerst goed te bekijken en te vergelijken en er vervolgens de beste sous-vide stick uit te kiezen.

 

1. Anova Precision Cooker Nano – Sous vide stick // 6 liter – 750 watt

 

Wil je ook thuis genieten van heerlijke gerechten van restaurantkwaliteit? Dan is de Anova precision cooker nano – beschikbaar in 2 kleuren – misschien wel wat voor jou. Het relatief apparaatje kent een totale afmeting van 10,5 x 32,5 x 5,6 cm wat resulteert in een inhoud van ongeveer 6 liter en een gewicht van zo’n 1,4 kg. De combinatie van een compacte en lichtgewicht uitvoering draagt uiteindelijk bij aan een uitstekend gebruiksgemak in de keuken.

Maar dat is nog lang niet alles want verder garandeert deze Anova sous-vide stick, overigens vervaardigd uit duurzaam BPA-vrij (verchroomd) RVS materiaal, een eenvoudige bediening waarbij hij makkelijk een totale temperatuur tot 92ºC en een vermogen van maximaal 750 watt weet te halen. Dit wordt aangevuld met een handige bluetooth functie en een bijbehorende Anova app boordevol lekkere recepten en nuttige handleiding.

Hoewel deze sous-vide stick best wel een prijskaartje kent, lijken heel wat kopers overtuigd van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen: 

Vermogen: bij correct gebruik weet deze sous-vide stick een ruim vermogen tot 750 watt te behalen aangevuld met een maximale temperatuur tot 92ºC.

Bluetooth: dankzij de ingebouwde bluetooth functie kun je de sous-vide stick eenvoudig met je smartphone verbinden.

App: de bijbehorende Anova app biedt een brede waaier aan heerlijke recepten en praktische handleidingen die best een meerwaarde kunnen betekenen tijdens het bereiden van restaurantwaardige gerechten.

Handig in gebruik: zijn compacte en lichtgewicht uitvoering dragen bij aan een optimaal gebruiksgemak. Verder is het apparaatje voorzien van tal van extra’s zoals een ingebouwde timer en aan/ uitschakelaar.

 

Nadelen: 

Geen vaatwasser: houd er rekening mee dat de Anova sous-vide stick maar beter niet in de vaatwasmachine wordt geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Espressions Duo Sous-Vide Slowcooker EP4000 voor 5 tot 6 personen

 

Het merk Espressions staat bekend om zijn uitzonderlijke en degelijke kookapparaten die zelfs in het tv-programma Australian Masterchef worden gebruikt. Het wordt dan ook door velen als het beste merk beschouwd voor hobbykoks en professionele koks die het verschil willen maken.

Het sous-vide apparaat met een vermogen van 550 Watt heeft eigenlijk een dubbele functie omdat je zowel sous-vide als met de slowcookerfunctie kunt koken waarbij het apparaat in beide gevallen vrij gemakkelijk te bedienen is. Door het vlees in een afgesloten zak in het toestel te plaatsen en daarna de temperatuur tussen 40 en 90°C in te stellen zal hij alles tot op de graad nauwkeurig garen. Eens de ingestelde tijd verstreken is, zal een geluidssignaal weerklinken om aan te geven dat de bereiding klaar is.

Bij de slowcookerfunctie worden alle ingrediënten in de pan gedaan en moet je gewoon de temperatuur en de gaartijd selecteren waarna het toestel alles zelf zal doen. De Duo Sous-vide heeft een afmeting van 24 x 43 x 29 cm en een ruime inhoud van 5,5 l zodat je voor 5 tot 6 personen lekker gerechten kunt klaarmaken. Er wordt trouwens een handig sous-vide inzetrekje meegeleverd waarop je de vacuümzakken kunt plaatsen. In de reviews zien we dat dit product een uitstekende score kreeg met 4,8 van de 5 sterren.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: het toestel heeft een dubbele functie zodat je zowel sous-vide als slowcooking kunt kiezen.

Vermogen: hij heeft een vermogen van 550 Watt en kan op een temperatuur tussen 40 en 90° C worden ingesteld.

Inhoud: het sous-vide apparaat meet 24 x 43 x 29 cm en heeft een ruime inhoud van 5,5 l zodat je voor 5 à 6 personen kunt koken.

Verpakking: het pakket wordt geleverd met een handig sous-vide inzetrek waarop je de afgesloten zakken kunt leggen.

 

Nadelen: 

Nauwkeurigheid: een klant merkt op dat het toestel een lagere temperatuur aangeeft dan het waterbad in werkelijk heeft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Princess 267003 Waterproof Sous-Vide Stick 1200 Watt vermogen

 

De sous-vide stick van Princess is een tijdelijke aanbieding en heeft daardoor de laagste prijs in onze selectie met topproducten. Hierdoor is hij redelijk goed toegankelijk, maar je moet wel rekening houden dat een dergelijk apparaat altijd een kleine investering is.

De sous-vide stick is voorzien van een handige timer die pas in werking treedt eenmaal het water de ingestelde temperatuur bereikt heeft. Deze temperatuur kan op de display worden ingesteld van 25 tot 95°C met een afwijkingsmarge van 0,5°C waardoor je hier toch wel even moet controleren. Dankzij het vermogen van 1200 Watt zal het water gemakkelijk op een constante temperatuur blijven zodat je een perfecte garing bekomt.

Daarnaast weegt hij 1530 g en heeft hij een afmeting van 9,5 x 40 x 14 cm zodat je hem heel gemakkelijk kunt opbergen. Doordat hij voorzien is van een handige klembevestiging kun je hem op eender welke kookpot gemakkelijk vastmaken. In de reviews zien we dat de meeste klanten heel tevreden zijn over hun aankoop en de prijs-kwaliteitverhouding ervan.

 

Voordelen:

Vermogen: de sous-vide stick heeft een hoog vermogen van 1200 Watt waarmee hij snel en constant het water op de gewenste temperatuur kan houden.

Formaat: hij heeft een gewicht van 1530 g en meet 9,5 x 40 x 14 cm waardoor hij een vrij compact formaat heeft en weinig kastruimte in beslag neemt.

Display: de temperatuur en de tijd kunnen op de display worden ingevoerd waarna de timer maar zal beginnen lopen eens het water het juiste aantal graden heeft bereikt.

De prijs: deze sous-vide stick heeft de laagste prijs in ons assortiment waardoor hij voor iedereen goed toegankelijk is.

 

Nadelen: 

Accuraatheid: we merken op dat er toch een tamelijk grote foutmarge op de temperatuur zit waardoor je dit wel in de gaten moet houden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Zilan Sous-vide stick Ergonomisch design Waterproof 800 Watt

 

Het merk Zilan staat bekend om zijn degelijke huishoudelijke toestellen met een uitstekende kwaliteit. Deze sous-vide stick is dan ook een uitstekend apparaat die je heel wat gebruiksgemak zal bieden.

Doordat de sous-vide stick een vermogen van 800 Watt heeft, zal hij het water snel op temperatuur brengen en goed laten circuleren. Hij kan bovendien tot op een decimale temperatuur worden ingesteld zodat je op een nauwkeurige wijze vlees, vis en groentjes kunt bereiden. Door zijn compacte afmeting van 40 x 9,6 x 14 cm en zijn vrij lichte gewicht van 1598 g is hij heel goed hanteerbaar. Hij is trouwens voorzien van een handig klemsysteem waarmee je hem op elke vorm van kookpot kunt vastmaken zodat hij stevig rechtop blijft staan.

De Zilan sous-vide stick is speciaal ontworpen zodat hij volledig waterproof is waardoor je je geen zorgen moet maken als hij per ongeluk eens in de kookpot wegglijdt en onder water komt te liggen. Daarentegen is het toestel niet vaatwasmachinebestendig maar je kunt hem wel indien nodig met een sopje schoonmaken. Dit product kreeg in de reviews een uitstekende beoordeling.

 

Voordelen: 

Gebruiksvriendelijk: deze sous-vide stick kan door een handig klemsysteem op elke kookpot worden gebruikt.

Veiligheid: doordat hij volledig waterproof is zal hij niet meteen stuk gaan als hij per ongeluk in het water terechtkomt. Wees wel aandachtig want dit toestel is niet vaatwasmachinebestendig.

Formaat: hij heeft een gewicht van 1598 gram en meet 40 x 9,6 x 14 cm waardoor je hem heel gemakkelijk kunt opbergen.

Vermogen: deze sous-vide stick heeft een vermogen van 800 Watt zodat hij het water goed zal laten circuleren en op een constante temperatuur houdt.

 

Nadelen:

Timer: de timer heeft jammer genoeg geen geluidssignaal waardoor je toch wel even alert moet blijven wanneer de tijd bijna verstreken is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Wartmann Sous Vide Stick – LCD display – WM-1508 // 15 liter – 1000 watt

 

We sluiten het rijtje af met de Wartmann sous-vide stick die gekenmerkt wordt door een relatief compacte en lichtgewicht uitvoering van 13,2 x 5 x 35 cm en 1249 gram, wat resulteert in een inhoud van zo’n 15 liter. Zijn unieke uitvoering leent zich er tevens ook toe om het apparaat na gebruik eenvoudig ergens op te bergen en/ of overal mee naartoe te nemen, wat handig kan zijn als je een vakantiehuisje huurt tijdens de zomermaanden.

Verder kent deze sous-vide stick een vrij eenvoudige bediening waarbij een maximale temperatuur tot 95ºC alsook een totaal vermogen van 1000 watt tot de mogelijkheden behoren. Zijn gebruiksgemak wordt daarbij aangevuld met een nauwkeurig ingebouwd veiligheidssysteem, een duidelijk leesbaar LCD display, een automatische uitschakelingsfunctie en een handige aan/ uitschakelaar.

Nemen we even een kijkje naar de verschillende online reviews dan stellen we vast dat heel wat klanten overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, de uitstekende levering en de volwaardige set. Dat verklaart meteen de mooie gemiddelde eindscore van 4,9/5 sterren.

 

Voordelen: 

Waterdicht: de Wartmann sous-vide stick kent een 100% waterdicht ontwerp waardoor je dit apparaat zonder problemen volledig in het water kunt onderdompelen.

Stelschroef: de sous-vide stick is uitgerust met een stelschroef zodoende hem eenvoudig aan een waterbak of pan te kunnen bevestigen.

Display: het heldere en duidelijk leesbare display biedt je tevens ook de mogelijkheid om zowel de tijd alsook de temperatuur eigenhandig in te stellen.

Ontkalken: in tegenstelling tot heel wat andere sous-vide sticks, herinnert dit apparaatje jou eraan om na elke 60 gebruiksuren de stick even grondig te ontkalken zodoende de duurzaamheid ervan te waarborgen.

 

Nadelen:

Niet vaatwasserbestendig: ook hier moeten we jammer genoeg melding maken van een niet vaatwasserbestendig ontwerp.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sous-vide sticks Koopgids

 

Wanneer je beslist om een sous-vide stick aan te schaffen kan het een goede aanbeveling zijn om te investeren in een degelijk apparaat dat over nauwkeurige instellingsmogelijkheden beschikt. Maar wat is sous-vide koken nu precies, en wat zijn de voordelen van een dergelijk toestel? Neem even de tijd om alles te bekijken en te vergelijken alvorens je een beslissing neemt. In de outlet-store kun je soms heel interessante aanbiedingen tegenkomen waardoor je een flinke duit kunt uitsparen.

Wat is sous-vide koken

In bijna elk kookprogramma kom je wel een gerecht tegen dat sous-vide wordt bereid. Het is dan ook een populaire kookmethode geworden om voedingswaren op een perfecte manier te garen. Waar men vroeger enkel sous-vide bereide gerechten in de beste restaurants kon eten, is deze bereidingsmethode tegenwoordig voor elke thuiskok weggelegd. Bij het sous-vide koken wordt het eten in een vacuüm zak verpakt waarna je hem in warm water gaat leggen.

Een sous-vide stick of sous-vide apparaat zorgt ervoor dat het water in de kookpot gaat circuleren en een constante temperatuur blijft behouden waardoor het gerecht in de afgesloten zak langzaam en gelijkmatig gaat garen. De temperatuur van het water en de benodigde tijd kun je op het toestel instellen zodat je een perfect gaar en sappig gerecht bekomt. Je moet trouwens geen ervaren kok zijn om een sous-vide apparaat te gebruiken. Je kunt online wel duizenden bereidingen vinden die je nauwkeurig uitleggen hoeveel tijd en welke temperatuur je nodig hebt.

 

Hoe werkt sous-vide koken en wat zijn de voordelen

Bij het sous-vide kookproces worden de rauwe voedingswaren met kruiden in een zak verzegeld. Eens het pakketje vacuüm is getrokken, wordt dit ondergedompeld in een pot met water dat een nauwkeurige en lage temperatuur heeft. Doordat het voedsel op een constante lage temperatuur wordt gegaard, zal de bereiding alle voedingsstoffen, mineralen en sappen van de ingrediënten bewaren zodat je de lekkerste en puurste smaken zult verkrijgen. 

Deze bereidingswijze wordt trouwens veel gebruikt om vlees en vis te klaar te maken omdat de smaak als het ware binnenin de voeding wordt vastgehouden waardoor je het perfecte stukje vlees creëert. Meestal wordt vlees of vis na het sous-vide kookproces nog snel even in een pan dichtgeschroeid om de sappen te bewaren en een knapperige textuur aan de buitenzijde te bekomen. Door sous-vide te koken kun je een gerecht vooraf al laten garen om het pas later af te werken, zodanig dat je meer tijd met je gasten kunt doorbrengen.

 

De verschillende soorten

We onderscheiden 2 verschillende toestellen om sous-vide te koken waarbij je in beide gevallen steeds een vacuümsealer en vacuümzak moet gebruiken. Er is de compacte sous-vide stick die je gewoon in een kookpot met water moet hangen. Dit is voor de meeste hobbykoks de meest toegankelijke optie omdat een sous-vide stick heel weinig opbergruimte vraagt, gemakkelijk te gebruiken is en bovendien veel goedkoper is dan een sous-vide apparaat.

Afhankelijk van je levensstijl en of je vaak voor meerdere gasten kookt kan een sous-vide apparaat voor jou een betere keuze zijn. Dit toestel is eigenlijk een soort waterbad waarin de circulatiepomp reeds werd ingewerkt. Bij een dergelijk toestel moet je enkel water in het apparaat doen, de temperatuur instellen en de vacuümzak er vervolgens gewoon in plaatsen. Het waterbad zal zichzelf tot de ingestelde temperatuur opwarmen.

 

Het vermogen en de snelheid

Een sous-vide stick heeft een vermogen dat meestal tussen 800 en 1200 watt ligt. Hoe meer vermogen je toestel heeft, hoe sneller het water zal worden opgewarmd. Bij een vermogen van 800 watt zal de sous-vide stick gemiddeld 20 minuten nodig hebben om tot een temperatuur van ongeveer 57°C te komen. Een apparaat met 1000 Watt vermogen heeft slechts 15 minuutjes nodig om deze temperatuur te halen.

Die enkele minuten maken natuurlijk weinig verschil uit als je weet dat het kookproces enkele uren in beslag kan nemen. Daarnaast is het handig om te weten dat je beter koud voedsel in warm water kunt leggen zodat het water sneller zijn ingestelde temperatuur zal bereiken. Je moet trouwens ook overwegen dat een goedkoper apparaat met een lager wattage, meer stroom zal verbruiken dan een toestel met een hoge wattage. 

De nauwkeurigheid en de timer

Omdat sous-vide koken vooral rond nauwkeurige en constante temperaturen draait, heb je een sous-vide stick nodig die zo accuraat mogelijk werkt. De meeste apparaten hebben een kleine foutmarge omdat de omgevingstemperatuur en de plaats waar het toestel staat ook altijd een rol spelen. Voor je bereiding zal een afwijking van 0,3°C geen groot verschil uitmaken. Wanneer die foutmarge tot 0,6 of 0,8°C stijgt, zal dit de bereidingswijze van je gerecht wel beïnvloeden en zul je de temperatuur moeten aanpassen.

Doordat een sous-vide apparaat of – stick een soort circulatiepomp is zal het water constant worden gecirculeerd zodat het overal gelijkmatig wordt verwarmd. Daarnaast is elk sous-vide apparaat uitgerust met een timer die een heel belangrijke functie heeft. Etenswaren die in een afkoelend waterbad liggen lopen namelijk het risico op bacteriegroei wanneer het water tussen 10 en 60°C heeft. Het is dan ook van essentieel belang om de timer in de gaten te houden zodat je gerecht niet in het afkoelende water blijft liggen.

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES