7 beste Sapcentrifuges Test van 2024

 

Beste sapcentrifuges – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een heerlijk versgeperst sapje in de ochtend is in een wip klaargemaakt met behulp van een degelijke sapcentrifuge. Uiteraard bestaat er heel wat onderscheid tussen de verschillende apparaten. Daarom zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 toppertjes die we graag aan jou voorstellen in de tabel hieronder. Zo zou je kunnen kiezen voor de Philips Avance HR1922/20 sapcentrifuge die gekenmerkt wordt een afneembaar sapreservoir en verwijderbare pulpcontainer. Daarnaast blijkt ook de Bosch MES25A0 de moeite waard. Hij levert moeiteloos een ruim vermogen van 700 Watt, verdeeld over maar liefst 2 verschillende standen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste sapcentrifuges (Reviews) van 2024

 

We hebben dan wel geen sapcentrifuge van Princess of een Kenwood sapcentrifuge in het lijstje opgenomen noch een Solis sapcentrifuge; toch is het aanbod nog steeds behoorlijk ruim. Bedenk of je kiest voor een apparaat van Philips, Bosch of toch liever Braun. Wees daarnaast ook aandacht voor de snelheid en het vermogen als het uiteindelijke doel en de frequentie waarmee je de centrifuge gaat gebruiken. De topproducten hieronder alsook het advies van experts en de meningen van klanten in de online reviews, kunnen jou verder op weg helpen om met de beste sapcentrifuge huiswaarts te keren.

 

1. Philips Avance HR1922/20 Sapcentrifuge Afneembaar sapreservoir en pulpcontainer

 

Met de Philips Avance HR1922/20 sapcentrifuge kies je alvast voor een uniek en makkelijk te bedienen apparaat. Zo kun je hem, met behulp van het 1 meter lange snoer, eenvoudig met het stopcontact verbinden rekening houdend met een aansluitspanning van 220 – 240 Volt. Eenmaal correct ingeschakeld kan deze Philips sapcentrifuge zonder problemen een vermogen van 1200 Watt behalen verdeeld over 2 verschillende snelheidsstanden.

Ondanks de enorme kracht van de motor, werkt dit apparaat bijzonder stil wat bijdraagt aan het comfort in de keuken. Hij wordt verder aangevuld met een ingebouwd snoeropbergvak, een QuickClean functie, de mogelijkheid om de losse onderdelen in de vaatwasser te stoppen en een stel stevige antislipvoetjes die grip en stabiliteit garanderen. Kortom, deze sapcentrifuge heeft werkelijk alles wat jij nodig hebt.

Zijn ruime vermogen wordt overigens gecombineerd met een ruime kan van 1 liter inclusief een pulpvat van 2,1 liter inhoud. Op die manier kun je tot maar liefst 3 liter sap in één keertje uitpersen. Houd er wel rekening mee dat er geen automatische uitschakelingsfunctie aanwezig is. Toch reageren klanten tevreden en beoordelen het apparaat met een mooie score van 4,6 sterren.

 

Voordelen:

Vermogen: de krachtige motor kan zonder problemen een maximaal vermogen van 1200 Watt garanderen verdeeld over meerdere snelheidsstanden. Hierdoor kunnen heel wat verschillende soorten groenten en/ of fruit worden uitgeperst.

Inhoud: de centrifuge beschikt eveneens over een 1 liter kan én een pulpvat met een inhoud van wel 2,1 liter.

Onderhoud: de losse onderdelen kun je zonder problemen door de vaatwasmachine laten schoonmaken. Daarnaast kun je ook beroep doen op de bekende QuickClean functie.

 

Nadelen:

Geen automatische uitschakeling: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld dan kan dit te maken hebben met het gebrek aan een automatische uitschakelingsfunctie.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bosch MES25A0 Sapcentrifuge Aantal snelheden: 2, Vaatwasserbestendig

 

In tegenstelling tot het vorige apparaat lijkt de sapcentrifuge van Bosch wel een echte aanbieding te zijn. Het goedkope prijskaartje maakt deze centrifuge alvast een pak toegankelijker voor mensen met een bescheiden budget, wat hem vast en zeker een plekje tussen de populairste apparaten zal opleveren.

Zo kun je de Bosch MES25A0 sapcentrifuge zonder problemen met de netstroom verbinden om vervolgens correct in te schakelen. Eenmaal ingeschakeld kan hij een piekvermogen leveren van maar liefst 700 Watt verdeeld over meerdere snelheidsstanden. Deze universele sapcentrifuge wordt verder aangevuld met een XL bijvulbuis met een doorsnede van maar liefst 73 mm zodanig dat je de groenten en/ of het fruit op voorhand amper hoeft te snijden. Dit wordt gecombineerd met een grote afneembare pulpcontainer van 2 liter én een sapcontainer van 1,25 liter.

Na gebruik kunnen de losse onderdelen bovendien in de vaatwasmachine worden geplaatst waardoor jij jezelf een tijdrovend en lastig karweitje kunt besparen. Klanten zijn duidelijk tevreden alhoewel één koper het apparaat behoorlijk kwetsbaar vindt.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: naast een automatische uitschakelingsfunctie is deze centrifuge eveneens voorzien van een schuimscheider en een antidrup functie.

Vermogen: eenmaal het apparaat correct is ingeschakeld, kan hij zonder problemen een ruim vermogen van wel 700 Watt genereren alsook 2 snelheidsstanden.

Gebruiksvriendelijk: de zuignoppen zorgen ervoor dat het apparaat stabiel en met veel grip op het aanrecht blijft staan. Daarnaast is er sprake van een automatische pulpafvoer, een praktische snoeropberging en de mogelijkheid om gebruik te maken van de vaatwasser.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: volgens één koper zouden bepaalde onderdelen als behoorlijk kwetsbaar kunnen worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Aigostar MyFrappe Black 30IMX Sapcentrifuge Aantal snelheden: 2

 

Ben je op zoek naar de sapcentrifuge met de laagste prijs? Dan zou het wel eens dit apparaat van Aigostar, door velen beschouwd als het beste merk, kunnen zijn. Hij wordt gekenmerkt door een snoerlengte van 1,08 meter waarmee je de centrifuge eenvoudig met het lichtnet kunt verbinden. Eenmaal correct ingeschakeld en afhankelijk van de gebruikte snelheidsstand, kan hij makkelijk een totaal vermogen van 850 Watt garanderen.

De Aigostar centrifuge, die overigens uit BPA vrije materialen is vervaardigd, blijkt voorzien van een sapopvangbak van 1,25 liter alsook een pulpcontainer met een inhoud van 1,45 liter. Kortom, geschikt om sap te maken voor het hele gezin en muffins te creëren op basis van de verkregen pulp. Na gebruik passen alle losse onderdelen eenvoudigweg in de vaatwasmachine en hoef je je er verder geen zorgen meer over te maken.

Verder blijkt de sapcentrifuge eveneens uitgerust met een antidrup functie, een antislipbodem en een handig draaisysteem om het apparaat te bedienen. Ondanks het feit dat heel wat klanten overtuigd zijn, zijn er ook enkelingen die de kwaliteit matig vinden en bepaalde onderdelen als kwetsbaar beschouwen.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: het apparaat is voorzien van een handige antidrup functie, een stabiele antislipbodem en een praktisch vergrendelingssysteem.

Vermogen: hij kan zonder problemen een ruim vermogen van wel 850 Watt behalen verdeeld over 2 snelheidsstanden. Op stand 1 haalt het apparaat makkelijk 1000 toeren per minuut terwijl dit op stand 2 kan worden uitgebreid naar 1500 r/min.

Onderhoud: na gebruik kun je alle losse onderdelen zonder problemen door de vaatwasmachine laten wassen.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de kwaliteit van het apparaat toch wel wat beter had gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Braun IdentityCollection Multiquick J500 WH Sapcentrifuge

 

De sapcentrifuge van Braun, afkomstig uit de bekende Braun IdentityCollection, wordt gekenmerkt door een robuust doch elegant compact design. Dankzij zijn krachtige motor die zonder problemen een piekvermogen van 900 Watt kan behalen, is hij is in staat om al het beste uit verschillende soorten groenten en/ of fruit te halen. Hij wordt aangevuld door een vrij grote vulopening met een doorsnede van 75 mm, een sapreservoir van 1250 ml én een betrouwbaar 4-zijdig veiligheidssysteem.

Daarnaast ben je eveneens verzekerd van een antidrup functie, een antislipbodem, een snoeropbergruimte, een directe sapuitloop, 2 verschillende snelheidsstanden en een indicatielampje. Bovendien kun je de losse onderdelen, zoals het uitneembare sapreservoir en de verwijderbare pulpcontainer, na gebruik gewoon door de vaatwasmachine laten schoonmaken.

Deze unieke sapcentrifuge mag dan wel gekenmerkt worden door een iets hoger prijskaartje, je krijgt er wel meteen een sapreservoir, reinigingsborsteltje en een microzeefje bij. Slechts één koper vindt de kwaliteit van het apparaat teleurstellend en beschouwt sommige onderdelen als behoorlijk kwetsbaar.

 

Voordelen:

Voeding: je kunt de sapcentrifuge zonder problemen in het stopcontact pluggen rekening houdend met een aansluitspanning van 220 – 240 Volt.

Vermogen: eenmaal correct ingeschakeld en afhankelijk van de snelheidsstand, kan een piekvermogen van wel 900 Watt worden bereikt.

Comfort: de sapcentrifuge is voorzien van heel wat losse onderdelen die na gebruik gewoon in de vaatwasser kunnen worden geplaatst. Verder is hij ook voorzien van een antidrup functie en een stevige stabiele antislipbodem.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg heeft dit apparaat niet aan de verwachtingen van 1 koper kunnen voldoen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Magimix Juice Expert 3 Sapcentrifuge Aantal snelheden: 1 Vaatwasserbestendig

 

De Magimix sapcentrifuge mag dan wel een hoger prijskaartje kennen, toch wordt hij volledig positief beoordeeld en beloond met de maximumscore van 5 sterren. Zo blijkt de klant duidelijk tevreden over de aangeboden kwaliteit alsook de gebruiksvriendelijk van het apparaat. Laten we even kijken welke mogelijkheden je zoal voor dit prijskaartje aangeboden krijgt.

De Juice Expert 3 sapcentrifuge bestaande uit 2 perskegels kun je, net zoals de meeste andere apparaten uit het rijtje, eenvoudig in het stopcontact pluggen om vervolgens in te schakelen. De grote en brede vulopening maakt het mogelijk om grote stukken fruit en/ of groenten probleemloos uit te persen zodanig dat een heerlijk sapje of smoothie verkregen wordt.

Het pulpsysteem biedt je de optie om te kiezen voor sap met of zonder pulp en de dubbele perskegels weerhouden eventuele pitjes. Hij wordt geleverd inclusief een compact receptenboekje, een spatel om het apparaat te reinigen en een gratis bijbehorende app met extra recepten.

 

Voordelen:

Gratis app: de sapcentrifuge werkt in combinatie met een gratis applicatie waarop je tal van leuke recepten kunt raadplegen.

Perskegels: de 2 perskegels zorgen ervoor dat pitjes niet in het uiteindelijk geperste sap terechtkomen.

Spatel: bij aankoop van dit apparaat wordt eveneens een spatel meegeleverd waarmee je de sapcentrifuge kunt reinigen.

 

Nadelen:

Prijzig: ben je van plan om deze sapcentrifuge aan te kopen dan moet je jammer genoeg wel wat extra budget voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Black + Decker sapcentrifuge 100W grote vulopening RVS onderdelen vaatwasserbestendig

 

Kun je ook zo genieten van een heerlijk glaasje versgeperst fruit- of groentesap? Dan zit je met de sapcentrifuge van Black + Decker helemaal aan het goede adres. In tegenstelling tot sommige andere apparaten, wordt deze sapcentrifuge overigens geleverd inclusief 2 perskegels waardoor je ook grotere en harde stukken fruit of groente probleemloos kunt verwerken.

Verder blijkt deze elektrische sapcentrifuge voorzien van een makkelijk te onderhouden RVS behuizing inclusief antivingervlek werking, een RVS filter en antislip voetjes die de grip en stabiliteit vrijwaren. Bovendien kunnen alle afneembare onderdelen zonder problemen door de vaatwasmachine worden schoongemaakt.

Jammer genoeg blijken er nog geen online reacties te zijn geplaatst waardoor het voor ons moeilijk is om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen. Laat je hier niet gelijk door afschrikken maar bekijk het even. Het lijkt een degelijk apparaat tegen een betaalbaar prijskaartje.

 

Voordelen:

Vermogen: de sapcentrifuge kan eenvoudig worden aangesloten op de netstroom en vervolgens een vermogen van 100 Watt garanderen.

Onderhoud: de losse onderdelen kunnen zonder problemen in de vaatwasmachine worden geplaatst.

Materiaal: zowel de filter alsook de behuizing van deze sapcentrifuge blijken vervaardigd te zijn uit duurzaam makkelijk te onderhouden RVS.

 

Nadelen:

Te klein: voor grote gezinnen kan deze sapcentrifuge toch net iets te beperkt in mogelijkheden zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Tristar SC-2284 Sapcentrifuge Afneembaar sapreservoir en pulpcontainer

 

We sluiten het rijtje van de topproducten af met deze Royalty Line Powerjuicer van het bekende merk Tristar. Net zoals het voorgaande apparaat wordt hij eveneens gekenmerkt door een makkelijk te onderhouden RVS behuizing inclusief RVS messen een krachtige RVS filter. Hij wordt aangevuld met een antidrupstop, een veiligheidsschakelaar en 2 schakelbare snelheidsstanden.

Ook qua onderhoud hoef je je helemaal geen zorgen te maken aangezien de losse onderdelen probleemloos door de vaatwasmachine kunnen worden schoongemaakt. Denk maar aan het afneembare sapreservoir inclusief schenktuit en de verwijderbare pulpcontainer. Je kunt hem overigens net zoals de vele andere apparaten uit ons lijstje, eenvoudig op de netstroom aansluiten waarna hij een maximaal vermogen van 400 Watt behaalt.

Ondanks het feit dat de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk overtuigd is van de gebruiksvriendelijkheid en de duurzaamheid, blijkt één koper melding te maken van een matige kwaliteit.

 

Voordelen:

Verpakking: de verpakking telt niet alleen de sapcentrifuge maar eveneens ook een pulpcontainer, een sapcontainer, een opvangschaal met tuit, een pulpfilter, een deksel, een doorduwbalk en een stevig RVS hakmes.

Snoer: de centrifuge maakt gebruik van een 0,9 meter lang snoer dat je eenvoudigweg in het stopcontact kunt pluggen alvorens het apparaat in te schakelen.

Vermogen: hij kan zonder problemen een maximaal vermogen van 400 Watt genereren, verdeeld over 2 verschillende snelheidsstanden.

 

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg heeft de kwaliteit van deze sapcentrifuge 1 koper niet helemaal kunnen overtuigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sapcentrifuges Koopgids

 

Heb je ’s morgens niet veel tijd om rustig te ontbijten? Dan is de aanschaf van een sapcentrifuge het overwegen waard. Afhankelijk van het type, het vermogen en de snelheid kun jij er probleemloos diverse soorten fruit en/ of groenten in gooien om vervolgens te genieten van een gezond drankje. De moeite waard om de verschillende optiemogelijkheden en eventuele aanbiedingen even grondig met elkaar te vergelijken. Verder is het een aanbeveling om ook het advies van klanten en de raad van experts mee te nemen in het eindoordeel.

Het gebruiksgemak, het resultaat en het verschil met een slowjuicer

Zowel met een sapcentrifuge alsook met een slowjuicer apparaat, kun jij in een mum van tijd een heerlijke smoothie of sapje klaarmaken op basis van fruit en/ of groenten. Toch blijken beide apparaten op verschillende vlakken van elkaar te verschillen. Zo is de vulopening bij een sapcentrifuge veel groter en breder waardoor het mogelijk is om grotere stukken (ongeschild) fruit en groenten in het keukenapparaat te gooien. Vervolgens zal het principe van de centrifugale kracht er bij de sapcentrifuge voor zorgen dat de ingrediënten snel geraspt worden.

In tegenstelling tot het geconcentreerde sap dat verkregen wordt bij een slowjuicer, zorgt de sapcentrifuge dan weer voor een helder sapje. Bovendien is zijn aankoopprijs vaak voordeliger dan deze van een slowjuicer wat hem meteen een pak toegankelijker maakt voor mensen met een bescheiden budget.

 

De werking en voordelen van het apparaat

Net zoals het principe van de slazwierder, werkt ook de sapcentrifuge op basis van een centrifugale kracht. Deze kracht brengt een bepaalde draaisnelheid met zich mee waardoor op het einde van het proces een helder sapje overblijft. Met andere woorden, de specifieke werking van een sapcentrifuge in combinatie met z’n grote vulopening, maakt het niet alleen mogelijk om grotere stukken fruit en groenten te gebruiken maar eveneens ongeschild. Op die manier kun je heel wat tijd besparen en blijven alle vitaminen, enzymen en mineralen zoveel mogelijk behouden.

 

Snelheid, vermogen en het aantal standen

De snelheid is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de sapcentrifuge en wordt bepaald door het vermogen. Het vermogen wordt steevast uitgedrukt in Watt en kan, afhankelijk van het type centrifuge, verdeeld worden over 1 of meerdere snelheidsstanden. Een sapcentrifuge met een ruim vermogen zal niet alleen in staat zijn om snel in te schakelen maar biedt ook een hogere centrifugale kracht en bijgevolg draaisnelheid aan.

Wil je graag een grote hoeveelheid fruit en groenten kunnen behandelen, dan kan een sapcentrifuge met een hoge snelheid en meerdere standen een optie zijn. Houd er daarnaast rekening mee dat niet alle vruchten over dezelfde textuur beschikken. Zo bestaan er heel wat fruitsoorten met een harde buitenschil waarbij een sapcentrifuge met meerdere snelheidsstanden aangewezen is. In de meeste gevallen kan het aantal standen variëren van 1 tot 3.

 

Het onderhoud van de centrifuge

Houd er daarnaast bij de aankoop ook rekening mee dat je de centrifuge na elk gebruik grondig zult moeten reinigen. In dergelijke gevallen kan het best wel handig zijn indien je bepaalde onderdelen kunt verwijderen om ze vervolgens makkelijker schoon te maken.

Heel wat recente sapcentrifuges bieden tegenwoordig ook de mogelijkheid om te losse onderdelen door de vaatwasmachine te laten reinigen. Op die manier bespaar je jezelf heel wat tijd en een lastig karweitje. Besef wel dat dergelijke extra mogelijkheden vaak een invloed zullen hebben op het uiteindelijke prijskaartje.

De buitenkant van de sapcentrifuge hoef je natuurlijk niet onder te dompelen in het water of in de vaatwasmachine te stoppen maar kun je even snel schoon wrijven met een propere handdoek of vochtig doekje.

Veiligheid, functies en accessoires in verhouding tot de prijs

Kortom, een nieuwe sapcentrifuge uitkiezen kan best wel lastig zijn. Naast het onderscheid tussen de verschillende snelheden, het vermogen en de snelheidsstanden zul je ook een keuze moeten maken op het gebied van functiemogelijkheden. Zo kan het handig zijn indien je de snelheid handmatig kunt instellen. Daarnaast kan ook een opvangbakje voor het pulp, een spoelfunctie voor de sapresten en een automatische instelling per ingrediënt een meerwaarde betekenen.

En mag het allemaal nog net dat tikkeltje meer zijn dan kunnen een indicatielampje bij oververhitting, een antislipbodem, een bijbehorende snoeropbergruimte en een druppelstop het lijstje verder gaan aanvullen. Houd eveneens rekening met de meegeleverde accessoirs. Zo worden sommige sapcentrifuges geleverd inclusief een zeefje, een sapkan, een schuimscheider en een receptenboekje.

Uiteraard zal dit alles het uiteindelijke prijskaartje mee gaan bepalen. Bedenk daarom hoeveel jij maximaal aan een sapcentrifuge wilt spenderen. Houd hierbij rekening met de frequentie waarmee je het keukenapparaat wenst te gebruiken alsook de verwachtingen en eisen die je mogelijks van het toestel hebt.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een sapcentrifuge?

Het principe van de sapcentrifuge steunt op de aanwezigheid van een centrifugale kracht. Met andere woorden, de draaisnelheid van de zeeft zal ervoor gaan zorgen dat op het einde van het proces enkel het sap overblijft. Dat biedt als voordeel dat je de stukken fruit en/ of groente helemaal niet op voorhand hoeft te schillen of in kleine stukjes hoef te snijden. Op die manier kun je niet alleen heel wat extra tijd sparen maar blijven ook nog eens alle vitaminen en enzymen behouden.

Sluit de sapcentrifuge aan op het lichtnet en plaats je stukken fruit en/ of groenten in de vulopening. Indien nodig kun je de ingrediënten verder naar beneden duwen met behulp van de stamper alvorens je de sapcentrifuge inschakelt.

Q2: Wat kan er allemaal in een sapcentrifuge?

Je kunt de sapcentrifuge met eender welk type fruit of groenten opvullen. Echter moeten we wel even een kleine kanttekening maken indien je de centrifuge vooral met stukjes fruit wilt kunnen vullen.

Sommige soorten fruit moeten dan ook aan een hogere snelheid worden bewerkt ten opzichte van andere vruchten. Over het algemeen geldt dat vruchten met een harde buitenschil zoals bijvoorbeeld passievruchten of granaatappel, een hogere snelheid zullen verlangen. Fruit met een zachte schil zoals kiwi’s, appels en peren hebben dan weer een minder hoge snelheid nodig. Wil je dus met verschillende soorten fruit kunnen werken, dan is een sapcentrifuge met meerdere snelheidsstanden aangewezen.

 

Q3: Wat is het verschil tussen een sapcentrifuge en een slowjuicer?

Op het eerste gezicht zul je zien dat de sapcentrifuge en slowjuicer bijzonder hard op elkaar lijken. Kijken we echter wat grondiger, dan zien we toch enkele verschillen optreden. Zo werkt een sapcentrifuge met een bijzonder hoge centrifugale kracht terwijl bij een slowjuicer alles op een trage (= slow) manier wordt uitgevoerd.

Daarnaast hoef je de groenten en/ of het fruit niet in extreem kleine stukjes te snijden indien je gebruik maakt van een sapcentrifuge. De grote vulopening zorgt ervoor dat je iets grotere ruwere stukken in het apparaat kunt gooien waarna vervolgens alleen het sap wordt uitgeperst. Zelfs het schillen van de vruchten mag je achterwege laten bij een sapcentrifuge.

 

Q4: Wat kun je doen met het pulp uit de sapcentrifuge?

Afhankelijk van het type sapcentrifuge dat je aankoopt, zal het vruchtvlees in een opvangbakje terecht komen of er aan de buitenkant van de machine in een daarvoor voorziene opvanger. Wat je vervolgens met het pulp doet, is uiteraard een persoonlijke keuze. Sommige gebruikers gooien het gewoon weg terwijl anderen het verwerken in brood en/ of salades. Echter kun je er ook bouillon, fruitcrackers, muffins en cakejes mee maken. Kortom, heel wat mogelijkheden en dus niet nodig om het vruchtvlees zomaar weg te smijten.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES