7 beste Nespressomachines Test van 2024

 

Beste Nespressomachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Kun je ook zo  genieten van de lekkere koffies van Nespresso die wereldwijd bekend zijn? Het uitgebreide aanbod aan verschillende smaken is enorm. Ook de specifieke machines voor deze cups zijn in verschillende uitvoeringen en modellen te verkrijgen. We hebben voor jou de 3 best beoordeelde machines  uitgekozen en ze eens naast elkaar geplaatst. Zo zie je dat de Nespresso Lattissima van De’Longhi eenvoudig te bedienen is met een digitaal touchscreen. Daarnaast heb je de Essenza Mini M115 van Magimix die een heel compact formaat heeft waardoor je hem makkelijk kunt verplaatsen of meenemen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

7 beste Nespressomachines (Reviews) van 2024

 

Nespressomachines zijn momenteel de populairste apparaten om het zetten van een heerlijk kopje koffie zonder dat je daarvoor een echte barista hoeft te zijn. Alleen de beste merken hebben een licentie voor het produceren van deze Nespressomachines. We geven je graag het advies om onze 5 topapparaten eens rustig te bekijken. Je kunt er vervolgens de beste Nespressomachine uitkiezen die het meest aan jouw wensen voldoet.

 

1. Nespresso De’Longhi Lattissima Pro EN750.MB – koffiecupmachine – met melkopschuimer

 

De Nespresso Lattissima van De’Longhi heeft een kwaliteit die evenwaardig is als die van de professionele machines. Bovendien is dit apparaat in de aanbieding en kun je ook nog een koopje doen op een pakket Nespresso capsules. Hij is eenvoudig te bedienen met een digitale touchscreen waarmee je door een druk op de knop kunt kiezen uit 5 verschillende koffierecepten en/of melkbereidingen. 

Het apparaat werkt met een druksysteem van 19 bar dat ervoor zorgt dat je altijd dat lekker romige laagje bovenop je koffie hebt. Daarnaast heeft het toestel een vermogen van 1300 Watt waardoor in slechts 25 seconden het water is opgewarmd tot de perfecte temperatuur. Het duurt bovendien maar 15 seconden langer om koffierecepten met melk te bereiden.

Naast het afneembare waterreservoir met een inhoud van 1,3 liter heeft dit apparaat ook nog een melkreservoir voor de geïntegreerde melkopschuimer. Hierdoor kun je genieten van een kopje cappuccino of andere bereidingen met melk. Het compacte toestel weegt 6,5 kg en meet slechts 27,4 x 33,2 x 19,4 cm  waarmee hij dus niet veel plaats inneemt. Bovendien staat hij door zijn knappe design in brushed aluminium mooi in jouw keuken of bureel. In de reviews merken we een uitstekende tevredenheid op en alle klanten raden dit apparaat van De’Longhi sterk aan.

 

Voordelen:

Onderhoud: de Lattissima Pro heeft een intuïtieve ontkalkingsfunctie die waarschuwt wanneer je machine moet ontkalkt worden.

Vermogen: door het vermogen van 1300 Watt en het druksysteem van 19 bar kun je in een mum van tijd een heerlijk kopje koffie bereiden. 

Zuinig: de energiebesparingsfunctie schakelt de machine automatisch uit als ze 9 minuten niet gebruikt wordt.

Welkomstpakket: Nespresso en De’Longhi bieden je een welkomstpakket aan met 14 verschillende koffies.

 

Nadelen: 

Prijzig: we merken op dat de klanten deze machine aan de prijzige kant vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Nespresso Magimix Essenza Mini M115 koffiecupmachine met 1450 Watt

 

Deze knappe compacte Nespressomachine van Magimix neemt met zijn beperkte afmetingen van 20,5 x 32,5 x 11 cm heel weinig plaats in op je aanrecht. Bovendien weegt hij ook maar 2,3 kg waardoor hij gemakkelijk verplaatsbaar is en je hem bijvoorbeeld kunt meenemen met de camper. Door zijn vermogen van 1450 Watt zorgt hij heel snel voor een lekker kopje koffie. 

Het hogedruksysteem van 19 bar is nodig om de heerlijke aroma’s van de verschillende soorten Nespresso koffies tot hun recht te laten komen en het mooie schuimlaagje te verkrijgen. Door zijn nieuwe design met strakke lijnen is deze Nespresso Essenza Mini een blikvanger. Het apparaat is eenvoudig te bedienen en kan ingesteld worden op 2 formaten, espresso voor de kleine kopjes en lungo voor een grote kop.

Het afneembare waterreservoir van deze mini Nespressomachine heeft een inhoud van 0,6 l en moet dus regelmatig bijgevuld worden. Daarnaast heeft het toestel een opvangbakje waarin er 6 lege capsules opgevangen kunnen worden. In de reviews zien we dat alle klanten tevreden zijn over hun aankoop en de correcte prijs-kwaliteitverhouding.

 

Voordelen:

Energiebesparend: de energiebesparing modus schakelt in na 3 minuten inactiviteit en de machine wordt automatisch uitgeschakeld na 9 minuten. Bovendien heeft het apparaat een vermogen van 1450 Watt.

Miniformaat: deze koffiecupmachine heeft een compact formaat waardoor hij makkelijk verplaatsbaar is.

Gebruiksvriendelijk: het apparaat is eenvoudig in te stellen op 2 verschillende functies namelijk lungo en espresso.

Welkomstpakket: bij deze mini Nespresso van Magimix krijg je een proefpakket van 14 verschillende soorten Nespresso koffie gratis bijgeleverd.

 

Nadelen: 

Geen melkopschuimer: dit compacte toestel heeft geen melkopschuimer.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Krups Nespresso Essenza Mini XN110B koffiecupmachine compact formaat

 

Het Nespresso apparaat van Krups is de nieuwe mini versie van het Essenza type. Het toestel kan eenvoudig bediend worden door een touchscreen met de 2 instellingen lungo en espresso. In de reviews merken we dat de meeste klanten zeer tevreden zijn over dit apparaat en het kreeg dan ook 4,6 van de 5 sterren.

Het toestel heeft compacte afmetingen van 20,4 x 33 x 8,4 cm waardoor je hem makkelijk overal kwijt kunt. Daarnaast weegt hij slecht 2,3 kg en hij is daardoor goed verplaatsbaar. De mini Essenza van Krups heeft een vermogen van 1310 Watt. Door de 19 bar waarover het toestel beschikt wordt het water met een hoge druk door de cups geperst en hierdoor komen  de heerlijke aroma’s vrij van de verschillende koffiesoorten. Bovendien zorgt die druk ook voor het heerlijk romige laagje dat bovenop je koffie ligt.

Dit apparaat heeft een afneembaar waterreservoir met een inhoud van 0,6 l en er is een opvangbakje voorzien voor 6 lege capsules waardoor hij dan ook perfect geschikt is voor een 1 persoonshuishouden. Daarnaast is het toestel verkrijgbaar in de kleuren grijs, zwart en wit en kun je hem in om het even welk interieur plaatsen.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: met espresso en lungo heeft de Essenza Mini 2 verschillende groottes van kopjes.

Snelle opwarmtijd: door het snelle opwarmsysteem is het toestel in slechts 25 seconden gebruiksklaar.

Warm water functie: je kunt ook gewoon heet water nemen voor een kopje thee.

Snoerlengte: dit apparaat heeft een snoerlengte van 0,85 m waardoor je hem makkelijk overal kan plaatsen.

 

Nadelen:

Geen antidrup bakje: het toestel beschikt niet over een antidrup bakje waardoor de druppels koffie overal rond spatten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Nespresso Magimix Inissia M105 koffiecupmachine met 19 bar 

 

De Nespresso Magimix Inissia valt door zijn goedkope prijs in de laagste prijscategorie van ons lijstje met topproducten. In de reviews beoordelen de klanten dit apparaat met een goede quotering zowel voor de prijs als de kwaliteit van dit product. De machine is heel eenvoudig in gebruik dankzij de 2 instellingen voor espresso en lungo. Bovendien zorgt het automatisch ontkalkingssysteem voor een minimum aan onderhoud.

Het toestel met de hogedrukpomp van 19 bar en een vermogen van 1260 Watt  zorgt voor een snelle bereiding van jouw favoriete kopje koffie. Door zijn beperkte afmetingen van 23 x 32,1 x 12 cm en de keuze uit 4 verschillende kleuren kan hij perfect in elke keuken geplaatst worden. Daarnaast heeft het toestel een afneembaar waterreservoir met een inhoudscapaciteit van 0,7 liter.

In het ruime opvangbakje voor de lege cups kunnen 11 gebruikte capsules worden opgevangen zodat je het niet steeds moet ledigen. Onderaan het apparaat is er een ruimte voorzien waarin je het 0,85 m lange snoer makkelijk kunt opbergen en bovendien zorgen de antislipvoetjes ervoor dat de Nespresso Inissia stevig op het werkblad staat. De reviews laten ons een goede tevredenheid zien over de kwaliteit en de prijs van dit product.

 

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: het toestel is eenvoudige te bedienen door slecht één druk op de knop en je hebt in een mum van tijd het perfecte kopje koffie.

Onderhoud: door het automatische ontkalkingssysteem heb je qua onderhoud naar deze machine geen omkijken.

Energiebesparend: de apparaat schakelt zichzelf uit na 9 minuten inactiviteit waardoor je niet onnodig energie verbruikt.

 

Opklapbaar lekrooster: het lekrooster zakt automatisch terug op zijn plaats wanneer je je glas of kopje wegneemt zodat het eventuele druppels kan opvangen.

 

Nadelen: 

Geluid: enkele klanten maken de opmerking dat dit toestel nogal veel lawaai maakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Nespresso De’Longhi Lattissima One EN500.W koffiecupmachine met melkopschuimer

 

Met deze Lattissima van De’Longhi geniet je ook thuis van jouw favoriete cappuccino of latte macchiato. Het hogedruksysteem met 19 bar zorgt ervoor dat de aroma’s vrijkomen en je woonruimte vullen met de geuren van vers gezette koffie.

Met het eenvoudige en nieuwe éénkopsysteem en door de geïntegreerde melkopschuimer krijg je het perfecte kopje voorgeschoteld met de melkbereiding van jouw keuze. Hiervoor moet je enkel maar het melkreservoir vullen met de juiste hoeveelheid melk. Door het vermogen van 1400 Watt en het snelle opwarmsysteem is de machine in slechts 25 seconden klaar voor gebruik. Bovendien duurt het maar 15 seconden extra als je een koffie recept met melk wilt bereiden.

Het afneembare waterreservoir heeft een inhoud van 1 liter waardoor je toch wel enkele kopjes kunt maken zonder tussendoor te moeten bijvullen. In de opvangbak voor de cupjes is er ruimte voor 11 lege capsules. De afmetingen van het toestel zijn 25,6 x 32,4 x 15,4 cm en bovendien heeft het een snoerlengte van 0,9 m wat je toch wat meer mogelijkheden biedt om hem op verschillende plaatsen te zetten. In de reviews zien we dat het merendeel van de klanten tevreden zijn over hun aankoop.

 

Voordelen:

Energiezuinig: de Lattissima One is een energiezuinige koffiemachine die na 3 minuten inactiviteit in eco-modus gaat en na 9 minuten wordt het apparaat volledig uitgeschakeld.

Gebruiksgemak: door middel van 3 knopjes kunt u espresso’s, lungo’s of koffierecepten met melk bereiden. 

Onderhoud: de machine is zeer eenvoudig schoon te maken doordat het melkreservoir in de vaatwasser mag. Bovendien geeft het apparaat een signaal wanneer hij moet ontkalkt worden.

Vermogen: deze machine heeft een vermogen van 1400 Watt en werkt op netstroom met 12 Volt.

 

Nadelen: 

Melkopschuimer: voor enkele klanten voldoet de kwaliteit van de melkopschuimer niet aan hun verwachtingen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Nespresso De’Longhi Lattissima Touch EN 550.B

 

De Nespresso De’Longhi Lattissima Touch EN 550.B is een geweldig product, want je kunt er zoveel heerlijke dranken mee maken.

Het is voorzien van een melkreservoir, waarmee je nu koffie kunt maken met heerlijke melk variaties erin. Dit apparaat heeft een eenvoudige bediening met 6 voorgeprogrammeerde opties waaruit je kunt kiezen. Je kunt dan nog zelf de hoeveelheid van koffie en melk bepalen en genieten van je koffie zoals je dat het lekkerst vindt.

Dit product is in vergelijking met de rest niet 1 van de goedkope nespresso espressomachines. Dat kun je ook merken aan de beoordeling die men heeft gegeven voor dit product. Sommige personen geven aan dat dit product een te hoge prijs heeft.

Daarnaast is de koffie die het maakt niet echt heet. Andere personen die dit product gebruiken, vinden dat het lekkere en warme koffie maakt. Het apparaat ziet er ook mooi uit en het past perfect.

Volgens verschillende kopers haal je ook met het nespresso espresso apparaat van De’Longhi een degelijk toestel in huis. Deze koffiecupmachine heeft een mooie en neutrale zwarte kleur en past daardoor in diverse huiskamers en keukens. Laten we alvast even de voor- en nadelen op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen:

Melkreservoir: in tegenstelling tot de voorgaande apparaten, is dit toestel voorzien van een handig melkreservoir. Op die manier kun je nu ook kiezen voor een lekker kopje koffie met melk.

Bediening: het toestel is eenvoudig te bedienen en is uitgerust met maar liefst 6 voorgeprogrammeerde opties. Verder is het mogelijk om de hoeveelheid koffie en melk zelf te regelen.

 

Nadelen: 

Prijzig: een enkele koper is echter van mening dat het prijskaartje van dit nespresso espresso apparaat toch wel behoorlijk duur is. Je zult het dus niet meteen tussen de goedkope apparaten hoeven te zoeken.

Niet heet: we merken dat sommige kopers vermelden dat de koffie niet echt heet is. Het is wel zo dat andere personen deze mening niet delen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Nespresso De’Longhi Inissia EN80B Koffiecupmachine 

 

De Nespresso De’Longhi Inissia EN80B is het ideale product voor de echte koffieliefhebbers. Het waterreservoir van dit product heeft een inhoud van 0,7 liter en je kunt per keer 1 kopje koffie maken.

Dit apparaat werkt met capsules en heeft daarvoor ook een speciale opvangbak. Je krijgt een leuk welkomstpakket om uit te proberen als je dit product koopt. Met dit apparaat kun je gelukkig zelf bepalen hoe sterk de koffie moet zijn. Daarnaast heeft het een mooi en compact design, waarvan je elke keer zal genieten als je de keuken binnenstapt. Het is ook zuinig in energieverbruik, want na 9 minuten gaat het op de standby modus.

Voor de personen die dit product gekocht hebben en het gebruiken, is het een topproduct. De prijs is voordelig, want dit apparaat doet wat het moet doen en het is van goede kwaliteit. Alleen is het apparaat een beetje lawaaierig.

Tot slot is er dan ook nog dit nespresso espresso apparaat dat toebehoort aan het bekende merk De’Longhi. Laten we alvast even op zoek gaan naar de kenmerken van dit toestel. Op die manier krijg je een beter beeld van het apparaat.

 

Voordelen:

Compact: het is een vrij compacte nespresso espresso machine die over een waterreservoir beschikt met een volume van 0,7 liter. Dit wil zeggen dat je ongeveer 1 kopje koffie per keer zult kunnen klaarmaken.

Werkwijze: je zult merken dat het toestel werkt op basis van handige capsules. Deze worden na gebruik opgevangen in het opvangbakje.

Handig in gebruik: het is mogelijk om zelf de sterkte van de koffie te gaan bepalen. Verder verbruikt het toestel weinig energie en gaat het na enkele minuten over op een standby modus.

 

Nadelen: 

Lawaai: het enige waar je rekening mee moet houden, is het lawaai. Volgens sommige kopers is het toestel vrij lawaaierig.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Nespressomachines Koopgids

 

Wanneer je overweegt om een Nespressomachine aan te kopen kom je voor een muur te staan met verschillende types, design, extra functies en uiteenlopende prijsklassen. Hieruit een keuze maken lijkt niet evident. Daarom zijn  we enkele belangrijke aandachtspunten even gaan bekijken en vergelijken zodat het voor jou hopelijk wat makkelijker is om te kiezen. We hebben daarbij rekening gehouden met de aanbeveling van verschillende barista’s en met de opmerkingen in de online reviews.

Wat is Nespresso en hoe werkt de Nespressomachine

Nespresso is een gemalen koffie die in een kleine aluminium capsule verpakt zit. Bovendien heeft deze koffie door het speciale verpakkingssysteem een lange houdbaarheidsdatum. De cups zijn gevuld met de heerlijkste espresso koffies van over de hele wereld in een waaier aan verschillende smaken. Elke capsule heeft zijn eigen kleur voor elke specifieke smaak. De cups op zich zijn al een pareltje om te zien. De capsules worden gebruikt in koffiezetapparaten die ontwikkeld zijn door de firma Nestlé. De naam Nespresso  is een samensmelting van de bedrijfsnaam Nestle met espresso.

Zowel de capsules als de Nespressomachines dragen een patent. Slechts enkele grote merken die een zekere kwaliteit garanderen hebben een licentie en mogen deze machines op de markt brengen. Een kopje Nespresso koffie maak je door de aluminium cup in de machine te plaatsen. Die zal vervolgens de capsule perforeren waarna het apparaat heet water door de cup perst met een druk van 19 bar. Door de kracht waarmee het water door de capsule gaat krijg je een heerlijke kop Nespresso koffie met het bijhorend schuimlaagje.

 

De verschillende types Nespressomachines

De Nespressomachines variëren voor het overgrote deel enkel door de instelmogelijkheden van de hoeveelheden water. Zo kun je kiezen voor een lungo die een grote kop inhoud heeft en de espresso die een klein kopje koffie is. De ristretto is het kleinste formaat van de kopjes. Voor apparaten met deze instelmogelijkheden kom je terecht in de series Essenza, Inissia en Nespresso U.

Daarnaast onderscheiden we nog de toestellen waarmee je koffiedrankjes met melkbereidingen kunt maken. Door middel van een geïntegreerde melkopschuimer of een stoompijpje kun je een latte macchiato, cappuccino of een café latte maken. Voor deze types Nespressomachines kom je in de series Maestria en Lattissima terecht.

 

De verschillende functies

De basisfunctie van alle apparaten is een heerlijk kopje koffie zetten met het gekende schuimlaagje bovenop. Daarnaast zijn er nog enkele functies die je kunt kiezen en die verschillen per apparaat. Sommige toestellen hebben een snelle opwarmfunctie waardoor de machine in fracties van seconden gebruiksklaar is. Bij andere apparaten is er een stoompijpje aanwezig om de melk apart te stomen. Toestellen met een geïntegreerde melkopschuimer zijn natuurlijk het neusje van de zalm. 

Kijk ook even of er al dan niet een automatisch ontkalkingssysteem aanwezig is en/of er een eventuele eco-modus is waarmee het toestel na een bepaalde tijd inactiviteit in slaapstand gaat. Andere functie mogelijkheden zijn onder andere een kopjeswarmer, een ontkalkingswaarschuwing en het opvangbakje om de lege capsules op te vangen. 

De stijl en het formaat

De Nespressomachines zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, stijlen en kleuren. Wanneer je toch overweegt om een Nespressomachine aan te schaffen kun je beter een toestel kiezen dat past bij het interieur van je keukenruimte en de beschikbare plaats. De stijl van het apparaat gaat de keuze bepalen tussen 2 types die bijna identiek zijn van functies maar wel van een ander merk. 

Een toestel met een compact formaat kan de voorkeur krijgen bij mensen die een kleine keukenruimte hebben. Personen die houden van koffiebereidingen die gebaseerd zijn op melk zullen dan sneller een groot formaat kiezen dat de mogelijkheid heeft voor het stomen en/of opschuimen van melk. De verschillende merken bieden ook een uitgebreid kleurenpalet aan. Sommige toestellen kun je kiezen in een ingetogen kleur, andere komen in een waaier van hippe en vrolijke kleuren. 

 

Het onderhoud en de prijs

Het onderhoud van een Nespressomachine hangt af van het type machine en welke functies hij heeft. Bij apparaten met een geïntegreerd ontkalkingssysteem heb je er geen omkijken naar. Het toestel gaat op een intuïtieve manier zichzelf ontkalken. Andere toestellen geven een waarschuwing wanneer je product moet toevoegen aan het reservoir om de ontkalkingsprocedure op te starten. Bij machines met een melkopschuimer is er dikwijls een zelfreinigende functie en bovendien kan het melkreservoir meestal in de vaatwasmachine worden gestopt.

Een compacte Nespressomachine waarmee je door een eenvoudige druk op de knop een heerlijk kopje koffie krijgt is te verkrijgen tussen 75 euro en 100 euro. Voor een toestel met een stoompijpje of geïntegreerde melkopschuimer met eventueel nog andere extra’s mag je rekenen tussen 200 euro en 500 euro. Vergeet zeker ook niet de aanbiedingen te bekijken, misschien kun je hier wel een einde reeks op de kop tikken voor een mooi prijsje.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Hoe werkt een Nespresso machine en de roestvrijstalen koffiecup?

Een Nespresso machine werkt met speciale Nespresso cups die voornamelijk gemaakt zijn uit aluminium. Echter bestaan er tegenwoordig ook koffiecups die vervaardigd blijken uit makkelijk te onderhouden roestvrij staal en die je bovendien gewoon kunt hergebruiken. De werking is min of meer gelijkaardig aan de aluminium variant maar je hoeft ze na gebruik niet weg te gooien.

De cup wordt volledig luchtdicht afgesloten zodanig dat de koffie beschermd is tegen lucht, licht en vocht van buitenaf. Ze zijn gevuld met de heerlijkste espresso koffies van over de hele wereld in een waaier aan verschillende smaken. Iedere cup heeft zo zijn eigen kleur voor elke specifieke smaak. De capsules op zich zijn al een pareltje om te zien.

Je plaatst een Nespresso cup in de machine en die gaat de capsule openen met de hulp van mesjes die ingesteld zijn om de verpakking te doorprikken. Vervolgens perst het apparaat heet water door de cup met een druk van 19 bar. Het water gaat door deze druk door de koffie die in het cupje zit en je krijgt een heerlijke kop Nespresso koffie.

Q2: Hoe ontkalk ik de Nespresso machine?

Het waterreservoir moet gevuld worden met ontkalkingsmiddel dat bestemd is voor Nespresso apparaten en dit moet worden aangelengd water. Plaats een maatbeker onder je machine om het water op te vangen. Vervolgens zet je het apparaat aan en druk gelijktijdig de knoppen Lungo en Espresso in. Hierdoor zal het ontkalkingsprogramma starten.

Dit doe je in totaal 2 X met water en ontkalker. Wanneer het reservoir leeg is vul je het met water. Nu ga je nogmaals de eerste stappen herhalen om de machine te spoelen met zuiver water. Om het programma af te sluiten moet je opnieuw de knoppen Lungo en Espresso indrukken gedurende 3 sec. Je bent nu klaar met het ontkalken van je Nespresso machine.

 

Q3: Welke capsules kunnen in de Nespresso machine gebruikt worden?

Tegenwoordig hoef je niet meer lid te zijn van de exclusieve Nespresso Club om de capsules te kunnen bestellen. Je kunt ze online kopen maar ook in de Nespresso boetieks. Je kunt echter ook de goedkopere alternatieven kopen in bijvoorbeeld de Hema of Blokker en in de grootwarenhuizen. 

Deze cups van de diverse huismerken zijn speciaal ontworpen om in de Nespresso machine te worden gebruikt. Er zijn capsules die gemaakt zijn uit plastic maar je gebruikt beter de cups in aluminium. Zo heb je de minste kans op technische storingen van je toestel. De voorkeur gaat echter uit naar de originele Nespresso cups. Deze zijn zo ontworpen dat de cuphouder perfect sluit en de capsule op de juiste manier geperforeerd wordt.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES