10 beste Koffiemachines Test van 2024

 

Beste koffiemachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het assortiment koffiemachines is vandaag de dag behoorlijk ruim wat de keuze voor het beste apparaat er niet altijd even makkelijk op maakt. Daarom zijn we alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten die door heel wat klanten een goede beoordeling hebben gekregen. Zo zou je kunnen kiezen voor de Philips Senseo Quadrante HD7865/60 machine die gekenmerkt wordt door een ultieme combinatie van kwaliteit, degelijkheid én betaalbaarheid. Echter blijkt ook het De’Longhi Magnifica apparaat een schot in de roos te zijn én bovendien voorzien van een melkopschuimer. Dit maakt het mogelijk om eventueel te kiezen voor een bakje cappuccino of een heerlijke latte macchiato.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

10 beste koffiemachines (Reviews) van 2024

 

Siemens, Miele, Philips, De Longhi, Krups, Bosch en Nespresso; allemaal bieden ze één of meerdere degelijke koffiemachines aan. Toch zijn er ook minder bekende merken zoals Piston, Melitta, Barista, Lavazza, Jura en Saeco die hun duit in het zakje doen. Ben je op zoek naar een volautomatische koffiemachine of eentje die puur met bonen werkt? Wil je graag een inbouw of vrijstaand exemplaar? Wij hebben alvast 10 topproducten voor jou op een rijtje gezet. Neem de tijd om er de voor jou beste koffiemachine uit te pikken, rekening houdend met het advies vermeld in de online reviews.

 

1. Philips Senseo Quadrante HD7865/60 Koffiepadapparaat Automatische uitschakeling

 

Ben je op zoek naar een leuke koffiemachine tegen een betaalbare prijs? Dan kunnen wij jou zeker dit koffiepadapparaat van Philips aanraden. Hij behoort tot de bekende Senseo Quadrante serie en door z’n goedkope prijskaartje lijkt het wel of je met een aanbieding te maken hebt. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen 3 verschillende kleuren en designs zoals rood, wit en zwart.

Hij is voorzien van een ruim en makkelijk te verwijderen waterreservoir met een inhoud van 1,2 liter. Hierdoor kun je tot wel 8 kopjes heerlijke koffie zetten, waarvan telkens 2 per keer. Doordat hij ook nog eens is uitgerust met de bekende koffieboost technologie mag je zeker zijn van een nog vollere en intensere Senseo smaak. Dankzij de automatische uitschakelingsfunctie zal hij bovendien uitschakelen nadat de kopjes zijn ingeschonken.

Met een hoogte van 29 cm, een lengte van 27 cm, een breedte van ongeveer 19 cm en een gewicht van 2000 gram, blijkt hij bijzonder handzaam en makkelijk te verplaatsen. De behuizing van het apparaat is BPA-vrij en bovendien makkelijk te onderhouden. We stellen vast dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn alhoewel het snoer voor één koper best wel wat langer had mogen zijn.

 

Voordelen:

Prijskaartje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van de budgetvriendelijke prijs.

Waterreservoir: hij is uitgerust met een degelijk en makkelijk te onderhouden waterreservoir met maximaal volume van 1,2 liter. Bovendien kun je het reservoir makkelijk uitnemen en bijvullen.

Koffieboost technologie: dankzij de gewaardeerde koffieboost technologie zul je merken dat de smaak van je kopje koffie intenser en voller wordt.

Formaat: hij wordt gekenmerkt door een lengte van ongeveer 27 cm, een breedte van zo’n 19 cm en een hoogte van wel 29 cm.

 

Nadelen:

Kort snoer: indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld dan kan dit te maken hebben met de korte snoerlengte.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. De’Longhi Magnifica S ECAM 20.110.B Volautomatische espressomachine

 

Ook deze volautomatische espressomachine van De’Longhi mag natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. De’Longhi staat bij velen bekend vanwege z’n kwaliteit en duurzaamheid en wordt daardoor vaak beschouwd als veruit het populairste en beste merk. Het is een degelijk en makkelijk te bedienen apparaat dat geschikt is voor gebruik met koffiebonen. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende heerlijke koffiespecialiteiten en is er zelfs een handige melkopschuimer voorzien.

In tegenstelling tot het vorige apparaat, blijkt het waterreservoir met een inhoud van 1,8 liter iets ruimer te zijn. Ook hier is het mogelijk om het reservoir makkelijk te verwijderen en bij te vullen. Het reservoir waar je de koffiebonen in stopt, is eveneens makkelijk bij te vullen en biedt een inhoud van 250 gram aan. Deze unieke koffiemachine is voorzien van een degelijke antislip bodem zodanig dat het apparaat bij gebruik niet omvalt of wegschuift.

Het is een degelijk toestel dat voorzien is van diverse handige functies en kenmerken en bovendien tegen een mooi prijsje wordt aangeboden. Zo is er een automatische uitschakelingsfunctie voorzien alsook een automatisch ontkalkingssysteem en een antikalk filter. Verder bestaat de behuizing uit kunststof en de maalschijven uit metaal. Kortom, een degelijk apparaat dat best wel tegen een stootje kan.

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: hij is uitgerust met tal van praktische optiemogelijkheden en functies zoals een automatische uitschakeling- en ontkalkingsfunctie.

Antislipbodem: dankzij de antislip coating aan de onderkant van de koffiemachine blijft het apparaat stevig en stabiel op het aanrecht staan.

Melkopschuimer: doordat deze unieke koffiemachine over een melkopschuimer beschikt, is het mogelijk om eveneens van een cappuccino of latte macchiato te genieten.

Waterreservoir: hij wordt gekenmerkt door een bijzonder ruim waterreservoir waarvan de inhoud op maximaal 1,8 liter wordt geschat.

 

Nadelen:

Prijzig: het zal alvast niet verwonderen dat het prijskaartje hier net iets hoger ligt dan het gemiddelde.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Krups Nescafé Dolce Gusto Genio KP160T Koffiecupmachine Titanium

 

Met de Dolce Gusto Genio koffiemachine van het bekende en sterk gewaardeerde merk Krups, hoef je niet eens zoveel budget te voorzien. Mogelijks is hij zelfs voorzien van de laagste prijs in vergelijking met de andere 9 apparaten die we in deze lijst hebben opgenomen. Dit alleen al maakt hem de moeite waard om even grondig te bekijken. Bovendien is hij te verkrijgen in een rode, zwarte of zilverachtige kleur.

Met een 1 liter waterreservoir dat je makkelijk kunt verwijderen en bijvullen, blijkt hij meteen een pak compacter te zijn. Dit maakt hem eveneens handzaam en makkelijk om overal mee naartoe te nemen. Bovendien kies je met deze koffiemachine voor een apparaat dat geschikt is om zowel warme als koude dranken mee te bereiden. Hij biedt je de mogelijkheid om de sterkte en intensiteit te bepalen alsook de temperatuur in te stellen en gebruik te maken van de automatische stop.

Jammer genoeg is hij niet voorzien van een geïntegreerd opvangbakje waarin je de gebruikte cups makkelijk kunt gooien. Dat had echter nog wel een leuk pluspunt geweest voor heel wat kopers. Toch zijn de meesten aangenaam verrast door de aangeboden kwaliteit en beoordelen ze het product met een score van 4,7 sterren.

 

Voordelen:

Kostenplaatje: indien je op zoek bent naar een budgetvriendelijke koffiemachine dan lijkt dit apparaat van Krups alvast een goede aanbeveling te zijn.

Formaat: hij is behoorlijk compact en beschikt over een waterreservoir met een maximaal volume van amper 1 liter. Het compacte formaat maakt hem bijzonder handzaam.

Gebruiksvriendelijk: je kunt er zowel koude alsook tal van warme dranken mee klaarmaken alsook de intensiteit en de temperatuur mee bepalen.

 

Nadelen:

Geen opvangbakje: een kleine minderheid van de kopers vindt het best wel jammer dat er gedacht werd aan een opvangbakje om de cups in op te vangen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bosch TKA6A041 ComfortLIne Koffiezetapparaat Uitneembaar waterreservoir

 

Deze unieke koffiemachine is niet alleen als beste apparaat bevonden geweest door de Consumentenbond maar wordt tevens ook aangeboden tegen een budgetvriendelijke prijskaartje. Hij wordt jou aangeboden door het bekende merk Bosch en maakt deel uit van de Bosch ComfortLine serie. Bovendien blijkt hij beschikbaar in 3 kleuren waaronder wit, zwart en rood.

Deze koffiemachine wordt gekenmerkt door een hoogte van 35,5 cm, een lengte van 23 cm en een breedte van maximaal 28,5 cm. Hij wordt aangevuld met een snoerlengte van 0,9 meter en een reservoir met een inhoud van ruim 1 liter. Dit maakt hem geschikt om tot wel 12 kopjes heerlijke koffie per keer klaar te maken. In tegenstelling tot sommige andere apparaten werkt hij op basis van gemalen koffie en biedt hij een ruim vermogen van 1200 Watt aan.

Verder zul je zien dat hij is uitgerust met tal van handige functies en mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld maar aan een antislipbodem, een automatische uitschakelingsfunctie, een warmhoudfunctie en een antidrup functie. Hij is vervaardigd uit duurzaam en BPA vrij kunststof en is makkelijk in gebruik. Klanten reageren voornamelijk positief alhoewel een kleine minderheid hem als vrij kwetsbaar beschouwt.

 

Voordelen:

Formaat: het is een vrij compacte koffiemachine die 35,5 cm hoog is, 23 cm lang en 28,5 cm breed en wordt aangevuld met een 0,9 meter lang snoer.

Vermogen: het is één van de krachtige koffiemachines uit het rijtje met een maximaal vermogen dat wel 1200 Watt kan behalen.

Antislipbodem: dankzij de antislipbodem zul je merken dat hij overal heel stabiel en stevig blijft staan.

 

Nadelen:

Kwetsbaar: een beperkt aantal klanten is van mening dat deze koffiemachine vrij kwetsbaar is en snel stuk gaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Siemens CT636LES1iQ700 Inbouw espressomachine One Touch functie

 

Ben je bewust op zoek naar een inbouw koffiemachine dan lijkt dit exemplaar van Siemens misschien wel iets voor jou te zijn. Hij is beschikbaar in 2 designvolle kleuren die het interieur van je keuken naar een hoger niveau tillen. Echter zul je het hoge prijskaartje er wel moeten bij nemen, wat door sommige klanten misschien als een minpuntje kan worden beschouwd.

Deze unieke koffiemachine maakt gebruik van koffiebonen om jou een heerlijk kopje koffie te kunnen voorschotelen. Bovendien is hij ook voorzien van een automatische melkopschuimer waardoor je tussen verschillende soorten koffie kunt kiezen. Denk maar aan een espresso, latte macchiato, caffe lungo, ristretto of cappuccino. Hij is voorzien van 8 voorgeprogrammeerde programma’s, een instelbare maalgraad, een afneembaar waterreservoir en een koffiebonenreservoir van 500 gram.

Wat betreft het onderhoud is hij uitgerust met een automatisch ontkalkingssysteem wat het apparaat meteen ook duurzamer maakt. Klanten blijken duidelijk tevreden over de kwaliteit die wordt aangeboden maar vinden het prijskaartje toch echt wel een struikelblok.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: hij is uitgerust met een makkelijk te verwijderen en bij te vullen waterreservoir alsook een stevig reservoir voor koffiebonen. Verder blijkt hij eenvoudig qua onderhoud.

Melkopschuimer: dankzij de automatische melkopschuimer waarover dit apparaat beschikt, kun je eveneens genieten van een heerlijke cappuccino of latte macchiato.

Installatie: het betreft hier een inbouw koffiemachine die je makkelijk in het aanrecht of in het keukenmeubilair kunt inbouwen en op die manier plaatst kunt besparen.

 

Nadelen:

Prijzig: jammer genoeg zul je voor deze unieke inbouw koffiemachine toch wel een heel ruim budget hoeven te voorzien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6. Melitta Barista T Smart F830-101 Espressomachine Met automatische ontkalker

 

Een pak goedkoper in vergelijking met het vorige apparaat, is deze unieke espressomachine van Melitta. Hij is voorzien van een automatische ontkalker waardoor je je alvast geen zorgen hoeft te maken over het onderhoud. Ook deze koffiemachine werkt op basis van koffiebonen en is uitgerust met een automatische melkopschuimer. Daardoor kun je van tijd tot tijd genieten van een heerlijke latte macchiato, espresso, cappuccino of café lungo.

Bovendien kun je zelf de intensiteit en de sterkte van de koffie bepalen dankzij de instelbare maalgraad en het verstelbare watervolume. De machine is uitgerust met maar liefst 2 bonenreservoirs en biedt een geheugen voor koffieprofielen aan. Het waterreservoir met een inhoud van 1,8 liter blijkt makkelijk te verwijderen en bij te vullen. En dankzij de bodem met antislip coating blijft het apparaat stabiel en stevig op het aanrecht staan.

Het is een degelijke koffiemachine die je makkelijk kunt bedienen, al dan niet via de bijbehorende app, en die voorzien is van een touchscreen display. We stellen dan ook vast da de meeste klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop alhoewel je er rekening mee moet houden dat hij heel wat ruimte in beslag neemt.

 

Voordelen:

Antislipbodem: je hoeft je alvast geen zorgen te maken dat het apparaat wegschuift dankzij de aanwezige antislip coating aan de onderkant.

Gebruiksvriendelijk: het is een pluspunt dat je niet alleen de sterkte van de maalgraad maar ook het watervolume kunt bepalen en instellen.

Onderhoud: dankzij de automatische ontkalker wordt het apparaat regelmatig van een goed onderhoud voorzien én wordt hij meteen ook een pak duurzamer.

 

Nadelen:

Formaat: volgens een kleine minderheid van de kopers betreft het hier een vrij grote koffiemachine die toch heel wat ruimte in beslag neemt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7. Lavazza A Modo Mio Magia LM6000 AEG AEG Lavazza met losse melkopschuimer

 

De AEG Lavazza koffiemachine is speciaal ontworpen om te worden gebruikt met behulp van koffiecups. Bovendien wordt hij geleverd inclusief een losse melkopschuimer waardoor je evenzeer kunt genieten van een heerlijke cappuccino of latte macchiato. Houd er wel rekening mee dat je slechts 1 kopje per keer kunt maken.

Hij is voorzien van een 0,9 liter waterreservoir dat je makkelijk kunt verwijderen en bijvullen. Echter zul je het reservoir alsook de machine regelmatig zelf moeten ontkalken aangezien hij niet voorzien is van een automatisch ontkalkingssysteem. Toch hoef je niet te vrezen en biedt deze koffiemachine tal van andere functies aan waardoor hij als topproduct kan worden beschouwd. Zo geniet je een automatische uitschakelingsfunctie, een indicatielampje en een handig touchscreen scherm.

Doordat hij vervaardigd is uit duurzaam ABS materiaal, kan hij best wel wat verdragen en is hij ook uitwendig makkelijk schoon te maken. We stellen vast dat de klant duidelijk tevreden is met de aankoop van deze koffiemachine en het product dan ook beloond heeft met een topscore van 5 sterren.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: hij is uitgerust met een betrouwbaar indicatielampje alsook een touchscreen display en een automatische uitschakelingsfunctie.

Melkopschuimer: deze koffiemachine wordt jou aangeboden inclusief een losse melkopschuimer waardoor je van tijd tot tijd van een heerlijke latte macchiato of  cappuccino kunt genieten.

Materiaal: bij de productie van deze unieke koffiemachine heeft men voornamelijk gekozen om gebruik te maken van makkelijk te onderhouden ABS materiaal.

 

Nadelen:

Geen ontkalkingssysteem: deze koffiemachine is jammer genoeg niet uitgerust met een automatisch ontkalkingssysteem waardoor je hem op regelmatige tijdstippen zelf even moet ontkalken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8. Nespresso Magimix Inissia M105 Koffiecupmachine Compact

 

Met de Nespresso Magimix koffiemachine kies je voor een compact apparaat met een hoogte van 23 cm, een lengte van 32,1 cm en een breedte van amper 12 cm. Dit maakt hem bijzonder handzaam en makkelijk om te plaatsen. Het waterreservoir, dat bovendien afneembaar en makkelijk bij te vullen is, wordt gekenmerkt door een inhoud van 0,7 liter.

Dit unieke apparaat werkt op basis van koffiecups en biedt je de mogelijkheid om van een heerlijke espresso te genieten. Ben je dol op een latte macchiato of cappuccino dan moeten we jou jammer genoeg teleurstellen aangezien er geen melkopschuimer aanwezig is. Toch is deze koffiemachine de moeite waard alleen al om de functies en kenmerken die hij aanbiedt. Zo geniet je een automatische uitschakelingsfunctie, is het watervolume verstelbaar en geniet je ook een stand by tuning functie.

Dankzij het automatische ontkalkingssysteem bespaar je een lastig karweitje op vlak van onderhoud wat dan weer bijdraagt aan het comfort. En om het plaatje compleet te maken, wordt hij jou aangeboden tegen een mooi prijskaartje. Kortom, wat wil je nog meer?

 

Voordelen:

Handig in gebruik: hij wordt voorzien van een instelbaar watervolume, een automatisch ontkalkingssysteem, een stand by tuning functie en zelfs een automatische uitschakelingsfunctie.

Koffiecups: in tegenstelling tot sommige andere koffiemachines maakt hij gebruik van koffiecups om voor jou een heerlijk bakje koffie klaar te maken.

Formaat: ben je op zoek naar een compacte koffiemachine dan is dit Nespresso product een schot in de roos. Hij is amper 23 cm hoog, 32,1 cm lang en 12 cm breed.

 

Nadelen:

Geen melkopschuimer: indien er toch een klein puntje van kritiek mag en kan worden geuit dan kan dit te maken hebben met het gebrek aan een melkopschuimer. Geen cappuccino of latte macchiato met dit apparaat dus!

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9. Saeco SM7580/00 Espressomachine 12 koffiespecialiteiten Saeco-Xelsis

 

Indien je dol bent op een heerlijke café latte of cappuccino dan kunnen wij jou alvast dit apparaat van Saeco aanraden. Hij werkt op basis van koffiebonen en is voorzien van een handige melkopschuimer en maar liefst 15 verschillende voorgeprogrammeerde programma’s. Bovendien is niet alleen het watervolume verstelbaar maar blijkt ook de maalgraad makkelijk in te stellen.

Zodra je deze koffiemachine onder ogen krijgt, zul je merken dat hij heel wat functies en optiemogelijkheden aanbiedt. Zo is hij voorzien van een handig 450 gram bonenreservoir evenals een afneembaar en makkelijk bij te vullen waterreservoir van 1,7 liter. Hij beschikt over een kopjeswarmer alsook een melkbeker en een antislipbodem. Je kunt hem makkelijk bedienen dankzij het touchscreen display dat tevens ook over een automatische uitschakelingsfunctie beschikt.

Dankzij het automatische ontkalkingssysteem hoef je je alvast geen zorgen te maken over het onderhoud van deze koffiemachine. We stellen vast dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn over de uitstekende kwaliteit en het prachtige design. Echter zul je dan weer wel rekening moeten houden met een hoger prijskaartje.

 

Voordelen:

Handig in gebruik: je geniet wel 15 vooraf ingestelde programma’s en kunt gebruik maken van de aanwezige melkopschuimer. Verder blijken ook de maalgraad en het watervolume makkelijk instelbaar.

Formaat: hij wordt gekenmerkt door een ruim waterreservoir van maar liefst 1,7 liter inclusief een vrij groot bonenreservoir van wel 450 gram.

Gebruiksgemak: dankzij de antislipbodem zal hij mooi stabiel blijven staan en niet makkelijk onderuit schuiven. De kopjeswarmer zorgt er dan weer voor dat je kopje wordt voorverwarmd zodanig dat de koffie langer warm blijft.

 

Nadelen:

Niet budgetvriendelijke: de hoge prijs maakt hem jammer genoeg minder toegankelijk voor mensen met een beperkt budget.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Miele CM 6150 Espressomachine One Touch voor twee cappuccino’s

 

Tot slot is er dan nog deze unieke espressomachine van het bekende merk Miele waarmee we deze selectie van 10 topproducten kunnen afsluiten. Hij is niet alleen voorzien van een automatische melkopschuimer maar beschikt tevens ook over een automatische ontkalker. Daardoor is het mogelijk om van tijd tot tijd te genieten van een heerlijke cappuccino en hoef jij je alvast geen zorgen te maken over het onderhoud. Bovendien is het apparaat in staat om je favoriete koffie te onthouden.

Het apparaat werkt op basis van koffiebonen en biedt maar liefst 20 verschillende voorgeprogrammeerde programma’s aan. Het is daarbij mogelijk om de maalgraad alsook het watervolume in te stellen en aan te passen. Deze unieke koffiemachine is voorzien van een makkelijk te verwijderen en bij te vullen waterreservoir van 1,8 liter en een reservoir voor koffiebonen van ruim 300 gram.

Via het touchscreen scherm kun je hem makkelijk bedienen en eventueel gebruik maken van de switch on timer functie. Kortom, heel wat mogelijkheden waar jammer genoeg ook een bepaald prijskaartje aan vasthangt. Toch stellen we vast dat klanten duidelijk tevreden zijn over de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat.

 

Voordelen:

Melkopschuimer: de automatische melkopschuimer biedt je de mogelijkheid om zo nu en dan van een heerlijke latte macchiato of cappuccino te genieten.

Onderhoud: de buitenkant van de koffiemachine is makkelijk met een vochtig doekje schoon te maken. En wat de binnenkant betreft, hoef je je alvast geen zorgen te maken daar hij voorzien is van een automatisch ontkalkingssysteem.

Handig in gebruik: je geniet 20 vooraf ingestelde programma’s alsook de optie om, indien gewenst, het watervolume én de maalgraad eigenhandig te verstellen.

 

Nadelen:

Prijzig: het zal je allicht niet verwonderen dat het prijskaartje van deze koffiemachine duidelijk een pak duurder is dan verwacht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Koffiemachines Koopgids

 

Ben je van plan om een koffiemachine in huis te halen? Dan zul je zien dat er wel degelijke verschillende types op de markt gebracht zijn waarvan sommigen meer of minder functies aanbieden. Het kan dan ook geen kwaad om de verschillende mogelijke opties te bekijken en vergelijken alvorens je overgaat tot een aankoop. Daar sommige koffiemachines wel wat meer budget kunnen verlangen, kan het een goede aanbeveling zijn om ook even stil te staan bij eventuele aanbiedingen.

Het type koffiemachine in functie van de koffievulling

Zoals reeds vermeld bestaan er wel degelijk verschillende soorten koffiemachines, wat de keuze uiteindelijk alleen maar moeilijker maakt. Het type machine hangt bovendien ook heel nauw samen met de soort koffievulling. Zo heb je koffiemachines die alleen maar werken op basis van koffiebonen of gemalen koffie terwijl andere apparaten gebaseerd zijn op het gebruik van koffiecups of koffiepads.

De eerste koffiemachines maakten voornamelijk gebruik van filters. Dergelijke filterapparaten waren niet alleen een eenvoudige manier van werken maar vaak ook goedkoop en authentiek. Tegenwoordig heeft de koffiemachine, zoals velen onder ons hem gekend hebben, een volledige ontwikkeling doorlopen. Hij is niet alleen veranderd op vlak van design en formaat maar evenzeer op gebied van vermogen, mogelijkheden en koffievullingen.

Zo kun je vandaag de dag ook kiezen voor de zogenaamde volautomaten die tot de bekende espressomachines behoren. Dergelijke koffiemachines zijn in staat om op een volledig automatische manier diverse heerlijke koffiesoorten te bereiden. Bedenk of het apparaat voorzien is van een melkopschuimer zodanig dat je zo nu en dan ook kunt genieten van een heerlijke cappuccino of latte macchiato.

Heb je toch liever de mogelijkheid om de maalgraad, de intensiteit, de temperatuur en de doorlooptijd te bepalen? Kies dan voor een zogenaamde pistonmachine, ook wel halfautomaat genaamd. Verder bestaat er ook de mogelijkheid om naar huis te gaan met een koffiepad of koffiecup machine. Dergelijke koffiemachines zijn bijzonder makkelijk te bedienen en werken op basis van cups of pads. Met slechts 1 druk op de knop, ben je in een mum van tijd voorzien van een heerlijk bakje koffie.

 

Aansluitingsmogelijkheden, plaatsing, vermogen en het aantal kopjes

De zoektocht naar de voor jou perfecte koffiemachine, toont aan dat er heel wat mogelijkheden zijn. Geef je de voorkeur aan een vrijstaande koffiemachine die je makkelijk in het stopcontact kunt pluggen en zo met het lichtnet kunt verbinden? Of ben je bereid wat meer budget te voorzien en beslis je om meteen voor een inbouw exemplaar te gaan? Wat je ook kiest, houd niet alleen rekening met de plaatsing maar ook met de aansluitingsmogelijkheden. Dit zal je alvast heel wat kopzorgen besparen.

Bekijk ook welk vermogen de koffiemachine aanbiedt. Het vermogen bepaalt de kracht en wordt steevast uitgedrukt in watt. Hoe groter het vermogen, hoe krachtiger de koffiemachine en hoe sneller het apparaat gebruiksklaar zal zijn. Bedenk daarnaast ook hoeveel kopjes koffie er per zetbeurt kunnen worden gemaakt. Zo heb je compacte koffiemachines die slechts 1 kopje per keer kunnen maken, wat niet echt een aanbeveling is voor grote gezinnen. En dan heb je het andere uiterste met machines die tot wel 12 kopjes per keer kunnen maken.

Voorkeursinstellingen, optiemogelijkheden, design en prijs

Zoals reeds vermeld, zul je zien dat bepaalde koffiemachines over net iets meer mogelijkheden beschikken dan andere. Sommige van deze opties kunnen wel degelijk als een pluspunt worden beschouwd terwijl anderen gewoon een leuke extra zijn. Zo is het bij sommige apparaten mogelijk om de koffiehoeveelheid te bepalen alsook de sterkte en de intensiteit ervan. Ook de temperatuur en het watervolume kunnen handig zijn om zelf in te stellen.

Bedenk dat al deze extra mogelijkheden en opties een bepaalde invloed kunnen uitoefenen op het uiteindelijke prijskaartje. Net zoals ook het design de prijs zal beïnvloeden. Zo zal een rode vrijstaande koffiemachine vaak iets duurder zijn dan hetzelfde exemplaar in een neutrale kleur. Of zal een ingebouwde koffiemachine veel meer budget vereisen dan een vrijstaand apparaat. Gemiddeld moet je dus rekening houden met een prijskaartje van 250 euro alhoewel bepaalde, vooral inbouw, apparaten kunnen oplopen tot 1000 euro en meer.

Indien je mocht twijfelen tussen 2 of meerdere koffiemachines, dan kunnen wij jou aanraden om er de online reviews even bij te nemen. Daarin geven klanten hun ongezouten mening over het desbetreffende product waardoor je een beter beeld krijgt over die bepaalde koffiemachine. Het kan je in elk geval helpen om een goede keuze te maken. Bedenk daarnaast wat je zelf belangrijk vindt en of je van plan bent om de koffiemachine regelmatig te gebruiken.

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Welke koffiebonen moet je gebruiken voor de koffiemachine?

Jammer genoeg kunnen wij jou geen eenduidig antwoord verschaffen op deze vraag aangezien het type koffiebonen nauw samenhangt met het type koffiemachine. Ben je bijvoorbeeld in het bezit van een volautomatische koffiemachine dan kies je maar beter geen koffiebonen met een vetlaagje op. Het is niet dat je ze helemaal niet kunt gebruiken maar dan zul je de koffiemachine iets vaker moeten ontvetten en ontkalken. Koffiebonen met een vetlaagje zijn nu eenmaal iets goedkoper en dat is wat velen aantrekt.

Indien je over een pistonmachine, ook wel halfautomatische koffiemachine beschikt dan kun je vrijwel eender welke soort koffiebonen gaan gebruiken. Bij dergelijk type apparaat is er namelijk nauwelijks contact tussen de bonen en de machine, waardoor heel wat soorten koffiebonen geschikt zijn. Kortom, houd rekening met het type koffiemachine en wat er in de gebruiksaanwijzing vermeld staat.

 

Q2: Hoe werkt een koffiemachine?

Ook op deze vraag is het bijzonder omslachtig om je rechtlijnig antwoord te bieden omdat de werking lichtjes kan wijzigen naargelang het type koffiemachine. Een standaard koffiemachine zoals velen onder ons hem kennen, die gebaseerd is op het gebruik met filters is het meest eenvoudig qua werking. Zo wordt gemalen koffie in een aparte filter geplaatst nadat het water in de glazen karaf op kooktemperatuur werd gebracht.

Het kokende water zorgt ervoor dat er damp zal ontstaan die vervolgens, door middel van de stijgbuis, op de gemalen koffie zal terechtkomen. De hitte zal er dus voor zorgen dat het water in staat is om de gemalen koffie op te nemen en vervolgens af te voeren naar de ondergelegen kan of karaf.

Aangezien je tegenwoordig diverse soorten koffiemachines kunt aankopen, spreekt het voor zich dat elke machine anders te werk zal gaan. Zo heb je machines die gebruik maken van bonen, anderen dan weer van cups of pads.

Q3: Waarom doet de koffiemachine het niet?

Je hebt het misschien wel al meegemaakt dat de koffiemachine het plots niet meer lijkt te doen. De meest voor de hand liggende reden is dat je de stekker niet in het stopcontact hebt geplugd. Uiteraard kunnen er ook heel wat andere oorzaken aan de basis liggen van het niet functioneren.

In de meeste gevallen zal het te maken hebben met kalkaanslag. Tegenwoordig kun je echter opteren voor een koffiemachine die voorzien is van een automatisch kalksysteem, maar dat was lang niet altijd zo. Indien je koffiemachine dus niet over deze functie beschikt, is het belangrijk om hem regelmatig even grondig te ontkalken. Op die manier blijven de buisjes en leidingen proper, duurzamer en zal het apparaat blijven functioneren.

 

Q4: Wat is een volautomatische koffiemachine?

Je zult al wel gemerkt hebben dat er heel wat verschillende soorten koffiemachines op de markt gebracht zijn. Zo heb je tegenwoordig ook de mogelijkheid om, indien gewenst, een volautomatische koffiemachine in huis te halen. Maar wat is dat nu precies en wat kun je van dit apparaat verwachten?

Een volautomatische koffiemachine is een apparaat dat in staat is om, op een geheel automatische manier een heerlijk bakje koffie voor jou klaar te zetten. Je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over de maalgraad, de temperatuur en het volume want de machine regelt het allemaal voor jou. Bovendien heb je bij dergelijke koffiemachine de mogelijkheid om uit tal van verschillende koffiesoorten te kiezen.

 

Q5: Welke melk kun je in een koffiemachine gebruiken?

Tegenwoordig worden er heel wat koffiemachines aangeboden die de mogelijkheid aanbieden van een melkopschuimer. Op die manier kun je van tijd tot tijd genieten van een heerlijk smeuïge latte macchiato of verfrissende cappuccino.

Uiteraard is het wel belangrijk om rekening te houden met het type melk dat je hiervoor gaat gebruiken. De voorkeur wordt gegeven aan volle houdbare melk indien je een smeuïg zacht melkschuim wilt bekomen. Zorg er tevens voor dat de melk voldoende gekoeld is alvorens je die vervolgens gaat opschuimen. De meest ideale temperatuur hierbij is tussen 60 en 70 graden Celsius.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES