10 beste Blenders Test van 2024

 

Beste blenders – Vergelijkingstest & Koopgids 

 

Werk jij al heel je leven met een staafmixer en vind je dat het nu tijd is om een blender aan te schaffen? Dan kunnen wij de Philips Avance aanbevelen. Met een zeer krachtige motor en ruime mengkan is dit een van de beschikbare topmodellen. Ook de Tefal Perfect Mix blender is een goede keuze en iets meer economisch dan de Philips Avance. De Tefal Perfect Mix heeft wel een iets lager vermogen en een iets kleinere mengkan. Maar beide merken staan garant voor goede kwaliteit. Lees zeker ook de reviews van de kopers, die kunnen je alvast op weg helpen om de beste keuze te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

10 beste blenders (Reviews) van 2024 

 

Wil jij een blender kopen maar weet je niet waar te beginnen? Lees dan rustig verder want wij hebben de 10 beste op een rijtje gezet. We hebben deze keer geen modellen van Princess, Magimix, Vitamix, Ninja of Tristar onderzocht. Maar we zijn ervan overtuigd dat tussen de volgende 10 toestellen de perfecte blender zit voor jou. Volg zeker ook ons advies, en laat je niet te zeer beïnvloeden door speciale aanbiedingen. Soms loont het de moeite iets meer te betalen voor een krachtig en duurzaam apparaat. 

 

1.  Philips Avance HR3655/00 Krachtige Blender van 1400 watt 

 

Deze Philips Avance blender verwerkt zonder problemen fruit, groenten en ijsblokjes in een handomdraai. Met zijn 1400 watt en 35.000 rotaties per minuut is hij een van de krachtigste blenders op de markt. Het model is uitgerust met een roestvrij stalen ProBlend mes dat met opzet niet in het midden van de kan is geplaatst waardoor een krachtige stroming ontstaat. Hierdoor bekom je een perfect blend resultaat zonder stukjes. 

De kan van de blender is van glas en heeft een inhoud van 2 liter, wat eerder als groot gezien wordt in vergelijking met andere modellen. Hij heeft vooraf ingestelde programma’s voor smoothies en heeft meerdere snelheidsstanden. Zo kun je de perfecte snelheid kiezen voor elke bereiding. 

Veel consumenten hebben deze blender gekocht en uitgeprobeerd en het grote merendeel schrijft positieve reviews over dit toestel. Een enkeling heeft problemen met het losmaken en vastklikken van de kan, maar met een beetje geduld en oefening komt dat zeker in orde. Dit is misschien wel de beste blender beschikbaar als je alle kenmerken in rekening neemt. 

 

Voordelen: 

Schoonmaak: het mes kun je makkelijk verwijderen om het af te spoelen en alle losse onderdelen zijn vaatwasserbestendig. 

Veiligheid: de blender heeft een oververhittingsbeveiliging. Hij zet zichzelf automatisch uit als de motor te warm wordt om zo verbranding te voorkomen. 

Toebehoren: bij deze blender krijg je een kookboek en twee kleinere meeneemkannen van kunststof. 

Gebruiksgemak: de blender heeft een opbergvak voor het snoer en een led-display. De meeneembekers kunnen in plaats van de glazen beker direct op de blender geplaatst worden om zo snel je smoothies te bereiden. 

 

Nadelen: 

Gewicht: de kan is in glas vervaardigd. Dit maakt hem stevig maar vrij zwaar. Zeker ook als hij gevuld is met de bereiding gaat hij moeilijker handelbaar zijn. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2.  Tefal Perfect Mix Blender BL811D – High Speed Blender 1200 watt

 

De Perfect Mix Blender van Tefal combineert een krachtige 1200 watt motor met 28.000 rotaties per minuut. Dit zorgt voor snelle en zeer smeuïge resultaten. Hij heeft de Tripl’Ax-technologie die staat voor de combinatie van 6 roestvrijstalen messen met 3 bewegingen die voor perfecte bereidingen zorgen.

Hij biedt 3 vooraf ingestelde programma’s; voor smoothies, om ijs te crushen en om zichzelf proper te maken. De beker heeft een inhoud van 1,5 liter en is gemaakt van hittebestendig glas. Dat geeft de garantie dat hij niet breekt bij sterke temperatuurwisselingen waardoor je ook hete gerechten kunt mixen. 

Als we ons baseren op de reviews van de kopers dan kunnen we besluiten dat dit toestel goed bevonden wordt. Enkele mensen vinden dat het niet zo goed met bevroren ingrediënten werkt, maar anderen zijn er dan weer heel positief over. We gaan ervanuit dat de meerderheid gelijk heeft en onze mening is dan ook dat deze blender echt een topproduct is. 

 

Voordelen: 

Schoonmaak: de blender heeft een autoclean functie, en op de koop toe zijn alle onderdelen vaatwasserbestendig. 

Gebruiksgemak: de vooraf ingestelde programma’s maken je het leven makkelijker. De blender biedt daarnaast ook 18 snelheden om het apparaat volledig manueel te kunnen bedienen. 

Toebehoren: je krijgt een handige spatel meegeleverd die het leegmaken van de kan vergemakkelijkt. 

Veiligheid: de kan is van hittebestendig glas en de blender heeft een oververhittingsbeveiliging waardoor de motor uit zichzelf afslaat. 

 

Nadelen: 

Gewicht: de blenderkan met zijn 4,2 kg zwaar overkomen omdat de kan van glas is. 

Receptenboek: bij deze blender krijg je geen receptenboek meegeleverd. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3.  Aigostar Blueberry 30JDI – Blender to go 600 watt

 

Aigostar heeft met deze Blueberry blender een handig en compact apparaat op de markt gebracht. Hij mengt alle ingrediënten direct in de meeneembeker. Je verwijdert na het blenden het mes en je plaatst het deksel met drinktuit. Zo kun je direct naar de fitness of naar het werk. 

Met zijn motor van 600 watt maakt hij toch 20.000 rotaties per minuut. Zo maakt hij snel de lekkerste bereidingen voor je klaar. Elke meeneembeker heeft een inhoud van 0,6 liter en is van de BPA-vrije kunststof tritan gemaakt. Dit is een hoogwaardige kunststof die bekend staat om zijn duurzaamheid. Zo kan de mengkan tegen een stootje en behoudt hij zijn vorm in de vaatwasser. 

Het merendeel van de kopers van deze Aigostar blender vinden hem super handig en makkelijk en zijn vooral ook enthousiast over het koelelement. Sommigen hebben problemen gehad met de rubbers waardoor de beker lekte. Vermits het gaat om meeneembekers ga je zeker goed moeten opletten om ze steeds goed op de blender te plaatsen om dit te voorkomen. 

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: de bekers zijn voorzien van een handige handgreep. De drinktuit heeft een antilekdop, zo kun je ze gerust in je handtas of sporttas steken. Alle onderdelen mogen ook in de vaatwasser.

Toebehoren: je krijgt 2 tritan meeneembekers en een koelelement. 

Veiligheid: deze blender komt met een veiligheidsslot met verborgen schakelaar. Ook heeft hij  een oververhittingsbeveiliging wat verbranding van de motor tegengaat en zo de levensduur verlengt. 

Budget: dit model wordt aan de laagste prijs aangeboden, als je op je budget moet letten dan gaat dit zeker in zijn voordeel werken. 

 

Nadelen: 

Vermogen: dit is een kleine en compacte blender met een vermogen van 600 watt, je gaat iets minder smeuïge bereidingen verkrijgen. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4.  Magic Bullet Blender Blender to go 200 watt

 

Deze blender van Magic Bullet komt met maar liefst 11 verschillende onderdelen. Je krijgt verschillende maten bekers en deksels die je voor elke situatie een oplossing bieden. Je doet de ingrediënten in de beker naar keuze, je draait hem op de blender en je gaat aan de slag. Hij hakt, mixt, snijdt, klopt en maalt alle mogelijke ingrediënten.

Dit toestel heeft een vrij laag vermogen. Met zijn 200 watt maakt hij 10.000 rotaties per minuut. Hij is zo zeker niet een van de snelste blenders op de markt, maar hij beschikt over vlijmscherpe Cross Blade messen die alle ingrediënten gelijkmatig verwerken voor een perfect resultaat. 

De maximum inhoud van de bekers is 0,5 liter en ze zijn vervaardigd uit BPA-vrije kunststof. De meeste consumenten zijn tevreden over hun aankoop. Ze zijn het erover eens dat het handig is dat je de bekers overal mee naartoe kunt nemen. Ook de prijs is hier belangrijk, het is een goedkope blender die met bepaalde voordelen en nadelen komt. 

 

Voordelen: 

Schoonmaak: alle onderdelen zijn vaatwasserbestendig 

Toebehoren: je krijgt 11 onderdelen waaronder verschillende bekers en deksels. Ook een receptenboek wordt meegeleverd. 

Veiligheid: met de Lock On Modus hou je je handen veilig op afstand als het apparaat aanstaat. Ook dit model heeft de beveiliging tegen oververhitting waardoor hij automatisch uitvalt. 

 

Nadelen: 

Inhoud: de bekers zijn voor maximum 0,5 liter dit is vrij klein in vergelijking met andere blenders. 

Vermogen: deze blender heeft een vermogen van 200 watt wat toch wel vrij weinig is als je alle soorten ingrediënten wilt bereiden. Zo gaat hij meer moeite moeten doen bij harde producten en gaat het wat langer duren voor alles goed gemengd is. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5.  Bosch MMB64G6M SilentMixx Stille blender  800 watt

 

Bosch is een bekend merk voor huishoudapparaten. Ook met deze blender haal je zowiezo een kwaliteitsproduct in huis. In vergelijking met andere blenders is deze de stilste. Hij heeft 3 automatische programma’s om snel en makkelijk smoothies te maken, ijs te crushen en allerlei ingrediënten te hakken en mengen voor andere bereidingen. 

Het is een robuuste blender met een vermogen van 800 watt en 20.000 rotaties per minuut. De kan heeft een inhoud van 1,5 liter en is van hittebestendig glas gemaakt. Hij heeft extra dikke glazen wanden waardoor het steeds makkelijk en veilig werken is met dit toestel. Zowel voor koude als voor warme bereidingen. 

De meeste reviews gaan over de goede kwaliteit van het product en dat hij stiller werkt dan andere blenders. Ook de bijgeleverde hakmolen vinden de mensen gewoon top. We raden aan dit model in overweging te nemen, je zal er zeker geen spijt van krijgen als je voor deze Bosch blender kiest. 

 

Voordelen:

Schoonmaak: het mes heeft een Easy ClickKnife systeem waardoor het eenvoudig verwijderbaar is en makkelijk schoon te maken. De kan mag ook in de vaatwasser. 

Toebehoren: je krijgt een hakmolen voor noten en kruiden meegeleverd. Ook een aanduw accessoire is inbegrepen. Die zorgt ervoor dat bevroren ingrediënten makkelijk in beweging komen. 

Gebruiksgemak: dankzij de slimme blend programma’s en het geluidsreductie systeem is deze blender zeer makkelijk te gebruiken, zelfs vroeg in de morgen als de andere huisbewoners slapen. 

Veiligheid: ook dit model heeft de beveiliging die vermijdt dat de motor verbrandt. 

 

Nadelen: 

Gewicht: doordat de kan van glas is, is hij zwaarder dan andere modellen met een kunststof kan. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

6.  Smeg BLF01PKEU Retro blender in verschillende kleuren 800 watt

 

We zijn  nu aangekomen bij een iconisch merk dat steeds de populairste modellen keukenapparaten op de markt brengt. Als je een retro apparaat zoekt, ga je misschien eerder aan Bourgini denken, maar deze Smeg blender is een prachtexemplaar met Italiaans retro design. Hij is beschikbaar in verschillende kleuren zodat je de perfecte combinatie kunt kiezen voor in jouw keuken. 

Deze blender heeft een inhoud van 1,5 liter en een vermogen van 800 watt. De kan is in glas vervaardigd maar met zijn 3,6 kg weegt hij toch minder zwaar dan andere glazen modellen. Dankzij de 4 snelheden kun jij kiezen of je je ingrediënten groter of kleiner wilt naargelang de bereiding. 

De meeste kopers hebben beslist dit product aan te kopen voor het unieke retro design. Ze zijn ook over het algemeen tevreden over de kwaliteit, maar het neemt niet weg dat dit model het duurste is. Het hangt dus echt van je budget af of dit apparaat bij jou op het aanrecht komt te staan.

 

Voordelen: 

Schoonmaak: de messen zijn makkelijk demonteerbaar en bijgevolg makkelijk schoon te maken. Ze mogen zonder probleem in de vaatwasser, net zoals de glazen kan. 

Gebruiksgemak: deze blender heeft 4 snelheden, en een eenvoudig te bedienen aan- en uitknop. 

Schoonheid: dit is een prachtig retro model dat in iedere keuken een vaste plaats op het aanrecht verdient. 

 

Nadelen: 

Veiligheid: dit apparaat heeft geen automatische uitschakelfunctie waardoor de motor dus niet beveiligd is tegen oververhitting. 

Budget: deze blender van Smeg is een van de duurste modellen op de markt, niet voor elk budget weggelegd dus. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

7.  Philips Daily HR2604/80 Mini Blender 350 watt 

 

Dit tweede model van Philips is een mini blender. Hij combineert een vermogen van 350 watt met een 4 sterrenmes in een compacte en ergonomische blender. Zo verkrijg je de beste resultaten met een kleiner toestel. Met Philips haal je zowiezo kwaliteit in huis, dit is makkelijk het beste merk in prijs-kwaliteit.  

Dit apparaat biedt 3 opties mengkan aan; een van 0,7 liter, een meeneembeker van 0,6 liter, en de derde optie is een multihakker met een inhoud van 150 ml. Met zijn lagere vermogen maakt hij wel 28.520 rotaties per minuut, dit bewijst dat het een klein maar krachtig apparaat is. De mengbekers zijn van SAN kunststof vervaardigd. Dit is een krasbestendig polymeer materiaal dat een mooie glanzende afwerking heeft. 

De mensen die dit product gekocht hebben zijn vooral tevreden over zijn kleinere formaat. Het is makkelijk een vast plaatsje te vinden op het aanrecht. Ze zijn ook positief over de resultaten van deze mini blender ook al heeft hij een lager vermogen. 

 

Voordelen: 

Toebehoren: dit toestel biedt een mengkan, een multihakker en een tumbler. De tumbler is perfect om je smoothie, of andere bereiding, mee te nemen onderweg. 

Gebruiksgemak: deze blender heeft 2 snelheidsstanden waardoor je de textuur van je bereiding kunt kiezen. Ook alle onderdelen kunnen in de vaatwasser zonder gevaar voor vervorming of verkleuring.

Formaat: het is een klein en compact model. Zo kan hij een vast plaatsje op het aanrecht krijgen of makkelijk opgeborgen worden als hij niet in gebruik is. 

Veiligheid: dankzij de oververhittingsbeveiliging wordt verbranding van de motor vermeden. Het apparaat schakelt zichzelf automatisch uit voordat verbranding kan optreden. 

 

Nadelen: 

Koord opslagruimte: deze blender heeft geen opslagruimte voor het snoer. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

8.  Kenwood kMix BLX50BL Glazen Retro Blender  800 watt 

 

Dit is het tweede retro model blender dat we onder de loep nemen. Kenwood is natuurlijk ook een gekend elektronica merk dat ook garant staat voor goede kwaliteit. Deze blender in retro stijl is een beetje strakker dan andere retro designs zoals de Smeg, die een beetje ronder is. Hij heeft een aluminium behuizing dat ergonomisch ontworpen is om zo de perfecte mix te bereiken tussen design en gebruiksgemak. 

Met een vermogen van 800 watt zit hij tussen de middelmaat van de grote blenders. Je kunt dus ook zeker ijs crushen zonder de machine te forceren. De mengkan is van glas en heeft een inhoud van 1,6 liter. 

De reviews van deze blender zijn zeer positief. De kopers zijn het er over eens dat het een stabiel model is van goede kwaliteit. Ook de mix resultaten zijn goed. Het enige minpuntje is dat ook dit een duurdere blender is door het speciale retro design. 

 

Voordelen: 

Design: je haalt met deze Kenwood een mooie blender in retro design in huis voor een schappelijke prijs. 

Gebruiksgemak: deze blender biedt 2 messen van roestvrij staal en 5 snelheden om zo al je bereidingen perfect te kunnen maken.

Toebehoren: je krijgt receptenkaarten bijgeleverd. Ook een maatbeker en hakmolen kun je in de verpakking vinden. 

 

Nadelen: 

Gewicht: het is een zeer stabiele blender, maar door de stevige materialen en de glazen mengkan is hij een van de zwaarste op de markt met zijn 5,6 kg. 

Schoonmaak: de onderdelen van deze blender kunnen jammer genoeg niet in de vaatwasser. Hierdoor is dit toestel toch wel minder aantrekkelijk. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

9.  Brabantia D10-2MB Krachtige Blender met 15 snelheden 1000 watt

 

De Brabantia blender heeft een vrij grote basis wat maakt dat hij stevig op het aanrecht staat. Hij heeft een vermogen van 1000 watt en raakt makkelijk aan 22.000 rotaties per minuut. Zo bekom je een glad en romig resultaat in al je smoothies. Dankzij de draaiknop zijn de 15 snelheden traploos instelbaar en zo kun je de perfecte snelheid kiezen voor elke bereiding.

De mengkan heeft een inhoud van 1,5 liter, samen met zijn vermogen zorgt dit voor een goede combinatie om snel alle ingrediënten te blenden, zelfs ijsblokjes worden makkelijk gecrushed. En hoewel de kan van glas is, weegt hij rond de 3 kg, wat niet zoveel is in vergelijking met andere gelijkaardige modellen.

Er zijn niet zoveel reviews te lezen, maar de consumenten die deze blender gekocht hebben zijn er tevreden over. Hij is van goede kwaliteit , heeft een mooi design en is veilig in gebruik. Zo start hij bijvoorbeeld niet indien het deksel er niet perfect op staat. 

 

Voordelen: 

Gebruiksgemak: deze blender heeft 4 messen en 15 snelheden om al je bereidingen tot een perfect resultaat te brengen.  Hij biedt ook enkele automatische programma’s aan. 

Schoonmaak: je kunt deze blender na gebruik gewoon in de vaatwasser steken want de glazen kan en de messen zijn vaatwasserbestendig.

Veiligheid: dit model heeft ook de oververhittingsbeveiliging om verbranding van de motor te vermijden. Hij schakelt zichzelf uit vooraleer het zo ver zou komen. Hij start ook niet indien het deksel er niet perfect op staat. 

 

Nadelen: 

Formaat: het is een blender met een zeer grote basis, waardoor de mengkan nogal hoog staat. Dit kan onhandig zijn in het gebruik. 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

10. Nordic Home Culture BLN-007 Power Blender 1200 watt

 

Het laatste model dat we onder de loep nemen is deze Nordic Home Power Blender. Dit merk is Zweeds, gekend voor hun Scandinavische design die simplistisch, stijlvol en praktisch is. Dit toestel heeft een vermogen van 1200 watt en geraakt maar liefst aan 28.000 rotaties per minuut. Zo wordt hij door de fabrikant beschreven als een power blender.

De mengkan is van BPA-vrij tritan kunststof gemaakt, met als voordeel dat hij zo veel lichter wordt maar toch heel duurzaam is. De beker is ook hittebestendig en heeft een inhoud van 2 liter. Met zijn 6-bladige mes en zijn 10 snelheden kun je er perfect mee hakken, snijden, mixen en zelfs warme gerechten mee verwerken. Dit maakt van deze blender een uniek model.

Er zijn momenteel geen negatieve reacties te lezen, de kopers zijn tevreden over alle aspecten van deze blender. Ook de verwarmingsfunctie zorgt voor heel wat positieve commentaren. We geven het advies deze blender in overweging te nemen. Nordic Home Culture brengt betaalbare design en kwaliteit naar jouw thuis. 

 

Voordelen:

Gebruiksgemak: met de rubberen handgrepen is de mengkan makkelijk te gebruiken. Het 6-bladige mes is van roestvrij staal en de snelheden waarmee je het mes bedient, kun je opvoeren met een draaiknop. Dit apparaat beschikt ook over een elektronische timer en pulse knop. 

Verwarmingsfunctie: deze blender is uniek in zijn soort met een verwarmings optie. Zo kun je ook warme gerechten zoals soep direct klaarmaken in de mengkan. 

Schoonmaak: alle onderdelen zijn vaatwasserbestendig.

 

Nadelen: 

Formaat: de basis is vrij groot in vergelijking met andere modellen op de markt. Dit kan nadelig zijn als je over weinig ruimte in de keuken beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Blenders Koopgids 

 

Je wilt graag een blender kopen maar er zijn zoveel modellen met verschillende opties dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dan zijn wij er om jou te helpen. Niet alle apparaten hebben uiteraard dezelfde functies. Eens je beslist hebt waarvoor jij de blender wilt gaan gebruiken, raden we je aan enkele exemplaren te vergelijken. We geven hieronder meer uitleg over de verschillende materialen, de inhoud, de messen, het vermogen en over het onderhoud. Ga aanbiedingen zeker niet uit de weg, dit zijn over het algemeen geen goedkope toestellen dus een speciale offerte is altijd mooi meegenomen. 

Voordelen van een blender 

Een blender of staafmixer dienen beiden om te pureren, maar als je meer functies zoekt dan moet je een blender kiezen. Een blender kan hakken, mixen, pureren, ijs crushen, noten malen, etc. Een ander voordeel van de blender is dat dit een toestel is met mengkom met deksel, zo voorkom je geknoei en vermijd je dat je hele keuken vuil wordt als je je even mispakt met de mixer. 

Ook omdat dit een veiligere manier is van voedsel verwerken, hebben blenders een groter vermogen. Hierdoor kunnen ze ingrediënten fijner malen en veel modellen zijn krachtig genoeg om ook ijs te crushen. Zo zijn al je bereidingen snel gemaakt en veel gladder en smeuïger dan met een staafmixer. Het is een zeer handig keukenapparaat, en zo gauw je het op je aanrecht hebt staan, mag je er zeker van zijn dat je er veel gebruik van gaat maken en dat je in een handomdraai lekkere smoothies gaat bereiden voor de hele familie.

 

Vermogen van de blender 

Het is heel belangrijk dat je het model kiest met het hoogste vermogen om zo de beste resultaten te bekomen. Er zijn namelijk blenders vanaf 200 watt en tot 2000 watt. Hoe meer vermogen, hoe makkelijker en sneller de blender de ingrediënten kan verwerken. Veel apparaten van minder dan 800 watt verklaren dat ze ook ijs kunnen crushen, maar indien ze dat aanbieden gaat het zeker langer duren en bestaat de kans dat de motor oververhit raakt.

Er bestaan ook power blenders of blenders met een turbofunctie. Een power blender heeft meestal een hoog vermogen en hij is over het algemeen beter in het bereiken van zeer gladde en smeuïge texturen. Deze modellen zijn vaak iets duurder en ook luidruchtiger. Ze zijn niet voor iedereen weggelegd qua budget en geluidsniveau. Onze aanbeveling is een blender te kopen met een vermogen tussen 1000 en 1400 watt, met eventueel een turbofunctie, dat is altijd mooi meegenomen. 

 

Inhoud en materiaal van de mengkan 

De grootte van de mengkan hangt af van het type blender. Koop je een model dat gefocust is op meeneem smoothies bijvoorbeeld, dan gaan de kannen een inhoud hebben tussen 0,5 en 1 liter. Wil je een model dat groter is voor meerdere toepassingen, dan is de inhoud meestal tussen 1 en 2 liter. 

Als je gezin uit meerdere personen bestaat is het aan te raden een groter model te kopen om zo makkelijk voor iedereen lekkere bereidingen klaar te maken. Met een kleiner model ga je alle ingrediënten moeten verdelen en zal het ook langer duren natuurlijk voor alles bereid is voor iedereen.

De mengkan kan vervaardigd zijn uit glas of kunststof. Als de mengkan van glas is, dan heb je het voordeel dat ze duurzamer is, ze gaat geen krassen krijgen en ze gaat ook nooit verkleuren in de vaatwasser. Maar glazen kannen zijn ook zwaarder en dus iets minder handig. Kunststof kannen zijn meestal meeneemkannen, zo zijn ze lichter om in je handtas of sporttas makkelijk overal mee naartoe te kunnen. 

De messen van je blender

Ook heel belangrijk zijn de messen die je blender heeft. Er zijn verschillende mogelijkheden. Je blender kan een messenset aanbieden met twee, drie en zelfs vier messen. Naargelang de verschillende mogelijkheden van de blender heeft deze dus meer of minder messen. Hoe meer messen en hoe beter het design van de messen, hoe sneller de blender de ingrediënten kan malen en mengen. Ook het resultaat zal smeuïger zijn met meerdere messen.

De messen kunnen ook bot worden, dit hangt af van het gebruik van de machine. Hoe vaker je de blender gebruikt, hoe sneller ze bot worden. En net zoals bij gewone messen moeten ook deze af en toe geslepen worden. Een snelle en eenvoudige manier om de messen te slijpen is ongekookte rijst gebruiken. Je bedekt de messen met ongekookte rijst en je zet de blender aan. Laat hem een aantal minuten aan staan tot de rijst volledig verpulverd is. De harde rijstkorrels zorgen ervoor dat de messen vlijmscherp geslepen worden.

 

Dagelijks onderhoud 

Last but not least, zijn deze toestellen vaatwasserbestendig? Je moet ze zowiezo schoonmaken na elk gebruik. We raden aan een model te kiezen waarvan alle onderdelen vaatwasserbestendig zijn, zo ga je hem vaker willen gebruiken als je niet elke keer alles met de hand moet afwassen. 

Er wordt meestal wel aangeraden om de mesjes onder de kraan af te spoelen. Als je dit meteen na gebruik doet, worden ze snel en makkelijk weer schoon. In de vaatwasser worden ze over het algemeen sneller bot. Je moet ze ook goed drogen om roestvorming te vermijden. Zo ga je jarenlang kunnen genieten van je blender. 

 

 

 

Veelgestelde vragen 

 

Q1: In welk jaar is de blender uitgevonden? 

De blender is uitgevonden in het jaar 1922 door Stephen Poplawski. Stephen Poplawski is een in Polen geboren uitvinder die op korte leeftijd naar Amerika emigreerde. Daar werd hij in 1919 ingehuurd door een elektronica bedrijf om een automatische mixer te ontwikkelen die vooral moest dienen in restaurants. Er zijn meerdere apparaten en uitvindingen aan vooraf gegaan die niet het beoogde succes boekten. 

Rond 1885 werd de eerste elektrische mixer geïntroduceerd, wat de directe voorloper was van de blender. Tussen 1885 en 1922 worden er verscheidene modellen gepresenteerd die uiteindelijk geleid hebben naar het model dat we nu kennen. In 1933 is Poplawski begonnen aan een blender voor huishoudelijk gebruik, waar hij in 1940 een patent voor aangevraagd heeft. 

 

Q2: Wat kun je met een blender?

Een blender kun je gebruiken om smoothies mee te maken. Hij kan ook dienen voor het pureren van soep, het maken van sauzen en het crushen van noten. En zelfs babyvoeding kun je met de meeste blenders ook maken, dan moet je wel een krachtig model hebben met een vermogen van 1000 watt of hoger. In de meeste blenders kun je ook ijsblokjes crushen, zo kun je ofwel lekkere koude smoothies maken of overheerlijke cocktails. 

Q3: Hoe maak ik een smoothie met blender?

Een smoothie kun je maken met enorm veel verschillende ingrediënten en met specifieke bedoelingen. Je kunt kiezen voor een ontbijt smoothie of een detox smoothie. Maar er zijn veel recepten voor de perfecte smoothie te bereiden. 

Voor je eerste smoothie kun je het op deze manier proberen, en daarna pas je de ingrediënten aan zoals jij verkiest. Eerst doe je het fruit van jouw keuze in de blender, dan voeg je melk, water of yoghurt toe. De vloeistof moet maar net het fruit bedekken zodat de blender het fruit goed kan mixen. Je zet de blender aan en na een paar seconden proef je ervan. Voeg indien gewenst meer vocht toe voor een meer vloeibare smoothie. Smakelijk! 

 

Q4: Hoe maak je een milkshake met een blender?

Om een milkshake te maken met een blender heb je de volgende ingrediënten nodig: vanille ijs, of ijs van een andere smaak naar jouw keuze, vanillesuiker of gewone suiker en melk. Doe alle ingrediënten in de blender en mix gedurende 2 tot 3 minuten of tot je een romig en luchtig mengsel verkregen hebt. Giet daarna het mengsel in een groot glas, en met een rietje kun je nu genieten van je milkshake. Er zijn uiteraard duizend-en-één recepten te vinden met andere smaken roomijs. 

 

Q5: Hoe lang gaat een blender mee?

Dit is een vraag waar jammer genoeg geen kort antwoord op bestaat. Naargelang het merk, de technische eigenschappen, het vermogen en het materiaal waaruit de blender gemaakt is, gaat hij minder lang of juist langer mee. Het hangt ook af van het gebruik. Als jij de blender intensief elke dag gebruikt, en je crushed er voortdurend ijsblokjes mee, dan gaat het apparaat waarschijnlijk eerder kapot gaan dan de blender van iemand die een keer per maand een smoothie maakt met vers fruit.

We kunnen aanraden een model te kiezen naargelang het gebruik dat jij eraan wilt geven. De gekende merken geven over het algemeen tussen 2 en 4 jaar garantie. Houd er rekening mee dat hoe hoger het vermogen, hoe minder moeite het apparaat ermee zal hebben alle mogelijke ingrediënten te blenden.

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES