9 beste Snijmachines Test van 2022

Laatste update: 26.09.22

 

Beste snijmachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Door te kiezen voor de Graef SKS 11001 snijmachine kies je alvast voor een elektrische allessnijder die geschikt is om zowel brood als vlees, vis en kaas in plakjes te snijden. Echter blijkt ook de Bomann MA451CB snijmachine een schot in de roos en bovendien voorzien van een betrouwbare veiligheidsschakelaar. Voor de volledigheid hebben we in de tabel hieronder nog een derde hedendaagse topper aan het rijtje toegevoegd, eveneens voorzien van voor- en nadelen. We hopen hiermee het ruime assortiment aan snijmachines iets compacter te maken en de keuze bijgevolg makkelijker.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

9 beste snijmachines (Reviews) van 2022

 

Of je nu kiest voor een Ritter snijmachine, Graef snijmachine of toch eerder de voorkeur geeft aan een ander, al dan niet bekend, merk blijft uiteraard een persoonlijke keuze. Wel kan er een onderscheid gemaakt worden op basis van de mogelijkheden. Zo bestaan er heel wat vleeswaren snijmachines of kaas snijmachines net zoals er specifieke snijmachines voor brood bestaan of allessnijders. Wij zetten graag 5 toppertjes op een rijtje, rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten. Bekijk ze even alvorens er de voor jou beste snijmachine uit te kiezen, en wie weet is het wel een leuke aanbieding.

 

1. Graef SKS 11001 snijmachine Electrisch Aluminium 170 Watt 0 tot 20mm gekarteld mes

 

Ben je op zoek naar een elektrische snijmachine waarmee je niet alleen brood maar ook vlees en zelfs kaas in plakjes kunt snijden, dan is dit exemplaar van Graef vast en zeker iets voor jou. Besef wel dat hij niet meteen voorzien is van het laagste prijskaartje en bijgevolg niet tussen de goedkope snijmachines te vinden zal zijn. Anderzijds kies je dan weer wel voor een compacte allessnijder die voorzien is van alle luxe en comfort.

Deze keuken snijmachine is voorzien van een handig snoer waarmee je hem eenvoudig op het stroomnet kunt aansluiten. Door hem vervolgens in te schakelen met behulp van de aan- en uitschakelaar, kan hij makkelijk een piekvermogen tot wel 170 Watt bereiken. Verder wordt hij aangeboden inclusief een gekarteld mes waarbij een maximale snijdikte van 20 mm kan worden gegarandeerd aangevuld met een snijlengte van 225 mm en een snijhoogte van 140 mm.

Indien gewenst kun je deze snijmachine evengoed gebruiken in combinatie met een glad mes hoewel je dit er dan zelf nog apart zult moeten bij kopen. Desondanks reageren alle klanten positief en wordt het apparaat beloond met een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Materiaal: de snijmachine werd voornamelijk uit metaal gemaakt, aangevuld met een aanslagplaat en sledegelijding uit aluminium. De resthouder, mesafdekplaat, opvangschaal en slede bestaan dan weer uit kunststof.

Mes: je zult zien dat de machine geleverd wordt inclusief een stevig gekarteld inox mes met een doorsnede van 170 mm.

Snijdikte: hij garandeert een maximale snijdikte van 20 mm die wordt aangevuld met een snijhoogte van 140 mm en een snijlengte van 225 mm.

Motor: de snijmachine is uitgerust met een energiebesparende motor die moeiteloos een vermogen van 45 Watt levert maar makkelijk kan pieken tot op 170 Watt.

 

Nadelen:

Prijzig: in vergelijking met de andere 4 snijmachines uit deze selectie, zul je merken dat het prijskaartje hier toch iets hoger ligt.

Glad mes: wil je de machine graag gebruiken in combinatie met een glad mes zodanig dat je vlees en kaas kunt snijden, dan zul je dit er zelf nog apart hoeven bij te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bomann MA451CB Elektrische Snijmachine Gekarteld mes Veiligheidsschakelaar

 

Hoef je niet meteen een allessnijder in huis maar volstaat het indien het apparaat in staat is om brood te snijden? Dan is deze snijmachine van Bomann misschien wel precies waar jij naar op zoek moet. Bovendien valt zijn prijskaartje best wel mee wat hem meteen tot één van de populairste producten uit de selectie maakt.

Net zoals het vorige apparaat blijkt ook de Bomann MA 451 CB een elektrische snijmachine te zijn die je dient aan te sluiten op het stroomnet. Houd hierbij wel rekening met een maximale aansluitspanning van 220-240 Volt en een AC invoer frequentie van ongeveer 50 à 60 Hz. Eenmaal correct ingeschakeld kan hij makkelijk een totaal vermogen van 150 Watt bereiken wat resulteert in een maximale plakdikte van 1,5 cm aangevuld met een instelbare snijdiepte.

Verder blijkt de machine vervaardigd uit duurzame BPA-vrije materialen en is hij voorzien van een antislipbodem en veiligheidsschakelaar. Dit resulteert dan ook in een uitstekende klantbeoordeling waarbij de meesten overtuigd zijn van de prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Mes: de snijmachine is uitgerust met een stevig gekarteld mes en blijkt daardoor voornamelijk geschikt om brood te snijden.

Vermogen: door de snijmachine op het stroomnet aan te sluiten kan een maximaal vermogen van wel 150 Watt worden bereikt.

Materiaal: de behuizing van het apparaat is voor het grootste gedeelte gemaakt uit BPA-vrij aluminium wat bijdraagt aan het uiteindelijke onderhoud.

Handig in gebruik: de machine is handig te bedienen dankzij de aanwezige bedieningsknoppen en blijkt verder voorzien van een veiligheidsschakelaar en antislipbodem.

 

Nadelen:

Geen allessnijder: mocht je interesse hebben in deze snijmachine besef dan wel dat het geen allessnijder is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Domo DO521S Snijmachine Gekarteld mes Geschikt voor brood

 

Met de Domo DO521S kies je voor een krachtige snijmachine die je, net zoals de vorige apparaten, heel eenvoudig op het lichtnet kunt aansluiten. Door de machine vervolgens correct in te schakelen, kan probleemloos een maximaal vermogen van 150 Watt worden bereikt.

Verder blijkt de snijmachine uitgerust met een licht gekarteld roestvrij stalen mes dat, met een doorsnede van 19 cm, geschikt is om brood, vlees of kaas te snijden. De snijdikte kan hierbij traploos worden ingesteld variërend van 1 tot 15 mm. Daarnaast werd ook aan het comfort en de veiligheid gedacht gaande van een praktisch restenhandvat tot een stevige antislipbodem.

Een blik op de online reviews toont gelijk aan wat we hadden verwacht. Klanten zijn duidelijk tevreden over de aangeboden prijs in verhouding tot het budgetvriendelijke prijskaartje.

 

Voordelen:

Materiaal: terwijl de behuizing voornamelijk uit BPA-vrij aluminium bestaat, werd het mes uit roestvrij staal vervaardigd.

Mes: de machine werd uitgerust met een duurzaam licht gekarteld mes dat een maximale doorsnede van 19 cm kent.

Handig in gebruik: deze snijmachine kan beschouwd worden als een allessnijder aangezien je er zowel brood alsook vlees en kaas mee kunt snijden. Je kunt hierbij gebruik maken van de traploos instelbare snijdikte van 1 tot 15 cm.

Snoer: hij geniet een 1,5 meter lang snoer dat je in het stopcontact dient te pluggen om het apparaat van stroom te voorzien.

 

Nadelen:

Geen automatische uitschakelingsfunctie: jammer genoeg blijkt deze snijmachine niet meteen voorzien van een automatische uitschakelingsfunctie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Ritt Allessnijder E 16 65W sr Ritterwerk Materiaal behuizing: Metaal

 

Ben je op zoek naar een efficiënte snijmachine om vlees in plakjes te snijden? Dan is deze allessnijder van Ritterwerk misschien wel een apparaat dat aan jouw verwachtingspatroon kan voldoen. Ook hij wordt gekenmerkt door een handig snoer waarmee je hem eenvoudig op het stroomnet kunt aansluiten, rekening houdend met een aansluitspanning van 220-240 Volt. Vervolgens kan makkelijk een vermogen van 65 Watt worden geleverd.

Deze prachtige snijmachine blijkt overigens 23 cm hoog, 33,5 cm lang en 22,5 cm hoog wat hem behoorlijk compact en bijgevolg makkelijk te plaatsen maakt. Hij blijkt daarbij uitgerust met een licht gekarteld mes waarmee een maximale snijdikte van 20 mm mogelijk is.

Wanneer we de online reviews bekijken dan stellen we gelijk een mooie gemiddelde eindscore van 4,4 sterren vast. Hoewel de meesten overtuigd zijn van de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, is één koper het daar duidelijk niet mee eens.

 

Voordelen:

Formaat: het is een vrij compacte machine met een relatief beperkt gewicht waardoor je hem makkelijk op het aanrecht kunt plaatsen.

Voeding: de machine is voorzien van een krachtig motortje dat van stroom moet voorzien worden door hem op het lichtnet aan te sluiten.

Mes: je zult zien dat de snijmachine is uitgerust met een licht gekarteld mes inclusief een verstelbare snijdikte tot maximaal 20 mm.

 

Nadelen: 

Prijzig: volgens één klant zou deze machine allesbehalve geschikt zijn om vlees en vis te snijden waardoor het prijskaartje bijgevolg net iets te duur is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Severin AS 3915 Snijmachine Snijdikte tot 15 mm Glad mes

 

Tot slot kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke snijmachine jou aangeboden en geleverd door Severin. Severin is een vaste waarde in het wereldje van huishoudapparaten en wordt dan ook niet voor niets door velen als veruit het beste merk beschouwd. 

Net zoals de andere apparaten uit de selectie, dien je ook deze snijmachine op het stroomnet aan te sluiten waarna een piekvermogen van 180 Watt kan worden gegarandeerd. Met behulp van het gladde mes kun je vervolgens probleemloos voedselwaren zoals vlees, vis en kaas snijden daarbij gebruik makend van een traploos instelbare snijdikte van 1 tot 15 mm.

Daarnaast is de BPA-vrije metalen snijmachine eveneens voorzien van heel wat comfort zoals de antislipbodem, snoer opbergruimte en veiligheidsschakelaar. Ondanks al deze mogelijkheden blijken de meningen behoorlijk verdeeld. Zo is dit apparaat voor sommigen duidelijk een topproduct gebleken terwijl de kwaliteit voor anderen beter had gekund.

 

Voordelen:

Voeding: de snijmachine is voorzien van een handig snoer dat je in het stopcontact dient te pluggen alvorens van een vermogen van 180 Watt te kunnen genieten.

Materiaal: de behuizing van de machine bestaat uit duurzaam BPA-vrij metaal terwijl het mes uit en de schuifplaten uit RVS bestaan.

Messen: de machine wordt geleverd met een gekarteld én extra glad mes waardoor hij niet alleen geschikt is om brood maar ook fijne vleeswaren en kaas te snijden.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: we stellen vast dat enkele kopers bepaalde onderdelen als kwetsbaar beschouwen en toch net iets meer hadden verwacht van de kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Graef Master M20 Snijmachine

 

De Graef Master M20 snijmachine is geschikt voor eenieder die in de keuken bezig is. Dit product is een universele machine en het snijdt alles. Van verse vleeswaren, kaas, groenten, fruit, brood tot de flinterdunne carpaccio of rosbief, dankzij het speciale hol geslepen mes.

Deze snijmachine zorgt voor een snijdikte tot 20 mm met een massief stalen mes van Ø17 cm. Dit product is voorzien van een kinderbeveiliging met een vergrendeling mogelijkheid van de slede die afneembaar is. Het heeft een opvangschaal gemaakt van kunststof, een kabel depot en tube met met een glazen bodemplaat.

Als je kijkt naar de prijs van de snijmachine, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope snijmachines. Ondanks dit feit zijn beide gebruikers van dit product tevreden ermee, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Voor deze personen heeft het ook een goede prijs.

Ook met de Graef Master snijmachine kun je rekenen op degelijkheid en kwaliteit. In tegenstelling tot het voorgaande product zul je er misschien wel net iets meer budget voor hoeven te voorzien. Het toestel is namelijk niet meteen voorzien van de laagste prijs. Bekijk hieronder even de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen:

Universeel: doordat het om een universele snijmachine gaat, kun je dit model gebruiken om eender welk voedsel te gaan snijden.

Snijdikte: de maximale snijdikte van deze snijmachine bedraagt 20 mm. Bovendien is het mogelijk om deze snijdikte te gaan verstellen en aan te passen.

Veiligheid: er is een kinderbeveiliging op deze snijmachine aanwezig. Bovendien kun je ook de afneembare slede gaan vergrendelen indien je dit wenst.

 

Nadelen:

Hoge prijs: we merken dat een kleine minderheid van de kopers de prijs van deze snijmachine toch wel behoorlijk hoog vindt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Magimix T190 Multifunctional 11651 Snijmachine

 

De Magimix T190 multifunctionele snijmachine wordt gekenmerkt door een maximale hoogte van 28,5 cm, een lengte van 28 cm en een breedte van maar liefst 38,5 cm. Daarnaast wordt hij aangevuld met een 1,3 meter lang snoer dat je zonder problemen in het stopcontact kunt pluggen, rekening houdend met een aansluitspanning van 220/230 Volt.

Eenmaal het apparaat correct is ingeschakeld, door middel van de bijbehorende bedieningsknoppen, kan hij makkelijk een totaal vermogen van 150 Watt behalen. Het krachtige vermogen in combinatie met het gekartelde roestvrijstalen mes van 19 cm lang, maken het mogelijk om brood, vleeswaren, groenten en kaas probleemloos te snijden. Hierbij bedraagt de maximale snijdiepte ongeveer 14 mm in combinatie met een lengte van 20 cm.

Daarnaast blijkt het apparaat kindveilig te zijn, kunnen de losse onderdelen na gebruik in de vaatwasmachine en beschikt hij over een veiligheidsschakelaar én een antislipbodem. Kortom, een degelijke snijmachine maar jammer genoeg wel eentje met een prijskaartje.

 

Voordelen:

Onderhoud: je hoeft je alvast geen zorgen te maken over het onderhoud daar de losse onderdelen gewoon in de vaatwasmachine kunnen worden geplaatst.

Veiligheid: het is een krachtig doch veilig apparaat dat niet alleen voorzien is van een kindervergrendeling maar eveneens over een veiligheidsschakelaar beschikt.

Materiaal: de behuizing van de snijmachine is vervaardigd uit duurzaam staal terwijl de messen uit RVS zijn gemaakt. Alle materiaalsoorten zijn bovendien BPA vrij.

Handig in gebruik: je kunt zonder problemen de snijdikte én lengte aanpassen tot respectievelijk 14 mm en 20 cm. Daarnaast blijkt het om een gekarteld mes te gaan waardoor je diverse ingrediënten zoals vleeswaren, kaas, brood en groenten kunt snijden.

 

Nadelen:

Prijzig: het hogere prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen zijn voor sommige toekomstige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Snijmachine inklapbaar Ritter Elexa 7 Glas mes

 

Kwalitatief, designvol én gebruiksvriendelijk! Dat zijn dé kenmerken van deze prachtige multifunctionele snijmachine van Ritter. Met een maximaal formaat van 20 cm hoog, 34 cm lang en 24 cm breed in combinatie met een gewicht van 3600 gram, kan hij alvast tot de compacte apparaten gerekend worden. Daarnaast blijkt hij ook nog eens volledig opvouwbaar waardoor hij makkelijk en ruimtebesparend kan worden opgeborgen.

Verder zul je zien dat de Elexa 7 snijmachine probleemloos wordt aangedreven door een duurzame Eco motor. In combinatie met de vorige Ritter snijmachines komt dit neer op maar liefst 20% minder verbruik en tot wel 50% meer kracht en de optie om tot maar liefst 130 Watt aan vermogen te genereren. In tegenstelling tot sommige andere apparaten uit dit lijstje, blijkt deze snijmachine overigens voorzien van een glad roestvrijstalen mes waarbij een snijdikte kan geregeld worden van maximaal 14 mm.

We zien dan ook dat klanten duidelijk tevreden zijn over de aangeboden kwaliteit en het unieke design. Echter vindt één koper het prijskaartje toch wel lichtjes overdreven en niet zo vanzelfsprekend.

 

Voordelen:

Onderhoud: het is mogelijk om het gladde mes probleemloos te verwijderen door middel van de bajonetsluiting. Verder kan ook de wagen er probleemloos worden uitgehaald wat het onderhoud makkelijker maakt.

Veiligheid: de snijmachine is voorzien van een inschakelbaar veiligheidssysteem met 2 vingers zodanig dat er op een veilige manier kan worden gewerkt.

Voeding: de machine is uitgerust met een krachtige Eco-motor die makkelijk een piekvermogen van 130 Watt aankan.

 

Nadelen:

Prijzig: ben je van plan om deze snijmachine aan te kopen dan zul je echter wel rekening moeten houden met het hogere prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Domo MS171/N Snijmachine Inklapbaar Wit

 

De Domo MS171 is een snijmachine die een RvS kartelmes heeft met een diameter van 17 cm en een snijdikte tot 15 mm. Hierdoor kun je met gemak je favoriete groenten en vleeswaren snijden.

Dit product heeft een uiterst precieze instelling van de snijdikte voor alle voedingswaren met een plastieken voeding schaal om het op te vangen. Deze snijmachine is ook voorzien van een veiligheidsschakelaar, zodat het door iedere tiener en volwassene gebruikt kan worden. Het heeft een gewicht van slechts 2,55 kg en het heeft een vermogen van 120W.

De meeste gebruikers van deze snijmachine geven positief advies voor dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Voor hen heeft dit apparaat ook een goede prijs. Voor andere gebruikers heeft dit product een matige kwaliteit. Ook is het lastig om 2 knoppen ingedrukt te houden tijdens het snijden met dit apparaat.

Indien je al geruime tijd op zoek bent naar een degelijke snijmachine aan een voordelige prijs dan kun je dit model van Domo eens bekijken. De snijmachine werkt behoorlijk krachtig en is vooral ideaal om brood te kunnen snijden. Hieronder kun je een opsomming vinden van de voor- en nadelen ervan.

 

Voordelen:

Prijskaartje: als je liever niet zoveel geld wenst uit te geven of een beperkt budget hebt dan is deze snijmachine ideaal. In vergelijking met de andere modellen uit deze lijst, beschikt deze snijmachine over de laagste prijs.

Handig in gebruik: het apparaat is voorzien van een geïntegreerde serveerschaal uit plastic. Verder is er ook gedacht aan een handige veiligheidsschakelaar.

Kracht: het is een krachtige snijmachine die is uitgerust met een sterk vermogen van maar liefst 120 watt.

 

Nadelen:

Geluid: een enkele koper laat weten dat de motor van het apparaat toch niet zo fantastisch klinkt en behoorlijk veel lawaai maakt.

Bediening: een andere gebruiker is van mening dat deze snijmachine toch niet zo eenvoudig te bedienen is als eerst verwacht werd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Snijmachines Koopgids 

 

Een degelijke snijmachine biedt je de mogelijkheid om diverse soorten voedsel, gaande van brood tot vlees en vis, moeiteloos in stukjes of plakjes te snijden. Door het voedsel op die manier te bewerken, wordt het makkelijker om het op te eten of in te vriezen in kleine porties. De zoektocht naar een dergelijke machine gebeurt bij voorkeur door verschillende apparaten en eventuele aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Houd daarbij niet alleen de veiligheid en hygiëne in acht maar eventueel ook het prijskaartje en de snijdikte van de messen. 

Wat is een snijmachine en het nut ervan?

Ze waren al vaker te spotten in diverse bakkerijen en slagerijen, maar tegenwoordig lijken ze ook steeds vaker de weg naar menig huishouden te hebben gevonden. Snijmachines zijn dan ook handige apparaten waarmee je, afhankelijk van het type, diverse soorten voedsel in kleinere plakjes of stukjes kunt snijden. Een onmisbaar item in vele particuliere keukens zo te zien, en dat is niet geheel onlogisch.

Heb je al ooit eens een zelfgebakken brood eigenhandig in plakjes moeten snijden? Of een bol kaas of stuk beenhesp in plakjes moeten bewerken? Dat was vast en zeker een hele karwei die, misschien, toch wel heel wat energie en tijd heeft gevraagd. Een snijmachine echter, maakt deze job makkelijker én sneller waardoor hij door velen als een waardevol keukenapparaat beschouwd wordt.

Echter willen we er even op hameren dat er diverse types snijmachines bestaan en niet elk apparaat bijgevolg dezelfde mogelijkheden lijkt aan te bieden. Bedenk daarom wat je wilt verwerken en welke functies je zelf belangrijk vindt alvorens een keuze te maken.

 

Welk budget wil je eraan spenderen?

Voor we verder gaan, willen we toch even de aandacht vestigen op het mogelijke prijskaartje. Zo wordt de prijs in grote bepaald door een combinatie van verschillende factoren. Welke mogelijkheden biedt het apparaat en welk voedsel kun je ermee bewerken? Betreft het een handmatige dan wel elektrische snijmachine? 

Op die manier kunnen we de verschillende prijskaartjes verklaren gaande van amper 15 euro voor een handmatige snijbonensnijder tot maar liefst 3100 euro of meer voor een volwaardige professionele vleessnijmachine van Volano. Kortom, bedenk waar jij naar op zoek bent en welk budget je hier maximaal aan wilt spenderen.

Welke soort snijmachine koop je aan?

In eerste instantie zul je geconfronteerd worden met het verschil tussen een handmatige dan wel elektrische snijmachine, beiden met hun voor- en nadelen. Zo kun je een handmatige exemplaar makkelijker overal mee naartoe nemen, wat extra handig is indien je regelmatig gaat kamperen. Ze zijn ook een pak goedkoper maar hun mogelijkheden zijn vaak iets beperkter. 

Elektrische snijmachines bieden veel meer opties en functies aan waardoor hun prijskaartje zo de hoogte in schiet. Overigens zijn we vaak iets omvangrijker en minder makkelijk om overal mee naartoe te nemen.

 

Het type mes in functie van het doel en de snijdikte

Alhoewel 1 van de eerste keuzes te maken heeft met het type, blijkt de soort snijmachine niet allesbepalend te zijn voor de verdere mogelijkheden. Nog net iets belangrijker om rekening mee te houden zijn de gebruikte messen en de eventuele snijdikte die gegarandeerd kan worden.

Zo kunnen we een onderscheid maken tussen het gladde of gekartelde mes. Gladde messen zijn bijvoorbeeld een meerwaarde om compacte, relatief eenvoudig te snijden producten zoals bijvoorbeeld vlees, ham en kaas te snijden.

Gekartelde messen daarentegen zijn dan weer een betere optie om luchtige etenswaren mee in plakjes te snijden. Denk bijvoorbeeld maar aan brood en sponsachtige cakejes. Gladde messen zouden dergelijke voedselwaren enkel maar verder naar beneden duwen waardoor het snijden bemoeilijkt wordt.

Indien mogelijk willen wij jou aanraden om uit te kijken naar een snijmachine inclusief slijpsteen. Op die manier hoef je zelf niet meer op zoek te gaan naar een  degelijke slijpsteen en kun je de messen eigenhandig en wanneer ook slijpen. Verder is het eveneens een meerwaarde indien de machine de mogelijkheid biedt om de snijbreedte in te stellen. Apparaten met deze optie zijn misschien iets prijziger maar echter wel een goede aanbeveling.

Veiligheid, hygiëne en het gebruik van een opvangschaal

Uiteraard is het belangrijk om de machine zo goed mogelijk schoon te maken na gebruik aangezien een correct onderhoud bijdraagt aan de duurzaamheid. Zo kan het bijvoorbeeld handig zijn indien de snijmachine voorzien is van een praktische opvangschaal waarin alle afgesneden sneetjes brood of plakjes kaas en ham worden opgevangen. En kan een apart opvangbakje geschikt zijn om eventuele restjes en kruimels tijdens het snijden op te vangen. 

Dergelijke bijkomende elementen kunnen alvast bijdragen aan een beperkte schoonmaakbeurt achteraf, maar zijn uiteraard niet voldoende. Bedenk of het mogelijk is om de onderdelen van de machine uit elkaar te halen. Bij sommige snijmachines is dit vrij eenvoudig, terwijl het bij andere apparaten toch wel best een karwei kan zijn. Daarbij is het eveneens handig indien de losse onderdelen in de vaatwasmachine kunnen worden geplaatst. Dit bespaart jou niet alleen een helse klus maar ook heel wat tijd.

Uiteraard dien je hierbij op elk moment de veiligheid in acht te nemen. Ga de machine dan ook enkel schoonmaken op het moment dat deze helemaal is uitgeschakeld en werd losgekoppeld van het stroomnet. Daarbij is het een meerwaarde indien de onderkant van de snijmachine is afgewerkt met een antislipbodem zodat je tijdens het schoonmaken/ werken niet voor verrassingen komt te staan. Daarbij zijn een inschakelbeveiliging én kinderblokkering eveneens een meerwaarde!

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES